🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 843
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 435
И аз миропомазаните. 😃 Имам "полезно" от същия потребител.
Други участници също четат, харесвали са мои постове (освен ако някой на шега не се е регистрирал с фамилия на участник).

На мен ми харесва да се включват участници, не знам доколко им е позволено. Аз участвах във форумите на българския Сървайвър, там се включиха участници, дори имаше среща на живо между тях и съфорумци (за съжаление аз не успях да присъствам).

Не познах кой е с бълхата.
Дано бързо се възстановяват всички с болежки.

# 436
Много се дразня на себе си, когато позволя на някой участник в риалити да ми влезе под кожата. Нямам трезва мисъл,ставам субективна. Не мога да оценя играта на останалите,особено ако е в ощърб на въпросния играч.
 Ей такъв сега е случеят ми с Миро !
 Тези дни много неща се казаха,много се премълчаха . Кой в крайна сметка ще е в патова ситуация от обещания и дадени мъжки думи?!
 Стискам палци и на Венци заради целия детски наивинитет, който излъчва.🤗
 Жалко за Шериф! Беше ми симпатичен.🙂
 Кирил и неговия поглед ме плашат...🫣

# 437
Миро го харесвах,но с подкрепата си към Бистра ме изгуби.
Със сигурност не искам един от тримата победители да е Владимир. Мразя хлъзгави хора.

# 438
Дори нелепия избор на Ина ми е по-ясен от желанието на Владо и Мая да ядат 'фенси' кухня като се приберат. Те не си ли я ядат там сега?
Не виждам нищо лошо в кебапчетата,мусаката и шкембето. Аз бих си мечтала за едни свински ребра с гарнитура зеле и моркови или салатка зелена с яйчице. Те да си ядат фейк шкембето.
ПП - снощи и аз си направих сирене на фурна, че ми се прияде и на мен. 😁

# 439
според мен Мимо Гарсия постъпи правилно като пусна пост чак след като  излезе от предаването. Не ми харесва как Нина се оправдава тук, може и да цели да смекчи коментарите към себе си.

лично аз се надявам участниците да се включват тук чак след отпадането им, а не да влизат в отбранителен режим и да се обясняват като ученички

# 440
Аз пък разбирам това с фенси храната не буквално, а като повод да си поразшири мирогледа. Мисля, че ще му е от полза.

# 441
  • Другата България
Аз от снощи се чудех да помоля ли Миро официално да се обозначи тук - много хора го харесваме, но реших, че може да не иска да го направи, затова си замълчах. Но след като вече много хора знаем, че е тук - Хелоу, Миро, радваме се да те “видим“ /освен, че съм ти фен още от Сървайвър, съм и почти от Видин/. Ще е приятно да се включиш ако решиш в някоя от дискусиите, ако договорът позволява.
Монохондрия изчезна, след като отхвърления участник многократно правеше намеци коя е, а тя не желаеше явно да го оповести. То, чувството на такт и да знаеш кога да замълчиш не е за всеки, далеч по-важно е да пълниш темата с някакви жалки опити за оригиналничене....дано жената се върне.

Иначе, пак за Миро - съгласна съм с нещо, прочетено по-назад /в движение съм и не мога да цитирам, а и не помня чие беше/ - Миро предпочита да е фактор, не победител. С две думи казано. Аз снощи с повече от две го обясних същото /моята гледна точка/.
За разлика от останалите алфи - Влади, Дзами, а пък Киро - майкоооу, погледът му наистина е плашещ, според мен и филипинец би изял ако това ще му донесе финал....

Кога Нина е влизала в отбранителен режим? Аз не останах с такова впечатление - напротив, доста възпитано отговаряше /но и тя изчезна/. Възможно е обаче нещо да съм пропуснала.

# 442
  • София
Ще споделя непопулярно мнение - аз пък се кефя на хлъзгавите и верните само на себе си схемаджии, писнало ми е от чест и мъжка дума, искам си истински злодеи, които не ги е страх да се покажат като такива във формат. Например много ще се изкефя, ако Миро уж играе , за да бута Бистра и накрая да я катурне, както всички разчитат, че тя ще им е съперника, а не той. Знам, че няма как да стане, ама аз си харесвам американските сървайвъри и готините туистове.

