Хайде на театър - 13

• 46 023
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Очевидно на премиерата на Оръжията и човекът на 7 ноември ще трябва да отидем с каски…
https://trud.bg/%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B … 1%80%D0%B8%D1%8F/
Хора, преживяващи от дребни руzки стотинки, сър.
Имаш ли някакви аргументи за подобно твърдение?
Бърнард Шоу е бил изявен сталинист. Срещал се е лично със Сталин и е смятал СССР като идеалната държава на бъдещето.
Та много странно ми изглежда критиците му да са русофили.

# 166
  • софия
"Критиките" са към пиесата, не към автора. Аз правя разлика, а ти?
Поведението на проруzките партии няма да коментирам. ПатрЕотизъм. Единствено се надявам да не се повтори кино "Дружба" преди прожекцията на един филм, защото подобни събития потвърждават, а не отричат руzкото влияние и силно напомнят едни времена, които всички се кълнат, че не искат да се връщат. Уж де.

# 167
Те поне първо да бяха изгледали т.нар. "антибългарска" пиеса, пък после, ако им се стори толкова скандална, нека протестират и пишат писма до когото искат. Никой не е видял още режисьорския прочит, за да може да коментира и да се възмущава предварително. И да не забравяме все пак, че това е просто изкуство.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 14:53 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 168
Някой да е гледал стенд ъп шоу на Здрава Каменова "Да оцелееш по Коледа"? Ще ми се да купя билети за подарък, но да не се изложа:( Аз я харесвам принципно.

# 169
  • Beyond the stars
"Критиките" са към пиесата, не към автора. Аз правя разлика, а ти?
Поведението на проруzките партии няма да коментирам. ПатрЕотизъм. Единствено се надявам да не се повтори кино "Дружба" преди прожекцията на един филм, защото подобни събития потвърждават, а не отричат руzкото влияние и силно напомнят едни времена, които всички се кълнат, че не искат да се връщат. Уж де.

Тъкмо тази асоциация ми изкънтя рязко в главата.
Никой не е чел, никой не е гледал, възпаляват се от случайни цитати, които някой пуска с точно тази цел, за обществен фонов шум.

# 170
Цитирания текст от пиесата във вестник Труд ми изглежда най - малкото кофти преведен и пошличък. Но подобни реплики има и в Госпожа Министершата и в други български комедии от старо време. Рекламния плакат има интересен, добър замисъл, което дава надежда за трактовката, но за това пък не би ли трябвало реда на изписване да е Заглавие, отдолу Автор, и под него Спектакъл на Джон Малкович, а не обратното? Странна история е тази с пиесата, нейния избор, протестите които до голяма част са абсолютно популистки... Много ще ми е любопитно да гледам Simple Smile

# 171
  • Пловдив
Някой гледал "Съвършени натрапници"?

# 172
Аз пък търся отзиви "Празникът" в МГТЗК...

# 173
  • софия
В предишната тема е последният: https://bg-mam.ma/p/1662302/48701008

# 174
Благодаря, знаех, че имаше, но не го намерих, мислех.че е в сегашната тема.

# 175
Здравейте! Някой може ли да даде отзиви за постановката Хаос в театър 199?

# 176

На мен ми хареса. Трите актриси се справят чудесно с образите си.

# 177
На мен ми беше скучна.

# 178
Аз пък търся отзиви "Празникът" в МГТЗК...
Изключителна постановка! Не е никак лека, но е много въздействаща.

# 179
Благодаря, знаех, че имаше, но не го намерих, мислех.че е в сегашната тема.
Да, аз писах, една от много хубавите постановки за тази година, а и въобще. Simple Smile
По гореща препоръка на Тилда после изгледах и филма - и той е много въздействащ и в общи линии постановката се движи по него, с някои не толкова значителни промени. Единствено много съжалявам, че Явор Гърдев не е включил в представлението един изключително силен момент от лентата, може би най-емоционалния, със сигурност щеше да развълнува още повече публиката... Но и без него се е получило нещо много стойностно и добро. Още веднъж - препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт