На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 48

• 78 559
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
С Револют платих, нямам друга такса.
marinadp, това е плащане на нашата граница, на български ПОС терминал, ГКПП М. Търново. 
antonia, реално и двете банки са ви таксували, ега ти кожодерите!

# 436
Здравейте! Не успявам да прочета всичко, зная, че вече сигурно е обсъдено но, предстои ми шопинг екскурзия до Одрин с агенция. Какви пари е най-добре да обменя, защото чуй какво ли не, лири, евро, долари дори? Отиваме на пазар главно за дрехи, чанти, обувки, колани, без претенции, че са реплики, само да не са от най-долнопробните, та дайте ми съвети къде мога да намеря. Ще ходим до синия пазар, Марги аутлет, мол Ераста, като цяло всичко, което се сетите като съвет, ще се радвам да прочета ❤

# 437
С Револют платих, нямам друга такса.
marinadp, това е плащане на нашата граница, на български ПОС терминал, ГКПП М. Търново. 
antonia, реално и двете банки са ви таксували, ега ти кожодерите!

Точно на български пос терминал става дума.
Нарочно е въведено като плащане на пос в чужбина.
Във фейсбук групата на пазар в одрин има много публикации с опарени.

# 438
  • Бургас
Не знаех. Ужасно!
По отношение на дискусията изгодно ли е излиза ли сметката и излиза ли, поиграх си сега да извадя някои цени, които са в пъти по-ниски от тук. И такива, които се доближават, та когато ходи човек на пазар, по-добре да вземе всичко наведнъж, отколкото да тича по промоции някъде всяка седмица. Слагам в скрит текст, че дълго. Закръглям, че 99.75... нали Simple Smile По-добре направо 100.

Скрит текст:
БИМ
Сол миялна БИМ - 1.5 кг - 23 лири
Препарат за баня Asperox - 100 лири (последно в Бургас го купих на 8 лева от турския магазин)
Сусам 75 г - 16.50 - наполовина на българските цени
Червен пипер БИМ 250 гр - 50
Бакпулвер 10х10 - 11 лири
Ориз басмати - 62.50 !!!
Сода за хляб 3х40 - 11.50
Носни кърпи 10 бр. - 21
Маслини 500 гр - 74.50 - цената е като тук
Бисквити обикновени 1 кг - 99 - и тук може да се намерят на такава на промоция
Яйца М 30 бр. - 169 - 28 стотинки
Масло краве - 300 лири кг

File
Сос от нар 100% 250 мл - 79 лири. В Мигрос е 76. Сос от нар в България 100% не мога да намеря, по всички магазини е менте с глюкозо-фруктозен сироп
Гел съдомиялна Por koz 900 мл - 141. Много ми харесва и хубаво мие. В Мигрос техният гел е 1 л - 87 лири. Като го тествам, ще кажа.
Риба тон 3х140 - 149 лири. В Мигрос риба тон 2х160 е 90 лири. В Метро цената е двойна.

Мигрос
Пиперкова паста тяхна марка - 58
Царевица за пуканки - 500 гр - 16
Булгур 2,5 кг - 57
Салфетки 200 бр. - 20 лири
Сапун течен 2,5 л - 65
Грах консерва голяма - 34
Спагети мигрос 500 гр - 13
Кисели краставички буркан Мигрос - 32,50
Препарат за котлен камък на Por Koz  - 40
Препарат за отпушване на канали Мигрос - 40
Мокри кърпи 45 бр - 10 лири
Боб бял 1 кг - 60
Сареле битер - 134 лири, сега гледам е на двойно по-ниска цена, има промоция. Откакто купувам Сареле, Нутелата не можем да я ядем, отвратителна и пълна с палма.

От магазина на мандрата взех 1400 гр кашкавал, 3 кг сирене, 1 кг извара и 3х200 йогурт за общо 66 лв.

Та - като взема 3 кила масло, съм избила таксата дезинфекция Simple Smile Колата е електрическа, ако тръгна с пълна батерия от вкъщи, почти нямам разход за гориво Simple Smile
Ще се ходи пак.

# 439
  • София
Tintina, кой е магазинът на мандрата и къде се намира?
Що се отнася да сарелето, когато му промениха опаковката, си помислих, че са добавили и палмова мазнина, но не, което е чудесно.

# 440
  • Варна
Момичета, както чета пазарувате сирене, мляко, яйца. Аз винаги съм мислила, че има ограничения за тези продукти. Явно се бъркам
До сега съчетавам пазар с други ангажименти в Турция и не съм смятала ако се ходи само на пазар дали има смисъл. Но при посочените цени пак си струва. Единствено да не се чака на границата.

# 441
Не са ограничени а са забранени.Всеки който взема рискува да остане без тях.

# 442
  • у нас
Антония, не се бъркате, има забрана за тези продукти. Всичко е риск.

# 443
  • Бургас
Яйца и риба може. Млечни и месни са забранени.
Да, всеки рискува да остане без тях, аз също.
Но иначе магазините в България са пълни със същите млечни продукти, за тях може и не е забранено.
Магазинът на мандрата е този:
https://maps.app.goo.gl/wJkcxqp2YsXzq7uu9

Сиренето, към което се пристрастихме, е смес от овче, краве и козе, зелена опаковка.

# 444
  • Варна
Благодаря за пояснението!

# 445
Момичета, както чета пазарувате сирене, мляко, яйца. Аз винаги съм мислила, че има ограничения за тези продукти. Явно се бъркам
До сега съчетавам пазар с други ангажименти в Турция и не съм смятала ако се ходи само на пазар дали има смисъл. Но при посочените цени пак си струва. Единствено да не се чака на границата.
Абе цените вече са като при нас
Ние зехтин ,сирене и кашкавал взимаме от пазара от един мъж, с двамата му сина продава .Вакумира го .Много е хубаво сиренето и кашкавала.Еазбира се ,че ако ни барнат полицаите ще ни го вземат,нямаме право,ама те си затварят очите

# 446
  • София
Разбира се ,че ако ни барнат полицаите ще ни го вземат,нямаме право,ама те си затварят очите
Подсети ме как преди време служителят на границата ни пита какво носим, а мъжът ми, който не чете бг-мама и хич и не обръща внимание какво му говоря, казва с гордост: "Лимонада и кисело мляко с каймак" Joy Лошо ми стана! Пуснаха ни и после му казвам, че млечните продукти са забранени за внасяне, а той: "Защо не ме предупреди?" Joy Прекалено много неща съм му говорила и затова не ме слушал. JoyJoyJoy

# 447
  • Бургас
Мен обикновено като ме питат, така забивам, че не мога да се сетя. Колата пълна, а аз помня само "зехтин и спагети" Simple Smile

# 448
Нас веднъж ни проверяват и ние с целия си акъл сме сложили хладилната чанта в багажника,вместо зад седалката.
Полицая ни казва отворете багажника,мъжа ми вдига и той вика тук сирене ли носите.Моя мъж се хили тъпо,не отговаря.Но явно на полицая не му се занимаваше и само ни каза -е как не ви е срам,знаете,че не е разрешено.Ние продължаваме да мълчим !Той ни махна с ръка да тръгваме😂

# 449
  • у нас
MG18, бил е в настроение проверяващият 😉

Общи условия

Активация на акаунт