Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 3/

• 11 802
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
Значи и музея за колите в Белгия ще ви хареса.
Там също е на два етажа и има доста интересни екземпляри.
Има и магазинче с колички подходящи за подарък на дете.
Ние след 2 седмици отиваме в Ница и ще се включа с актуално инфо.
Един приятел беше наскоро и похвали един бразилски ресторант тип бюфет дето си заслужавал.

# 46
  • София
Аз малко се притеснявам дали ще има къде да хапнем като пристигнем в петък вечер. Самолетът по разписание каца в 20.45 ч. Докато се придвижим до града и настаним ще стане 22 часа най-рано. Близо до апартамента има някакъв африкански ресторант, който работи до 0.00 часа, но ми идва твърде скъп. Всичко друго наоколо ще е затворило според работното време в Google maps. Даже fast food заведенията от типа на Burger King са до 23 часа. Намерих една пицария, която е до 1.00 часа и е на десетина минути пеша - дано наистина работи и да има места, защото сме четирима. Ако полетът закъснее, може и да спим гладни.

# 47
Вземете по един сандвич в багажа. За всеки случай Simple Smile

# 48
  • София
Мисля го и това, но ще пътуваме само с раници. Може би ще си вземем нещо в самолета, особено ако има закъснение. Ако все пак се сетите за нещо, което работи до късно, ще се радвам, защото аз разчитам само на картите

# 49
Придвижването от летището до хотела е бързо, градът не е голям.
Трамваят е модерен, удобен и бърз.
Според мен ще успеете да се настаните и да вечеряте.

# 50
  • София
Дано! Проблемът е, че повечето места работят до 21.30 -22.00 часа, в което време ние не можем да се вместим.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 13:46 от миленка_д

# 51
А къде се намира хотелът ви?

# 52
А на летището дали няма да има място, от където да си купите нещо за хапване?
Да каже някой, ако е ходил скоро и е видял такова.

# 53
  • София
То не е хотел, а апартамент - на Av. Georges Clemenceau. Изглежда близо до гарата и Базиликата. За летището - нямам идея, не съм била там. Но като гледам в града колко рано затварят. А и ние вероятно ще бързаме да се настаним. Аз за другите дни не се притеснявам, че ще намерим какво да ядем на нормални цени, само за пълвата вечер ми е проблем. Но вече реших, че ако полетът закъснява, ще ядем в самолета, каквото има.

# 54
Намерих само едно сравнително близо до адреса: Pizza Cresci, което затваря в 1 през нощта. Странно, наистина затварят много рано. В Париж винаги съм намирала работещи до 2 часа заведения в повечето квартали.

# 55
  • София
И аз я намерих тази. Дано наистина да работи до 1.00 ч.

# 56
Пица Креси работи до късно, да.
Сега погледнах къде е апартамента ви и наистина в тази част около него нищо няма да намерите. Но в Стария град, около и на юг от Рю Масена, би трябвало да има - вечер там кипи от живот. Не знам дали ресторанти точно, но барове и места за хапване на крак със сигурност работят и са пълни до малките часове.

Ето още едно място, което съм изпробвала и спасява с дълго работно време. Иначе французите много ги мързи. Не ви е съвсем близо, но трамвайната линия в Ница е една и много бърза и удобна.
https://maps.app.goo.gl/VEimULZeVMhMQLUUA

# 57
  • София
Параход, благодаря! Май ще закърпим положението с яденето. Само да сме живи и здрави да стигнем, че има още месец и половина. Сега видях, явно преди съм пропуснала, че има и един фаст фууд, който е буквално до апартамента и пише, че работи до 0.00 часа. Даже изглежда прилично. Има и една пицария до 23 ч., също има шанс да се класираме. Важното е да има варианти, но вече се успокоих.

# 58
  • Sofia
Ние пътувахме със същия полет и имахме същите терзания, затова като слязохме на пл.Масена и видяхме на главната Монопри, което работеше до 22 или 23ч, си накупихме сирена и глезотийки на изненадващо ниски цени и си направихме гала вечер в хотела. Съветът ми е да погледнеш дали в близост няма някой Монопри.

# 59
  • София
noshtna_ptica, благодаря много Hug! Намерих магазина - https://maps.app.goo.gl/i9C3bfXeAZVLQbtCA - пише, че работи до 23.55 ч.
Наистина благодаря на всички за съветите - незаменими сте!

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:08 от миленка_д

Общи условия

Активация на акаунт