# 443
  • Другата България
Изобщо не е непопулярно, това е и моята мечта, но знам, че в този формат ще си остане само мечта.
Затова гледам да отсея от другите. Blush

Просто от наличния каст аз поне не виждам нито един, който би могъл да влезе в ролята на злодея.
Включително и Миро, и това го видях и разбрах още когато влезе, затова и не съм имала очаквания от него различни от показаното до момента.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 13:30 от Merri_An

# 444
Аз пък разбирам това с фенси храната не буквално, а като повод да си поразшири мирогледа. Мисля, че ще му е от полза.

Сядам в един ресторант в София и ми носят меню, чета чета ... Половината думи не ги разбирам. Добре от село съм не го крия ...
Спирам се на млечна супа с телешко коремче, става ми смешно. Сервитьорът идва и тъй като обичам нещата да са точни, го питам 'извинете това шкембе чорба ли е' и отговора е да.

Кулинарният мироглед я България е само в думичките обикновенно.
В този ден не ядох шкембе имах телешко коремче експириънс 😁

# 445
Подписвам се под мнението на Illit! Затова малко ми "олекна" вчера позицията на Миро. Ще видим какво ще се случи. Интересна ми е и динамиката между Мимо и Дзами, доста са различни и като персонажи, и като начин на игра.

# 446
Аз снощи останах изненадана от две неща.
И не, не е изборът на Ина, щото тя няма толкова капацитет да мисли стратегически. Лош избор на играчи, продиктуван от всичко друго, но не и от логика. Сега, ако се окаже вярно предположението, че играели заедно с Кирил - ще си взема назад думите, да не говорим колко изненадана ще остана, защото тя никак не ми прилича на играч.

Та двете ми изненади - първо, че Миро отиде да говори първо с Дзами. Малко ми е странно защо си избра точно Дзами. Те двамата са ми противоположности и не виждам допирни точки. Но все пак говорим за игра с висок залог, да речем, че са открили как да са си взаимно полезни, въпреки различията.

И втората изненада - че Миро всъщност ще играе за Бистра. Те двамата си ми големите фаворити и много се радвам, че продължават заедно. Не вярвам Миро да има задни мисли и да се обърне в последния момент, започвайки да играе за себе си. Личи му, че наистина има намерение да помага на Бистра.
Човекът иска да спечели по друг начин - като той определи кой ще е победителят. Това е игра на друго ниво и много му отива, всъщност.

Ще им стискам палци и на двамата!

# 447
  • София
Макар да не ми допада, ако Миро играе за Бистра (тя самата не е слаб играч - а ИИ в Мировото видео рече, че ще спечели участник със силна социална игра - което не виждам в нея); аз го харесвам, респектиран съм от постигнатото в живота му. Мога да му пожелая само неговата бъдеща 2-ра компания (с изкуствения интелект - включая и приноса на приятелите в него; по видео-визитката му) да го удовлетвори, на нас да направи живота ни (поне в мрежата) по-лек и да е щастлив в семейството си. Ценя такива хора.

# 448
  • Враца
Ееее, личи си че е богат човека, не му свършват лайковете и има за всички . Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Всъщност, как решихте, че "този" Миро, е "онзи" Миро.

Ако е наистина така, му казвам, че само него харесвам! Heart

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 14:55 от vmarinska

# 449
  • София
Първо благодаря на Мимо за видеото си в ютюб адресирано до Бг мама с отговори на въпросите към него.
Аз отдавна си написах мнението, далеч преди самият Мимо да се появи тук, но да го кажа пак. Изпращам го с положителни чувства, хареса ми. И не мисля, че ще се забрави като участник, въпреки че може би (или пък не) не донесе чаканото от Ники Николов съдържание.

Жалко, много жалко за Шериф. Един от най-опасните участници този сезон. Предаването страшно много загуби от напускането на Кънчо, Еляса, а сега и на Шериф. Играта с тях щеше да е много по-динамична и непредсказуема.

А това с бълхата (и Шериф не е) може и да не е причина точно за отказването на някой участник, ама едва ли де... В смисъл такъв да кажем, че отпадне след игра някой участник и чак по-късно да му се развие инфекцията... Има го на хартия, защо не?
Ама пък Диляна каза в надкаста, че 8-9 човека са напуснали по медицински причини (това с Рената и Йочколовски не би трябвало да се брои).
Досега са 4-ма: Кънчо, Еляса, Грозденка и Шериф. Значи остават 4/5 човека още да отпаднат заради тежките условия там (гадинките + влагата). Ако разбира се може да се вярва на това инфо, защото тя когато го каза, не беше много сигурна. Може да са по-малко или дори повече.

