На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 733
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Много благодаря за темата и изчерпателната информация, която е изключително полезна и точна.
Вчера бяхме до Одрин и мога да добавя само, че на влизане в България през Капитан Андреево автомобилът се дезинфекцира и таксата е 4 лв.
Ако пътувате със служебен автомобил трябва да имате пълномощно от фирмата.
В нашия случай, мъжът ми е собственик на фирмата и името му дори фигурира в самото име на фирмата, но на влизане в Турция се оказа голям проблем, че няма пълномощно, т.е че не е упълномощил себе си Simple Smile) Цял час турците ни разкарваха от гише на гише, направиха пълен преглед на колата, включително и рентген. Пуснаха ни, но ни загубиха доста време и ни казаха, че следващия път без пълномощно няма да влезем.
На влизане в България, след митническата проверка има знак стоп. Трябва да стоите там докато не получите една бяла бележка, подпечатана от митничар.
На митницата отвориха багажника на колата и ни казаха "Давай!" Е ние дадохме напред, обаче на около 50 м. след митницата има караулка, в която стои митничар на длъжност "събирач на бели бележки" Simple Smile)) .... и ни върна обратно да си вземем бележката Simple Smile

# 301
  • Пловдив
От кога има такса дезинфекция, последно ходих в събота и нямаше.

# 302
И ние бяхме в събота. Не сме таксувани за дезинфекция.

# 303
И нас по същия начин ни връщаха първия път за бележка, без никой да ни каже, че трябва такава. Митничарят ни пита нямаме ли знак Стоп във Враца. 😀

# 304
  • у нас
Aubrieta, цветен ви е бил денят от емоции вчера.
Явно пак са върнали таксата там.Дали няма и масови да я въведат? Като четох поста ти, се върнах няколко години назад. Описанието за бялата бележка ми напомня за прословутото гише  N:3 на Лесово. Колко пъти са ни връщали... В дъжд... В пек...

# 305
  • Пловдив
На Лесово никога не са ми давали бележка. Първия път като минах оттам дори попитах. Те се засмяха и казаха "тук не е Капитан Андреево, тръгвай" и толкоз.

# 306
  • Димитровград
Здравейте!
Ходим от време на време до Одрин. На разходка и зяпане предимно.
Може ли да споделите, освен на безмитна, от къде купувате цигари? Пуша тънки ментол, не съм гледала за цигари преди.

# 307
  • Димитровград
То дезинфекцията не е била премахвана, но нямаше такса. А когато имаше  беше повече от 4 лв. В сряда нямаше такса.

# 308
  • Пловдив
До преди да я махнат по някое време беше 5 лв. Сега - без такса. Последно в събота, както казах. Чакам да кажете от кога отново гьолът стана златен Grinning

# 309
  • Варна
Здравейте,
Без кола ще сме и хотелът е на около 3 км от центъра, а не мога да намеря информация за обществения транспорт в Одрин
Да знаете цената на такситата в Одрин?

# 310
  • Пловдив
Здравейте,
Без кола ще сме и хотелът е на около 3 км от центъра, а не мога да намеря информация за обществения транспорт в Одрин
Да знаете цената на такситата в Одрин?

Не мога да кажа цена на километър, но са евтини. Мъжът ми с децата обикаляха да търсят билярд клуб, почти 30 мин и е платил нещо от сорта на 25 лева.

# 311
  • Пловдив
Ние винаги оставяме колата на паркинга на хотела в центъра и след това ходим до Ерастата с такси. Напоследък, последно миналата седмица, ни излезе 100 лири.

# 312
Записах се за екскурзия шопинг петъчен шопинг. Какво ще ми препоръчате да купя-- сладкиши за празниците и др., как са цените на пазара?

# 313
  • там където има винаги вятър
Записах се за екскурзия шопинг петъчен шопинг. Какво ще ми препоръчате да купя-- сладкиши за празниците и др., как са цените на пазара?
Колкото хора тук - толкова предложения, затова купете това което на вас и близките ви би харесало.
Например моите обичат различни неща.
Скрит текст:
Тия - едните ги обичат, другите - не.

Така е и с ядките - едните искат сурови, другите - печени.. Локума пък - да бил "чист" без ядки вътре...
Цените?
Че тук аз зная/следя цените на 4-5 неща/масло, олио, захар... /другото...всяко за себе си и магазина си Rage

# 314
Цитат
Tintina
За костюм препоръчвам Kigili. Имат в Ераста и Марги магазини. За главната не се сещам. Също правят корекции на място и са с прекрасно качество.
Преди двайсетина дни купихме от там костюма за нашия абитуриент, изключително доволни останахме от покупката и обслужването.
Бяхме с нагласата да влезем в магазин където има търговци мъже облечени в този стил и не сбъркахме.
Синът е с малко по особена физика и класически костюм беше единствения вариант.
За минимално кратко време беше съставен костюма, ризата и кърпичката за джоба.
Решихме засега да не вземаме вратовръзка, защото няма врат за нея пък и си държи да бъде с брада и на бала.
Панталона го скъсиха за 30 минути.
Към костюма ни подариха чорапи и още една риза. Сега дали е трик или не, но за всичко това платихме 470 лв.
Доколкото разбрах от продавача са местна фабрика.
После влязохме от любопитство да разгледаме и в други магазини, но не харесахме нещо повече от това което имаше в Кигили.
Обувки обаче не намерихме защото най-големият номер беше 45, а за нас са малки.

Общи условия

Активация на акаунт