На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 734
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Март месец купихме костюм от Даниел Роси, нашият абитуриент е над 1.90 м. Нямаше проблеми с дължините, правят безплатна корекция на място.

# 286
  • у нас
Март месец купихме костюм от Даниел Роси, нашият абитуриент е над 1.90 м. Нямаше проблеми с дължините, правят безплатна корекция на място.
До 192-3 см може да мине към стандартната номерация костюми. Това е нормална височина за висок мъж. Аз писах за по-високи момчета над 2 метра, за да си преценят хората, които търсят и да не си губят времето и финансите да ходят до там. По принцип панталоните не са проблем. Те винаги са по-дълги и се подгъват. Но едно сако и риза са проблем, защото не могат да се удължават.

# 287
  • Бургас
Ако се напуска страната, а колата остава в Турция, се попълва такава декларация.
Трябва, но не следят стриктно за това.

Това не го знаех. Благодаря. А къде точно се попълва тази декларация - на летището, или като влезеш още на ГКПП, или при излизане?

За костюм препоръчвам Kigili. Имат в Ераста и Марги магазини. За главната не се сещам. Също правят корекции на място и са с прекрасно качество.

# 288
Одрин днес: в Мигрос има цял сектор с коледна украса, играчки и са намалени. Някой май питаше в темата да купува.
В Гратис и Уотсънс има хубави коледни комплекти - например душ гел+гъба+пила, крем за ръце + парфюмна вода. Сапуни Дав има по 1.10 лв намалени, при нас в Кауфланд май имаше на брошурата сега пак на такава цена или беше с купон, не съм сигурна. Минус 60% има на техни турски марки - серуми с хиалурон, АХА серуми, бачукиол, ретиноли.
По центъра големи ремонти на главната улица - фасадите на сградите ремонтират, плюс са изтипосали някаква стъклена като шатра при фонтаните. Не знам за какво ще се ползва.
Имаше днес шатри точно след Мадо - за безплатно измерване на кръвно налягане и даряване на кръв. Някаква кампания явно имат сега.
Bargello парфюмите пак на главната улица, които сега са модерни от Тикток са по 30 лв общо за 2 бр (реплики/отливки).
На Синия пазар има “модернизация”. На всичката мърсотия там, на входа са отворили кафене. Стискат и сок от нар.
Нямаше свободни маси.
Аз не бих седнала там. Първо, защото целия поток от хора минава покрай теб и второ защото непрекъснато спират бусове и дишаш прахоляк.
И поне 10 рейса видяхме с гърци. Не съм свикнала да виждам гърци. Обикновено тълпите са от българи.
Гърците са доста нахални обаче. В мола грабят като невиждали от Дефакто. Аз им се чудя. Такива хубави молове имат и дрехите са по-качествени.

# 289
  • Varna
О, преди няколко години имаше много гърци. На петъчният пазар имаше една табела на която имаше нашето знаме, гръцкото знаме и съответно писано на български и гръцки поздрав към пазаруващите. Сега не знам дали го има този надпис, защото последно в Одрин бяхме 2023 година. Тази година шофьора ми стана звездичка и аз само ще ви чета момичета и ще си спомням за хубавите моменти в Одрин. И вярно, че гърците са доста нахални и много разхвърлят когато избират дрехи. Аз тогава не им се чудех защо идват на пазар в Турция защото тогава беше още евтино и качеството на дрехите беше добро. Имам дрехи от онези години, не са мръднали. Но сега знаем как е.

# 290
  • у нас
Така беше, Делтичке, преди да налазят руснаци, румънци и украинци, бяхме само българи и гърци. И аз им се чудих защо идват там на пазар, при положение, че имаха много хубави намаления и атлети, и можеха да си купят уникални неща за без пари. Гръцките прахове и омекотители също бяха по-качествени.

Делтичке, съжалявам за загубата ви. Не знам кой е подходящият емотикон, затова те прегръщам.

