Хайде на театър - 13

• 45 708
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Много искам да видя Венецианският търговец в списъка  ми е. Само Радина не я харесвам  но ся ще я изтърпя. 😁
Това ще ми е първата пиеса на Шекспир която ще гледам на живо. Другите съм ги гледала онлайн от британски актьори.

Не се пренавивай. Особено щом не харесваш Радина. Ние гледахме Венецианският търговец още на премиерата и не сме възхитени. Средна хубост. Има вкарани интересни модерни елементи, което е плюс, но Радина е доста централна фигура и не се справя особено добре...

Не разбирам какъв е смисълът да кажете на някого да "не се пренавива" за нещо, което все още не е гледал, само защото дадената постановка не е била "вашата"... Аз също гледах на премиерата и мога да кажа, че за мен е един от най-добрите спектакли + че тук Радина се справя блестящо (въпреки че не я харесвам). Онзи ден се засякох с моя приятелка пред Народния, преди да гледам Куклен дом. Отиваше да гледа Венецианският търговец за 8ми път. Толкова й беше харесало!

Мнения и възприятия различни, което е прекрасно. Нека всеки човек гледа и прецени за себе си дали му харесва или не. Все пак групата е за споделяне на мнения, а не да отказваме хората да гледат нещо, само защото на нас не ни допада. Един ще хареса халтура, друг класически театър, трети модерен прочит на пиеса, четвъртия няма да хареса нищо. И прекрасното нещо е, че всеки ще бъде прав. 😊

Весело посрещане на Новата година на всички! Нека бъде изпълнена с много изкуство! 🎭

# 646
Тези дни започнах да запълвам театралния си календар за януари и февруари. Взех билети за "Виновният". Мисля да взема и за "Покана за вечеря" и "Обществен враг" пак по ваши препоръки. Харесвам много групата ни тук и винаги се радвам като видя, че новите известия са ми от нея. Пожелавам на всички ни да сме живи и здрави, както и семействата ни, да ходим често на театър и все така да споделяме мнения и препоръки! Весело посрещане на Новата 2025 година!🎉💞

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 13:17 от Hrisi_S

# 647
  • Галифрей
Да  напълно съм съгласна. Има актьори които не ги харесвам на екрана, обаче на сцената са топ! Та с нетърпение чакам  да я гледам ❤
Леле за осми път явно много й харесало лол. ☺

Весело посрещане на новата година! ❤

# 648
Аз ще гледам " Венецианският търговец ' със сигурност , едно негативно мнение няма как да ме спре , както казах всеки има различен вкус .. Весело посрещане на Новата година на всички .. Тази година съм доволна от постановките на който бях .. Срещах артисти който не съм мислила че ще докосна до тях пък камо ли да получа автографи и снимки .. На сцената открих и такива който не харесвах до този момент .. Надявам се тази година която идва да успея да гледам повече . 😊😊

# 649
Аз много харесвам Радина Кърджилова, както като актриса, така и като жена. Беше прекрасна в "Любовникът" в Народния театър, след това не я бях гледала никъде, до "Венецианският търговец". Преди няколко седмици гледах подкаст на интервю с нея, в което изглеждаше много изтормозена и ми стана много жал за нея. Сега във "Венецианският търговец" беше силна, борбена, нямаше и следа от предишната измъченост. Много ме зарадва. Но това си е мое субективно мнение.

# 650
  • София
Гледах и аз преди няколко дни “Венецианския  търговец”. Модерен прочит на Шекспир е, но ми хареса. Радина ми хареса като излъчване и роля,  но не ми хареса рецитала ѝ на повечето реплики - равно звучат и се сливат думите.

# 651
  • Sofia
Гледах и аз преди няколко дни “Венецианския  търговец”. Модерен прочит на Шекспир е, но ми хареса. Радина ми хареса като излъчване и роля,  но не ми хареса рецитала ѝ на повечето реплики - равно звучат и се сливат думите.

+1 за това мнение.

# 652
За мен "Венецианският търговец" е голяма, мащабна постановка, която си струва да бъде видяна поне веднъж, ако си театрален почитател, по същия начин както и "Моби Дик" например, защото там сценографията беше наистина впечатляваща, но и двете постановки не бих добавила сред личните ми фаворити за тази година, тъй като за мен най-важно е емоционалното въздействие на един спектакъл. Но за друг е напълно възможно да са любими. Гигантски труд на много хора стои зад тях, което е достойно за уважение, и на фона на халтури и безсмислени спектакли определено си заслужават посещението. Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 16:47 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 653
Дори и само заради блестящия Самуел Финци си заслужава "Венецианският търговец". Така го казах, но постановката беше хубава, много ми хареса.

# 654
  • София
...
Не разбирам какъв е смисълът да кажете на някого да "не се пренавива" за нещо, което все още не е гледал, само защото дадената постановка не е била "вашата"... ...

Смисълът за мен е в това да се предпази човека от прекалено големи очаквания, за да не се разочарова.

Но все пак, от позицията на моя опит, разбирам вашите емоции, тъй като постановката ви е харесала. Simple Smile

Хубава Нова Година и много положителни емоции от срещи с изкуството през нея!

# 655
  • София
Аз много адмирирам, ако на някого не му е харесало нещо да пише тук. Simple Smile

# 656
С чудесни впечатления съм от Мария Касимова-Моасе и нейните Свободно падащи истории. Чела съм и книгите (които са послужили за добра основа на спектакъла). Също както и пише, така и разказва - сърдечно. Приятно време с приятен човек.

# 657
Благодаря на всички, които сподекят топ-постановките си, много е полезно!

Привет!
За тази възраст и щом е адаптиране към театър бих могла да дам следните предложения:

"Криворазбраната цивилизация" - Сатиричен театър
"Колко е важно да бъдеш сериозен" - ТБА
"Милионерът" - Сатиричен /от Йовков/
"Много шум за нищо" - ТБА
"Моби Дик" - НТ

Търся препоръка за театър, подходящ за тинейджър на 13г. Ще бъде за първи път на театър, като търся нещо на историческа тема, понеже е голям фен на историята. Ако се сещате за нещо подходящо, моля да споделите. Резервният ми вариант е Народът на Вазов. Резервен, защото на мен ми беше леко скучен.

# 658
Какво препоръчвате в Малък градски театър освен Обществен враг?

# 659
Какво препоръчвате в Малък градски театър освен Обществен враг?
"Празникът".

Общи условия

Активация на акаунт