На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 553
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • Mostly in my mind
Как Сийка, от първия вид изобщо има ли още изобщо? Ежедневно работя с лични карти, не съм срещала досега ...

# 151
Понятие си нямам. Може би при най-възрастните хора - 80+, 90+?

# 152
  • Sofia
Здравейте момичета, това с личните карти много ме притесни, досега никога не ми се е случвало да виждам на границата да връщат някого заради лична карта. Понеже в събота ще пътува и майка ми с нас, а тя е с безсрочна карта се чудя ако влезем в Одрин през Гърция /Гкпп Капитан Петко Войвода/ дали ще имаме този проблем? Някой скоро минавал оттам има ли наблюдения?
Ако майка ви има международен паспорт, вземете го и покажете него. Иначе ако картата й е на повече от 10 години и спазят нормативната уредба, няма да я пуснат.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 16:16 от Vesana

# 153
  • Пазарджик
Как Сийка, от първия вид изобщо има ли още изобщо? Ежедневно работя с лични карти, не съм срещала досега ...
Аз също работя ежедневно с лични карти и има хора все още,които с лични карти от първия вид. Това са хора между 75 и 90 год.,даже имам случай на човек с зелен паспорт всеоще.

# 154
  • в света на илюзиите
Ако майка ви има международен паспорт, вземете го и покажете него. Иначе картата й е на повече от 10 години, така че ако спазят нормативната уредба, няма да я пуснат.
Да, разбирам, но няма, то нали и затова съм притеснена. А искаме да пътуваме в събота. Ние много пъти сме минавали през Гърция за по-бързо. На отиване разбира се. Те и самите гърци предупреждават на границата, че трябва да се върнем през Капитан Андреево ако купуваме хранителни продукти. Та се чудех дали ще са толкова внимателни за БГ лични документи. То и ако трябва да съм съвсем точна граничния пункт е ГКПП Черекьой (ГР) – Пазар (ТР), откъдето си директно в Одрин.

# 155
  • Mostly in my mind
Аз също работя ежедневно с лични карти и има хора все още,които с лични карти от първия вид. Това са хора между 75 и 90 год.,даже имам случай на човек с зелен паспорт всеоще.
Значи Как Сийка правилно предположи. По-възрастни хора, на които личната карта е безсрочна. Simple Smile  при мен са хора предимно да 60 годишна възраст.
Иначе на новите лични карти видяли ли сте как има написано стихотворение отзад по траекторията на златното сечение. Blush

# 156
Аз питах първо в темата, защото на мои приятели са отказали да пуснат близки. А в същото време бяхме подарили екскурзия за Тr на родителите на съпруга ми. То беше голямо питане и писане,МвнР, МВР, Гранична полиция. В крайна сметка, минали ли са 10 години от издаването на безсрочна л.к. изискването на турската страна е паспорт или нова карта. Така, че ако гърците ви пуснат, то за Турция не се знае. Тъй като картата за тук е валидна навсякъде, решението е паспорт.

# 157
  • Далечният изток
От 2012г. е картата, но е със знаме и EC, затова толкова се чудя.
99% няма да я пуснат. Издадена е преди повече от 10 години. Изискването е да има валидност до 10 г., независимо, че за България е безсрочна.

# 158
Здравейте. По спомен (от преди месец и половина) на синия пазар детските дрехи zara са срещу една сергия с маслини и млечни продукти и собствениците говорят български, работят цялото семейство. Ако влезете от входа, който е към Марги, вървите само направо, в дъното на пазара свивате вляво (в дясно вече излизате от пазара), продължавате направо и горе долу в края на тази "пътечка" от дясно са дрехите, отляво ще ви е сергията с маслини и млечни.
Надявам се да съм обяснила горе долу разбираемо. Grinning

# 159
Здравейте. По спомен (от преди месец и половина) на синия пазар детските дрехи zara са срещу една сергия с маслини и млечни продукти и собствениците говорят български, работят цялото семейство. Ако влезете от входа, който е към Марги, вървите само направо, в дъното на пазара свивате вляво (в дясно вече излизате от пазара), продължавате направо и горе долу в края на тази "пътечка" от дясно са дрехите, отляво ще ви е сергията с маслини и млечни.
За бащата и двамата сина ли говорите.Имат си машина за вакумиране

# 160
За бащата и двамата сина ли говорите.Имат си машина за вакумиране
Попадала съм на младо момиче, майката (предполагам), един мъж и още една жена има. Младото момиче е с леко писклив глас. Simple Smile

# 161
Малко инфо от днес, сутринта към 7,30 ч и двете граници минахме за 9 (девет) минути. Вече има доста намаления по магазините, в Поло Ассн всичко е на 50%, има номера и цветове, Пиер Карден също е с
намаления. Но въобще не са евтини и от сайтове с намаления за Черен петък при нас може да се пазари по-изгодно( и да се връща).
 Добри цени има и на някои козметични продукти, перилни, зехтини,сладки,варива,макарони и на  част от стоките в промоция. Но основните хранителни  са с цени като  при нас, че и нагоре.
Все още си заслужава за това, което  тук се продава само в турски и арабски магазини.
Заведенията са с цени като при нас, разядките са намалени или спестени.
За Коледа още не е украсено, но
във всички големи магазини се продават всякакви празнични красоти.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 17:11 от Tony Maria 22

# 162
  • Бургас
За пореден път  - границите ни с Турция са три. Ако желаете да сте полезни с информация колко сте чакали, напишете на коя граница сте били!
Града също е уместно да упоменете кой от трите е от заглавието на темата.

# 163
  • Стара Загора
За Коледа още не е украсено, но
във всички големи магазини се продават всякакви празнични красоти.

Сериозно ли очаквате в мюсюлманска държава да е украсено за Коледа?

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 12:22 от Лалка

# 164
  • Mostly in my mind

Сериозно ли очаквате в мюсюлманска държава да е украсено за Коледа?
Че какво лошо има  и да е украсено. Одрин е европейски град, близо е до България. Simple Smile А и фактът, че продават украси мисля, че е достатъчно красноречив.

Общи условия

Активация на акаунт