На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 623
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
От Севкур съм поръчвала, вече няколко доставки и проблеми не съм имала. Всичко е дошло коректно и точно, няма счупено, няма липсващи части и т.н. надявам се да не опирам до гаранция...
Дивана който гледах април беше 1800 лева и то доста голям, сега ще видя декември като отидем колко са скочили.

# 181
  • ...живея на последния етаж...
Малко ще поизместя темата към зехтина. Ако някой ходи до 19 ноември, препоръчвам да си купи.

# 182
  • Бургас
Любимият ми зехтин!

# 183
Тази седмица дали ще има Черен петък в магазините в Одрин?

# 184
В Марги аутлет има минус 30-минус 50.
Вижте им в страницата са публикувани в кои магазини.

# 185
Здравейте, изчетох инфото в темата, поразгледах и картата и имам няколко въпроса:
1. На кое казвате центъра? Около тяхната пешеходна Салачлар ли?
2. В кой район е най-добре да се вземе хотел?
3. Някой по-напред беше питал за чаршафи, но не видях отговор. Дали може да кажете магазин.
4. Как е по границата в петък вечер в посока Одрин и в неделя около обед посока БГ?
Благодаря предварително за отговорите.

# 186
  • Варна
................................
3. Някой по-напред беше питал за чаршафи, но не видях отговор. Дали може да кажете магазин.
......................................

Ако питате откъде може да се купят чаршафи - от двата мола - фирмените  магазини се казват Йоздилек, Мадам Коко, Инглиш хоум...., май и в Караджа има чаршафи.
По малките магазинчето по главната улица и безбройните малки улички - обикновено пише Тач, това е големият производител на постелъчни артикули.

Ако питате за цени и качество - зависи какво търсите. Моята приятелка търсеше сатенени комплекти и намери такива в Мадам Коко, но в Чорлу с голям индирим на цени около 80 лева двоен комплект. Но после търсихме в аналогичния магазин в други градове - и въобще нямаше.
Иначе памучните комплекти - единични и двойни са на цени от 25 лева (само веднъж видяхме такива), по-често 35 лева и вече нагоре...40 - 50 и т.н. Безкрайно разнообразие от разцветки и комбинации на най-различни цени, както и различно качество и състав ... памучни, смесени с акрил, ранфорс и т.н.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 20:48 от Мира Мира

# 187
Така изглеждат личните карти с които не може да се премине границата ако пътуващия е пенсионер.
 Безсрочна и без надпис европейски съюз на тях.

Ето и от интернет снимка наложени една върху друга. Картата отдолу няма надпис ЕС - с нея не може да се мине ако е пенсионер.
И картата отгоре, на която вече пише ЕС и има знамето.

Aбсолютно точно! Набързо взехме решение за пътуване до Турция и имайки предвид писанията за безсрочни лични карти, за всеки случай взех и паспорти. Отварям тук една скоба, първо пътувахме до Дидимотика, т.е. влязохме през Гърция, престой 1 ден и оттам влязохме Одрин! Бях много притеснена, тъй като имахме вече покупки от Гърция, главно храни...нямаше никакъв проблем, ни с багаж, ни с лични карти... не получихме и листчета с печати за дата за влизане, а очаквах...След Одрин, пътувахме до Лозенград, където имахме 1 нощувка ( срвда пазарен ден там) на другия ден до Люлебургас, 7 на следващ си тръгнахме, на кпп в Бг, питах как седят нещата с лични карти които са безсрочни, тъй като и ние сме с такива....отговора беше, госпожо, това се отнася за старите лични карти, както вие подробно сте описали. Добре е да не се спекулира с разни легенди...една жена каза. Писах малко дългичко, но се надявам да съм полезна с инфото. И да четейки мнения за пазарене в Турция, се замислям, верно ли там съм била, защото за мен, цените са вдигнати десетократно, и най вече е толкова занижено качество, че като сложиш гориво и усилия, се питахме, има ли смисъл, но налето беше по скоро разходка.

