Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 100
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • тук и там
Магнезий актив на Допел Херц вземам -на прахче,директно се изсипва в устата.От като го вземам съм с редовен стомах .

# 616
Аз до 51 бях с редовна менструация...така, че спокойно момичета още не сте се отървали! 😃

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 21:32 от mimi.7299

# 617
А, не така! Малко оптимизъм трябва Simple Smile

(51 пак бива, ама има редки случаи... до 55 се точи... е това няма да го издържа!)

# 618
Аз на разреждане ще съм доволна даже. Ама то това не ме пропуска, бе. На 49 съм, ако дойде на 25-26 ден го смятам за върховно постижение. Само след крема почна да се държи по-човешки и не пада под 21-22 дни.

# 619
Аз съм на 52 и имам редовен цикъл. 25-26 дни. Всеки месец се надявам да спре веднъж завинаги най-после, но не и не. Генетично е, на майка ми спря на мойта възраст от раз. Чакам 😜

# 620
  • загубено
Мале как на 49 ще ми кажат тъй. Ми то си е до организъм . Аз след 10 дни навършвам 51 и си имам цикъл,че и по два пъти в месеца. 🤣 имам съседка на която и е спряло от раз след някаква диета.
Аз явно съм изтеглила късата клечка ще си търпя още време.  Писна ми от кървища,,

# 621
Не че е много оригинално, но и аз станах преди няколко дни на 49, пък още ми се точи, досега едно единствено забавяне от 10тина дни съм имала. Аман, ако тр. още 2 г да чакам, ще отвинтя крушката направо. 😤

# 622
Аз пък се надявам още 10 години да имам Wink
Мерак да ми спира и да се сбабичосам скорострелно нямам никакъв!

# 623
То и това със сбабичосването си е относително. Имам приятелки на моята възраст се сбабичосаха доста, въпреки редовна менструация. Имам и такава, която влезе в менопауза на 42 години, още си е свежарка, само понапълня малко.

# 624
Мда, различно си е при всеки. Една колежка преди време не спираше да повтаря как в момента който станала на 40 или на 45 да беше, кожата й рязко се променила, не по хубав начин. Ама не спря да повтаря, едва ли не изведнъж станало.
Към момента в който си го говорим това, тя си беше все още с редовен цикъл.

# 625
  • Бургас
И аз имам приятелка без цикъл, която се разхубави, отслабна.Никога не бих предположила, че като цяло е липсвал и спрял рано-рано.Моя ако беше кратък, нямам зор да спира, но той ме изтормози доста.Едва тази година с билката по се живее, но пък почна своеволия.

# 626
Аз пък се надявам още 10 години да имам Wink

Agent, аз вече ИСКАМ да се сбабичосам ако това ще е цената на малко спокойствие. То само притеснения, треперене, кървища, болки навсякъде, ходене по доктори, депресия и фаталистични мисли, не се търпи. 🕊

# 627
Ние сме 4 съученички от гимназията, с които още сме много близки. И на трите им спря, едната с хапчета изкуствено, заради заболяване. Двете са много свежи и нямат никаква промяна в тяло и кожа, само тази с хормоналната терапия напълня доста, но тя не спазва никакви ограничения с храната. А трябва.

# 628
А6, намери си читав ендокринолог, най-добре в някоя болница. Ако е необходимо ще влезнеш за 1 седмица да те изследват, за да ти назначат добро лечение. Може да имаш някакъв дисбаланс на електролити и биохимия. Пила ли си много антибиотици? Тук някои мацки са на хормонозаместителна терапия. Да, рязко идва при някои, или по-скоро човек се сеща, когато някой признак ескалира...А за гинеколозите мога книга да напиша...единият ми син е извънматочна бременност, а другия без сърдечна дейност -за аборт. Що рев изревах. А докато ги зачена какво чудо беше...не искам да се сещам за онези години. На късен етап и по лош повод открих проф. Славчев, светла му памет...друг не успя да спечели доверието ми ( някой беше ходил в клиниката му). Така, че не се връзвай от едно ходене...на трима гинеколози- за да се потвърди и преди да пиеш нещо.

# 629
Преди време попаднах на проучване на  генетик от Станфордския университет, който твърди, че хората преживяват два драстични скока на остаряването - единият е на средна възраст 44 години, а другият на близо 60 години.

Това е цитат от статията, който засяга темата която дискутирате:
Цитат
Първият пик, средата на 40-те години, обикновено е, когато жените започват да преминават през менопауза или перименопауза, но изследователите изключват това като основен фактор: мъжете също претърпяват значителни молекулярни промени на същата възраст.

"Това предполага, че докато менопаузата или перименопаузата могат да допринесат за промените, наблюдавани при жените в средата на 40-те години, вероятно има други, по-значими фактори, влияещи върху тези промени както при мъжете, така и при жените", обяснява ученът и първи автор Сяотао Шен,  от Технологичния университет в Нанян в Сингапур.

В статията пише също, че има ясна промяна в изобилието на много различни видове молекули в човешкото тяло на два различни етапа и подозират, че това е причината.

Ето линк към цялата статия.

Иначе по темата за менопаузата, на 45 години съм. Преди две години започнах да имам постоянни зацапвания между циклите, появиха се разни аномалии, като големи кисти, полипи, супер голяма лигавица на матката, задържане на фоликули в яйчниците в рамките на тези години и буквално всеки месец бях на преглед. Доктора казваше, че е нормално за тази възраст, защото започват хормонални промени при повечето жени и всичко се разбърква. Въпреки това постоянно ме викаше за преглед, оперира ми полипите, праща ме за диагностични кръвни изследвания и така до тази есен, когато нещата затихнаха. Последно имах цикъл септември месец, но тази година ми е идвало 4 пъти само.

Общи условия

Активация на акаунт