# 291
  • Пловдив
DELTA,съжелявам за загубата Ви!Тази години нещата са в обратна посока-турците пазаруват в Гърция.

# 292
Здравейте, дали някой знае по-близко място от Истанбул, където могат да се намерят такъв тип външни подови настилки? Всъщност приемам всякакви препоръки за място, дори да е в Истанбул...

# 293
  • here and now
Ако се напуска страната, а колата остава в Турция, се попълва такава декларация.
Трябва, но не следят стриктно за това.

Това не го знаех. Благодаря. А къде точно се попълва тази декларация - на летището, или като влезеш още на ГКПП, или при излизане?

За костюм препоръчвам Kigili. Имат в Ераста и Марги магазини. За главната не се сещам. Също правят корекции на място и са с прекрасно качество.
На летището има митническо гише. Там имат бланки. Попълваш, подпечатват ти я, снимаш си я, защото копие за теб няма и при евентуални проблеми така доказваш, че си декларирала, че си напускала страната без автомобила.
Предполгам на всяка една митница трябва да я има тази възможност, понеже може да си оставиш колата и да се качиш на кораб или с автобус и влак да напуснеш Турция.

# 294
  • Varna
Синарич, Артемида, благодаря Ви!

Вашите постове и постовете на останалите момичета ме правят съпричастна с вас и някак си ме топлят и поне за секунда забравям за мъката си.   Ще влизам в темата, защото я чувствам много близка. Такава я правите всички момичета.Yellow Heart

# 295
  • там където има винаги вятър
Не сме пътували от май месец. Решили сме тая седмица да отскочим, че от ангажименти не остана време.

Последния път когато ходихме с дъщеря ми, тя си е купила масло от синия пазар/не съм разбрала/. Да, ама тогава пазара беше на поляната, та питането ми е - къде сега да търся на преместения пазар Thinking  и как е на турски, като изписване?     Че и лещата ще търся/на поляната си знаех човека, ама сега Rolling Eyes /
За тези който са ходили преди и сега - пак по същия начин ли са сергиите като подреждане. Сирене/вакуумираха го/ и кашкавал на конци сме вземали вляво, почти до изхода за цветята...Май в прахоляка беше по-добре Smile че сергиите бяха по-малко и не сме обикаляли.

Може и магазин да посочите - без Мигрос-ите. Тугра е добре, минаваме покрай него.
Благодаря ви.

# 296
  • Пазарджик
Не сме пътували от май месец. Решили сме тая седмица да отскочим, че от ангажименти не остана време.

Последния път когато ходихме с дъщеря ми, тя си е купила масло от синия пазар/не съм разбрала/. Да, ама тогава пазара беше на поляната, та питането ми е - къде сега да търся на преместения пазар Thinking  и как е на турски, като изписване?     Че и лещата ще търся/на поляната си знаех човека, ама сега Rolling Eyes /
За тези който са ходили преди и сега - пак по същия начин ли са сергиите като подреждане. Сирене/вакуумираха го/ и кашкавал на конци сме вземали вляво, почти до изхода за цветята...Май в прахоляка беше по-добре Smile че сергиите бяха по-малко и не сме обикаляли.

Може и магазин да посочите - без Мигрос-ите. Тугра е добре, минаваме покрай него.
Благодаря ви.
Синия пазар е там,където беше преди ремонта т.е.зад Марги аутлет.

# 297
  • там където има винаги вятър
Цитат
Синия пазар е там,където беше преди ремонта т.е.зад Марги аутлет.
Зная че е на старото си място. Друго питах.

# 298
  • Далечният изток
Говорят български, ще се разберете.

# 299
  • София
Пазара е малко по широк отпреди. На две места вакумират само. Ако влизате от централния вход, наляво веднага пикрай плодовете след което се разделят редиците на три, хващате средата и ше ги видите. Малко шофьорската обяснявам, но се надявам да е ясно. В ляво са плодовете и зеленчуците, в средата са сирена и маслини, в дясно са дрехи и тн. А в дъното са кухненските неща.

Общи условия

Активация на акаунт