# 188
Цените се вдигат със всяко следващо посещение.
Не така седи темата с Пирот и Цариброд.
Ние през седмица пазаруваме в Одрин и в Пирот.
Ами в Сърбия цените не мърдат от лятото, а в Одрин всяка седмица са нагоре.
Мекиците в центъра на Пирот още от април са 60 динара, а тава джигера в Одрин беше 100 лири, после 120, сега последно като бяхме беше 250 до джамията..

# 189
  • Пловдив
Аз вече изгубих всякакъв интерес към Турция-ниско качество,високи цени,лошо обслужване,чакане на границата,проверка на багаж...

# 190
Аз вече изгубих всякакъв интерес към Турция-ниско качество,високи цени,лошо обслужване,чакане на границата,проверка на багаж...

Вярно е, че не е каквото беше.
Нито с цени, нито с обслужване. След като в Одрин на каса в Мигрос ми маркираха три тенекийки зехтин по 5 литра, а бях вземала 2 и на Шел -ската бензиностанция платих гориво повече от колкото събира резервоара, ( не, че оставих нещата така) ,приключих с града.
Одрин си заслужава само за покупки от супермаркети и лекарства и да си отваря човек очите какво плаща.
 Но след Люлебургас нещата стоят различно. И обслужване, и внимание, и цени на хотели.
Мъжките дрехи  - спортни  ежедневни и официални са с много добро качество и на прилични цени.
Заведенията са супер, но не по туристически места, а кварталните. Нови, чисти, много млади хора.  По-добре от доста европейски градове.
Така, че не бързайте да отписвате съседите, а ходете където пазарят и се забавляват местните хора. Ще останете приятно изненадани.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 16:59 от Tony Maria 22

# 191
Все повече ме отказват да ходя.Селяния и цигания.Не си става да бия път.Ресторантите много скъпо,порциите детски.И въобще не знам за какво плащам в ресторант.Есно пише в менюто друго ми взимат

# 192
  • Пловдив
Турция и турците ги отписах напълно през юли т.г.-в Текирда(Одрин го подминавам транзит от 2018г),в хотел Meydan butik otel на закуска НЯМА кафе,само чай(!?),за портокалов сок дори не си мечтаех,по заведенията сервитйорите надничат в чиниите дали са празни за да ги отсервират по-бързо,а на турско-гръцката граница беше пълно с турци,НЕ гастербайтери,тръгнали на море и на пазар в Гърция!Приключих с Турция.

# 193
  • Бургас
Не съм приключила все още аз, но ми прави впечатление колко много турци има по магазините в Бургас и разхождащи се в Морската градина. Скоро в Лидл едни туркини щяха да го изкупят целия.
В "Метро" също редовно засичам турци.

# 194
  • Някъде там

Вярно е, че не е каквото беше.
Нито с цени, нито с обслужване. След като в Одрин на каса в Мигрос ми маркираха три тенекийки зехтин по 5 литра, а бях вземала 2 и на Шел -ската бензиностанция платих гориво повече от колкото събира резервоара, ( не, че оставих нещата така) ,приключих с града.
Одрин си заслужава само за покупки от супермаркети и лекарства и да си отваря човек очите какво плаща.
 Но след Люлебургас нещата стоят различно. И обслужване, и внимание, и цени на хотели.
Мъжките дрехи  - спортни  ежедневни и официални са с много добро качество и на прилични цени.
Заведенията са супер, но не по туристически места, а кварталните. Нови, чисти, много млади хора.  По-добре от доста европейски градове.
Така, че не бързайте да отписвате съседите, а ходете където пазарят и се забавляват местните хора. Ще останете приятно изненадани.
А място за нощувка да препоръчате ? Защото  след коментара Ви, реших да проверя  за хотели там и се шокирах от разликата в цената.
В Одрин запазихме 1 нощувка, 2 стаи за 4-ма възрастни за 215 лева. За Люлебургас в Букинг ми го дава 364 лева. За мен не си заслужава толкова  пари за една нощувка да дадем, едва ли ще се задържим в хотела през деня.

Общи условия

Активация на акаунт