Хайде на театър - 13

• 45 731
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, любители на театъра!! 🎭

Минавам само да споделя, че снощи гледах "Комедия за тенори". Е, няма такъв смях и забавление!! Невероятно представление, много ми хареса!!

Всички много ми харесаха, но Калин Врачански ме изуми! Аз го харесвам като актьор, но това което видях в тази пиеса беше доста впечатляващо! Сякаш го преоткрих наново!! 😮😍😍

Определено горещо препоръчвам тази постановка! 🎭🎭💕💕

За мен беше едно от най-скучните неща, които гледах миналия сезон. Astonished Стана ми смешно, едва когато Калин и Асен се разсмяха без да искат. Иначе през по-голямата част от пиесата Блатечки изобщо не му се разбираше какво говори. И другите актьори не бяха особено автентични. Слаба пиеса като цяло, но признавам че Калин Врачански винаги е на ниво в ролите си.

# 601
  • София
Между другото в "Мръсното копеле", което като цяло много ми хареса, също на моменти ми беше трудно да му разбирам на Блатечки. 😃

# 602
Вчера гледахме Престъпления на сърцето Младежки театър „Николай Бинев“ с участието на прекрасните млади актьори:  Ярослава Павлова, Рая Пеева, Ния Кръстева, Веселина Конакчийска, Кирил Недков, Ахмед Юмер.
Всички бяха чудесни. Продължителност около 1,50 ч.
Пиесата е психо-крими-драма. История на 3 сестри абсолютни откачалки, което се събират след години заедно и от тук започват едни викове и разправии, които са самата действителност. Който не понася психарии да не го гледа.
Това което ми хареса, че имаше песни и пяха прекрасно. Също играта на актьорите е чудесна. Пиесата не е скучна и има много действие.
Това, което обаче изобщо не ми хареса, че Рая Пеева не спря да пуши! В тази малка камерна зала направо си стана наистина неприятно.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 18:38 от Gigi

# 603
Благодаря за отзива, беше ми в списъка, но това с пушенето в тясно пространство е наистина много неприятно. Виктория Колева например в последното представление, което гледах - "Виновният", в един момент само симулираше пушене с цигара в ръка и не мисля, че някой зрител или постановката загуби от това.
Иначе Рая Пеева на театралната сцена определено ме очарова, нямах кой знае колко добри впечатления преди това от тв изяви и сериали, но си има талант момичето, в "Майстора и Маргарита" и "Граф Монте Кристо" ми хареса. Simple Smile

# 604
Здравейте! Включвам се в темата като част от целите за 2025 е да ходя по-често на театър. Закупих си карта на Сфумато и преди малко резервирах за Приключенията на И.К. От търсачката се ориентирах и че Дишай трябва да гледаме. Бекет не можах да разбера от няколкото мнения, на които попаднах, но май не е много за нас. Ще се радвам на отзиви за постановките там, а в темата ще седя, за да си водя записки и за останалите театри.
Аз съм почитател на някои от спектаклите в Сфумато, както и за цялата им концепция за правене на изкуство.
Моите препоръки за там са “Обещанието“ - то е една от най - хубавите постановки изобщо в София в момента според мен. Неочаквано и страхотно изиграно. “Дишай“ - прекрасни Кръстанов и Телбис, “Мислещи тръстики“ - смислено, вдъхновено - актьорите са студенти, но евала. Много приятно е “ Бели нощи“ по Достоевски - има си кусури, но Достоевски не е никак за пренебрегване. Допадна ми “Иван Ланджев. За неизбежната случайност.“, както и с известни забележки “Приключенията на И.К.“ “О Щастливи дни“ на Самюел Бекет е за върли театрални фенове, аз съм такава и оцених много усилията и таланта на Светлана Янчева - заслужава си. Simple Smile

# 605
# 606
  • Галифрей
Ще ходя на “ Коварство и любов” на 12.01.  Надявам се да ми хареса ❤Пиеската изглежда  хубава,

# 607
Ще ходя на “ Коварство и любов” на 12.01.  Надявам се да ми хареса ❤Пиеската изглежда  хубава,
И на мен така ми се струва . Със сигурност някой ден ще я гледам и аз . 😊😊

# 608
  • Галифрей
И на мен така ми се струва . Със сигурност някой ден ще я гледам и аз . 😊😊

Като я гледам ще напиша впечетления си. Естествено няма да издавам спойлери. Общо ще се изкажа. Отдавна не бях ходила на по драматични пиеси. Аз все ходя на комедии 😁

# 609
  • София
Снощи гледахме "Заклеваш ли се в децата?". Много приятна, лека постановка, типично френска. Нещо такова ми се гледаше за завършек на театралната година. Весела Бабинова и Владимир Зомбори са симпатяги и си партнират чудесно на сцената.

# 610
  • София
Аз пък гледах снощи "Пиано в тревата" в Народния. Постановката, никога не ми е била в списъка и явно е имало защо. 😃
Може би на хора в по-зряла възраст ще им хареса, но дори ако се абстрахирам от това, пак имаше твърде много излишни сцени, диалози и герои. Оценка 2/5. Не бих препоръчала.

# 611
Подарявам билет за днешното (22.12) представление на "Само ние, момичета" в Сълза и смях.

Ъпдейт: подарен

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 15:12 от BigCityNights

# 612
  • София
В петък гледахме с мъжа ми "Някой ще дойде" от Юн Фосе на камерна сцена в Народния театър. Постановката е съвсем нова, премиерата беше в края на ноември. За съжаление не бих препоръчала. Беше ужасно скучно. Няколко души си излязоха по средата - признавам, че и аз имах такъв порив. Пиесата е особена - реално почти няма сюжет. Една двойка мъж и жена са си купили усамотена къща до морето, за да бъдат далеч от другите хора. Няма предистория, контекст - зрителят е оставен да гадае какви проблеми имат, бягат ли от нещо? Още от първите минути, обаче, разбираме, че няма да са щастливи и на новото място. Някой ще дойде и ще попречи на техните мечти за спокойствие. Но дали натрапникът е причината или те са дълбоко нещастни вътре в себе си?

Текстът е конструиран върху повторения и наслагвания на едни и същи фрази. Това е наследство от норвежката устна традиция и според Стела Джелепова (преводач на пиесата), би трябвало да вкара зрителя/слушателя в състояние на унес и съзерцание. Ами не се получи, според мен до голяма степен заради актрисата (Елена Димитрова). Тя просто уби всичкия смисъл с безизразната си, монотонна интонация и вяла, безразлична игра. Веселин Мезеклиев и Кире Гьоревски направиха, каквото можаха, особено Веселин Мезеклиев, който игра чудесно. Харесвам Катя Петрова като режисьор - тук също имаше оригинални режисьорски решения. Не мога да преценя дали нещо друго е сбъркано, освен слабото представяне на Елена Димитрова, но спектакълът не се е получил. Ще ми е интересно да чуя и други мнения, ако някой вече го е гледал.

# 613
В петък гледахме с мъжа ми "Някой ще дойде" от Юн Фосе на камерна сцена в Народния театър.

Наскоро точно си взех билети за нея, но сега след този отзив не съм особено ентусиазирана. Grinning

# 614
  • София
Излизам от "Коварство и любов" в Народния. Като цяло ми хареса. Жаклин Даскалова беше изненадата за мен, много ми допадна как игра. Въобще като цяло добра актьорска игра на всички. Simple Smile
Беше ми с една идея по-дълго и това дрънчене по сцената беше излишно също.
Много красиви костюми и декор. 😍
Крайна оценка 4.5/5.

Общи условия

Активация на акаунт