С какво се удостоверява, че си в отпуск?

• 1 600
  • 30
  •   1
Отговори
Имам да взимам 15 дена от общо 20 дена, годишна отпуска, която ми беше позволена и отразена в графика за следващата седмица. Шефът ми, ми каза вчера, че ми отменя отпуската и в графика за следващия месец съм отново пусната  2 седмици. С какво мога да се застраховам, че този път ще ме пуснат наистина? От ЧР издават ли някакъв документ?

# 1
Ами при нас се подписваш молба за отпуск и шефа я разписва. Ти подписвала ли си нещо?

# 2
Нищо не съм подписвала. А шефа, като я разпише може ли за втори път да се отметне?

# 3
Е, това вече си зависи май от шефа ти. Във всеки случай 15 дни е много отпуска, то кажи-речи цял месец няма да те има. Може би няма да е такъв проблем ако я разделиш?

# 4
В графика е подадено от прекия ми началник да почивам 2 седмици. Не е мое желание.

# 5
При разписана молба за отпуск не може да се отметне. И преди е имало дискусия и имаше в КТ нещо по въпроса. Все пак хората купуват билети, букват хотели... Би трябвало и утвърден график да е достатъчен.

# 6
Точно така беше и моя случай и изгорях с парите. Благодаря много за отговорите.

# 7
Точно така беше и моя случай и изгорях с парите. Благодаря много за отговорите.

https://www.bgonair.bg/a/157-direktno/310952-rabotodatelyat-ima- … -v-nyakoi-sluchai

# 8
  • София
След като подадеш Заявление за отпуска го подписва прекия ръководител, вписва кой те замества и след това отива при Биг Боса.
И той като напише да, са длъжни да ти издадат заповед за отпуска. Пак е подписано от Биг Боса и Гл. счетоводител, вписани са датите - от, до. 1 екземпляр е за тебе, друг за досието ти, трети за този, който изчислява заплатите.

# 9
Така ТРЯБВА да е, ама явно при тях е само на думи, а дума дупка не прави...

# 10
  • София
Почивка по график и отпуска с молба са две съвсем различни неща. Отпуската не се отменя, почивката може да се прекъсне, но в нашата фирма е ставало много рядко.

# 11
  • София
Отпуската може да се отмени преди да е започнала поради служ. необходимост. Наистина много рядко се случва, но може.
За почивка по график - нагласява се, според работещите и поне за пред НАП и НОИ спазване на СИРВ.

# 12
Отпуската може да се отмени преди да е започнала поради служ. необходимост. Наистина много рядко се случва, но може.

Да, като се поразрових, май наистина няма забрана за това. не може да прекъсне започнат отпуск, но може да отмени и ден преди това. Което поражда въпроса кой ще покрие щетите на работника, който вече е похарчил пари за хотел, самолет и прочее. Все пак може да става дума за хиляди левове. на мен не ми се е случвало и смятам, че е абсурдно, но как ли стоят нещата юридически?

# 13
  • София
ЧС, не мога да отговоря на въпроса. А и на практика не се е случвало където съм работила. Все се разбирахме, замествахме се да върви работата и човека да си кара почивката.
В КТ и наредбите към него не е споменато.
Тръгнеш ли да заплашваш Биг боса със съд за пропуснати ползи направо си отивай. То явно и мястото, и шефовете не са читави.

# 14
  • София
И ние сме така. Разбираме се на ниво екип, управител. Всеки знае колко работим и колко ни е важна почивката.
Случвало се е да ми прецакат единични дни, но не и цялата почивка.

Общи условия

Активация на акаунт