Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 803
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 990
Блъдуайт, това , което сте написала няма нищо общо с темата.Говоря за християните, истинските такива, не за тези ,които от интереси и политически страсти са вършили едно или друго.Историята помни много мафиоти в църквата, но те не са християни.Тези, които знаят, в какво вярват не се гонят едни други.

# 991
  • В Сънландия
sylvi аз живея тук, но подкрепям казаното от roza66, защото е истина.
Няма смисъл да затваряме очите си за очевидното.Когато започнах работа преди години(работата ми е изцяло свързана с чужденци - предимно англичани,немци,руснаци,холандци,белгийци и тн...) не говорех добре английски, грубо казано - учех го докато работех.Е как да е - за около 3 месеца го зачатках доста добре и се разбирах почти перфектно с хората, с които работех(Работех на Боровец).Връщайки се в София, след приключване на туристическият сезон не можех да разговарям с хората тук.По принцип съм свикнала да съм постоянно усмихната, но тук в София много рядко се случва да се усмихнете на някого и той да не Ви изгледа гадно.Пробвала ли сте?
Връщайки се тук(нямах дори езикова пречка) не можех да се разбера с хората.Просто не ставаше - не разбираха какво имам в предвид.Не знам от какво - от мизерния ни стандарт на живот ли, от малките заплати от какво?, но озлоблението се усеща навсякъде...
Не е нужно да живеете извън страната, за да разберете тези неща.Аз лично ги разбрах само за 3 месеца...
Все едно злобата ще помогне на някого за нещо....

# 992
Затова и България е една не6тастна страна пълна с  не6тастни, озлобени  и уморени от жиовта си хора... Sad.[/b]
e това е много грубо според мен, как можеш да абсолютизираш за цяла една страна не разбирам. Това ли е обсъжданата толерантност питам се?...
и моля те, дай да видим тоя сайт, пък сами да решим сатанински ли е или не. стана ми любопитно жената с ангелско излъчване каква религия изповядва, та е толкова неразбираема за низши духом.

Моля ви  sylvi..имате ли си представа какви глупости поствате?? Ами недйте да 4ететд само последния постинг...моля ви,...само  от днес сте в темата и си првите много "гре6ни изводи"...

Бих ви посъветвала да по4етете малко преди да се вклю4ите към някоя тема.
С най добри 4увства.  bouquet
Все пак , името, моля!
Нека и ние разберем коя е тази жена или би било скверно дори да изречем името й.Защо се крие така усърдно  то?

# 993
“Преди да се впуснете да изучавате същината, изучете резултатите на нещата!”
                                                                                                     Учителя П. Дънов

Той е Българин Рози!
Да Mama_Nana...велик българин...Имам неговите книги в библиотеката ми... и ги 4ета с трепет. А знае6 ли 4е е вярвал в прераждането Heart Eyes

Да знам! И още напред в темата те попитах за езотерика ли ще говорим, но ти търсеше и продължаваш да търсиш прераждане в християнството. newsm78

Искам да ти кажа още нещо - В този свят за всяко нещо се заплаща. Не отиваш в отвъдното без да си се издължил.  Ада и лошата карма не са най-страшното, което може да ни се случва.

# 994
Моля ви  sylvi..имате ли си представа какви глупости поствате?? Ами недйте да 4етете само последния постинг...моля . .Само  от днес сте в темата и ве4е  си правите много "гре6ни изводи"...По-полека с атаките ако оби4ате.... Blush

Бих ви посъветвала да по4етете малко преди да се вклю4ите към някоя тема.
С най добри 4увства.  bouquet
ъъъъ, не, нямам...кое точно са глупости? newsm78 моля уточни. и не знам защо реши че от днес съм в темата? защото не съм поствала може би? що за изводи.
атаки също не виждам, както и отговор на поставеният от мен въпрос за дамата с ангелско излъчване.

# 995
Това са Диктовките на възнесените учители , нали?

Да си чувала за автоматичното писане и че то е окултизъм?
Определено напускам тази тема, тук Истината не съществува под никаква форма.

# 996
за6то...ето жената  се рускиня казва се Татяна Микушина.

"Във всички религии във всички времена е имало хора, стоящи на позиции различни от тези на официалното ръководство на  църквата.

Старци, йоги, пророци, мистици…

С авторитета на някои от тях се е съобразявала официалната религия, но в повечето случаи са ги преследвали и дори лишавали от живот. Във всяка религия има два подхода: външен път – следване на определени догми и ритуали, и вътрешен път – търсене на непосредствена, лична връзка с Бога.

По първия път вървят 90 процента от вярващите. Малко са онези, които рискуват да тръгнат по втория път. Това е пътя на посвещението, тайните знания, личния мистичен опит.

В различните исторически времена на Земята са съществували тайни школи на посветените. Ние знаем за питагорейците, есеите, за мистериите в Древния Египет.

В края на 19 век е направен опит да се даде част от тайните знания на по-голяма аудитория. Това е осъществено чрез Е.П. Блаватска и Теософското общество.  По-късно знанията са давани чрез Елена и Николай Рьорих. Още по-късно - чрез редица организации в Америка: Мост на Свободата, Движението АЗ СЪМ, Самит Лайтхауз. А по нататък?

