На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 533
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • Далечният изток
Коледа е не просто празник, а християнски празник. И не е въпросът само до украса, а до религиозни символи и традиции.
Може да украсяват за Нова година, но за Коледа е абсурдно, при положение, че 0,6% от населението на Турция са християни.

# 166
  • Mostly in my mind
Точно така. Не пречи поводът за украсата да е Нова година.

# 167
За Коледа още не е украсено, но
във всички големи магазини се продават всякакви празнични красоти.

Сериозно ли очаквате в мюсюлманска държава да е украсено за Коледа?

Не само очаквам, а съм убедена. Със сигурност е за Новата година , но по МОЛ-ове, хотелите от вериги от години е много стилно   украсено.
А как  посрещат по ресторантите местните хора Новата година, нямам думи.
Празнували сме с тях в Силиври, а миналата година в Черкезкьой. Е, така красиво се веселят. А за облеклото, прически, грим - светска Турция. Зари и гърмежи почти  няма.
За храната - от пиле мляко, обслужване отлично.
Цена на 1/3 от това което продават агенциите при нас.
На който му харесва да празнува по-различно, сега е времето да си резервира директно с хотела и новогодишната вечеря. Няма да съжалява, само ще повиси  2-3 часа на границата.
Но темата е пазар и да си дойдем на думата. Цените във веригите от тип Мигрос , турските брандове дрехи и обувки, лекарства, горива в цяла Турция са еднакви. Изключвам морските курорти.
Аз лично предпочитам пазар в Чорлу, Текирда, Черкезкьой, но зависи какво търсим.
Ако е за храна, перилни и лекарства, най-близкият град до границата.
Но за всичко останало, особено облекло и обувки не от там.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 16:55 от Tony Maria 22

# 168
Не знам дали за Коледа, или за Нова година, но украсяват, поне по улиците и магазините. По къщите им как е – не знам.

# 169
Някой може ли да ми каже как вървят диваните в Турция и евентуално кои марки дивани са качествени?

# 170
Доста дивани изгледахме, но на нас ни се сториха скъпи и еднообразни.

# 171
Тук май са по-скъпи Simple Smile

# 172
  • София
Не знам къде сте гледали, но това което аз видях преди година и това което аз купих.. В пъти печели Одрин, че и 600 лева надолу беше. Но, сега за другото жилище ще ходя декември и с гаранция оттам.

# 173
Украсяват за Нова Година, не за Коледа.
Как си представяте в мюсюлманска държава да празнуват Раждането на Исус Христос.

# 174
Моята колежка съседка по бюро е туркиня.
Не празнуват Коледа, нито украсяват, нито се събират вкъщи, както се празнува при нас.
Тя всяка година от целия офис взима работните смени по празниците точно защото не празнуват с мъжа й.

# 175
  • Далечният изток
Ма как ще празнуват...?! Христос, Рождество, християнство...
Вие ме убихте, честно

# 176
Не знам къде сте гледали, но това което аз видях преди година и това което аз купих.. В пъти печели Одрин, че и 600 лева надолу беше. Но, сега за другото жилище ще ходя декември и с гаранция оттам.

Кой магазин и каква гаранция?

# 177
Baskent, Sevkur, Vesse и тези покрай тях. Цените бяха от порядъка на 4-6 хиляди, поне тези, които поне малко ни допаднаха.
За сметка на това си харесахме плочи за баня и структура за вграждане и другия месец мислим да ходим пак.
За първи път спахме в Алан суитс и определено няма да е за последно. Много доволни останахме от всичко.

# 178
За идването на  новата година украсяват, не за Рождество. 🙄

# 179
4-6 хил ми се струва скъпо за диван от Турция. И тук са по толкова. По принцип и аз търся обзавеждане, но се страхувам да купувам от Турция, понеже съм чел лоши коментари. Няма гаранция, липсващи части, не идва това което си поръчал, лошо качество по някога, лошо обслужване и мотане след като платиш.

Общи условия

Активация на акаунт