За да стане понятен смисъла дори на знанията,  дадени чрез тези хора и тези организации, е необходимо постоянно присъствие на Земята на хора, които поддържат вътрешен контакт с Бога. Сега това е много важно - когато се появиха прекалено много лъжеучители и екстрасенси. Някой трябва да поддържа истинската, божествена вибрация.

Някой трябва да съхранява своето съзнание постоянно в съзвучие с Бога. Само от тази точка на съзвучие може да се оцени ставащото на Земята и да се разбере даденото  по-рано и записано на страниците на древните книги знание.  

Надявам се някои от поместените на сайта материали да помогнат за съхраняването на вътрешните ориентири и вътрешното съзвучие с Бога вътре в нас. Татяна Микушина."

gerik много си дале4е...и съзнанието ти е на ниско ниво...не си "дорасла" о6те  Grinning... и няма да Я разбере6   Peace

# 997
  • В Сънландия
gerik ами да Ви кажа имам няколко приятели, които са истински християни - не само се правят на такива, ами и следват написаното от Бога в Библията за тях.Не съм забелязала някъде и с някого да имат проблеми newsm78
Те са много кротки и смирени и никой не им създава проблеми...
За какво да се избиват помежду си?
А като цяло политиката е много силно намесена в християнството, както в средновековието така и днес...Така че от това може да се съди, че голяма част от християните всъщност не са такива...
Интересно ми беше, до колко материалният статут е от важност в християнството.Преди 5 години бях в Катедралата във Варна.Чудесна църква.Отидох там, защото исках да се отърся от всичко и малко да си помисля за Бога.Разглеждайки иконите видях някакъв светец, за който нищо не знаех и попитах един свещеник дали може да ми каже нещо повече за него.За мое нещастие обаче в същия момент в църквата влетяха немски туристи и свещеника ни чул ни видял се залетя към тях...може би защото те щяха да направят по - голямо дарение от мен...вероятно...
Та според Вас този свещеник истински християнин ли е?

# 998

Joy Как разбра за това "автомати4но писане"...Много ме разсмя....та ти си "гений"..незнаех  4е знае6 "вси4ко...Mr. Green

# 999
Няма смисъл да затваряме очите си за очевидното.(
извинявам се, но очевидното за вас е едно, за мен може би друго Peace Аз също живея навън, но не мога да кажа че България е една нещастна страна в която всички са нещастни и намръщени. Не за друго  а защото просто няма да е вярно. И тук има и усмихнати, и намръщени хора, така както и в България, и в Норвегия, и навсякъде. Останалото са абсолютизации в стил 3та група в детската градина.
И на въпроса - да, пробвала съм да се усмихвам и понякога са ми отговаряли, понякога - не. И какво от това? Да не мислите че ако се разходя сега навън и всички на които се усмихна ще ми се усмихнат в отговор? Особено пък черните, дето ходят все по-сърдити и смръщени тук поне...Трънки!
Надявам се да съм написала ясно гледната си точка Peace

# 1 000
  • В Сънландия
Понякога не е достатъчно да се пробва нещо...трябва да се прави често...за да има ефект...
Аз се радвам, че каквото и да съм загубила, все още не съм загубила усмивката, която винаги имам, въпреки намръщените хора...
Между другото в Индия, не видях да има намръщени хора.Лицата на всички греят...
Значи можело  bouquet

# 1 001
Нали и аз същото казвам, какво не е ясно?Че като е свещенник какво му пречи да е лицемер.Вчера , днес и утре- винаги ще ги има.

Роза , ти се образовай по темата и после се смей, защото лоша шега ще ти изиграе това доверие и толерантност към всичко звучащо добре и красиво поднесено и мистично.

# 1 002

Joy Как разбра за това "автомати4но писане"...Много ме разсмя....та ти си "гений"..незнаех  4е знае6 "вси4ко...Mr. Green

А как Татяна Микушина получава "диктовките" според теб?  newsm78

# 1 003
Извини ме, но братовчедка ми редовно ходи в Индия по бизнес, а един приятел преподава там , а с един индиец си пиша всеки ден в нета.Съвсем друга Индия  ми разкриват те, или  лъжат?

# 1 004
  • София
Няма смисъл да затваряме очите си за очевидното.(
извинявам се, но очевидното за вас е едно, за мен може би друго Peace Аз също живея навън, но не мога да кажа че България е една нещастна страна в която всички са нещастни и намръщени. Не за друго  а защото просто няма да е вярно. И тук има и усмихнати, и намръщени хора, така както и в България, и в Норвегия, и навсякъде. Останалото са абсолютизации в стил 3та група в детската градина.
И на въпроса - да, пробвала съм да се усмихвам и понякога са ми отговаряли, понякога - не. И какво от това? Да не мислите че ако се разходя сега навън и всички на които се усмихна ще ми се усмихнат в отговор? Особено пък черните, дето ходят все по-сърдити и смръщени тук поне...Трънки!
Надявам се да съм написала ясно гледната си точка Peace
Аз не прочетох някой да казва,че всички българи са нещастни и намръщени.Май се говорише за мнозиинството.
И е факт,ако се усмихнеш на някой,първата мисъл на отсрещния ще е "Този е луд",или"Този какво ми се подиграва".
Но е факт също,че хората са толкова вглъбени в работата си,че са се превърнали в машини.Много експлоатация има.А това подтиска ...

Общи условия

Активация на акаунт