Не съм съгласен с много неща, които чета за Венци.
Венци не е послушен войник на Влади и Влади никога няма да предаде Венци. Нито ще си го пази за финала и тогава да го жертва. Абсурд. По-скоро Влади би искал да са заедно на финала, ако може разбира се. Това не зависи само от тях естествено.
Венци не разбира стратегическата игра, но притежава други два компонента от трите необходими за успех в подобен формат: силен е в игрите и е добър социално. Почти всички го харесват по един естествен начин с много редки изключения. А на игра може да бие всеки стига да няма пъзел.
Много ми е забавно как се подценява, само защото стои в миманса и не е някаква шумна 'алфа'
Венци ще скъса всички на терен, ама с разлика ще ги скъса просто. На всеки един компонент, който изисква бързина, ловкост и издръжливост е с класа над останалите.
Снощи в играта отиде с огромно предимство на пъзела, а така хваления Кирил отиде трети след Нина, което беше отбелязано само от един потребител. Браво на Нина! И ако не бяха подсказките от публиката именно Нина щеше да спечели според мен.
Венци ги е бил много лошо на кастингите и от там всички му имат респекта и за това в началото никой не го избираше и той остана от последните, които се включиха в битката на богатите.
И Венци поне е добър, възпитан и благ човек към всички. Истински приятел и опора. Голяма рядкост са такива хора в днешно време, така че дано да достигне до финала. Би бил идеален победител във формат воден от Ники Николов например.

Диляна никъде не е намекнала дори, че жена ще е на финал, защото никъде в Надкаст не е казвала, че стиска палци за жените или че за нея е важно жена да спечели и т.н. та после да и се тълкуват така думите и, че е доволна от финалистите. Може на финал да са трима мъже, които тя лично харесва или да не е доволна от финалистите, но там да е най-големия и фаворит и за това пак да е доволна. Всичко може... Но не е сигурно и не е спойлер.
Иначе според мен лично ще има жена на финал (въпреки че и на тези игри на острова мъжете побеждават много повече), аз това го написах още в първата си седмица в обзора и първите ми прогнози. Но не мисля, че ще е Бистра, а залагам на Марина или Вера. Бистра е тежкия фаворит спор няма и ако бях букмейкър щях да и дам коефициент 1.20 за победител от жените само, ама аз никога не залагам на ниските коефициенти...

Странен избор наистина от Ина.
Според мен тя искаше две неща. Да натрие носа на Бистра/Мая + Влади (от когото явно се е разочаровала, защото усеща, че няма да изпълни обещаното от Кънчо да я пази) и да избере двамата към които изпитва лични симпатии (Нина и Венци) и да им избере двама победими. Ванеса беше правилен избор, но Киро голяма грешка.
Може би го е подценила заради частта с пъзела (че ще трябва ум) ама би трябвало да знае, че ако има пъзел публиката помага, а за да се стигне до пъзела има и трасе! Според мен трябваше да избере Петя или Тренера. Тренера обаче явно е много зле с тези крака и никой няма да го избере поне засега, но за Петя ми е мистерия защо не я избра. Това е грешката тук!
Нина се представи силно в първата игра и слабо във втората. Нормално, всеки си има силни и слаби страни.
Нина се дразни, че мъжете ходят по 'дупетата' на Мая и Бистра от там идва всичко. Просто Ина и Нина не понасят Бистра и Мая и обратното. Това е цялата работа. За това и се сопва така на мъжете, в случая на синхрон цитира трима от тях. Каза, че е разочароване от Влади, Миро и Алекс. За Венци не спомена. Имам само един упрек към Нина. Все пак при пъзела Миро главно към нея подсказваше, но след втората игра явно не я е поздравил и тя обидена. Ами наистина много слабо представяне, явно Миро се е разочаровал... Не мисля, че чак толкова е съгрешил и толкова голяма драма е станала. Очаквам в най-скоро време Нина да мигрира при Нумеролозите. Дори и с 1 гривна да е, пак е нещо. А и там си има приятели.

За новия четворен съюз. Дзами, Киро, Миро и Бистра (а с нея върви и хитрата Мая да не забравяме). На хартия изглежда много силен, но имам съмнения, че ще прокопса дълго и то основно заради Кирил, който е много първичен и емоционален, освен това Киро би прегазил всеки за да стигне до финала независимо как. И Киро тук ще им обърка сметките, дори и без да иска. Но ще видим. Поне засега съюзът е много силен и опасен.

Разочарован съм от това Миро да го играе патерица на когото и да е. Не че не съм го очаквал и усещал от него, но винаги е гадно, когато реалността те застигне и го чуеш. Това си е негово право разбира се, уважавам го, но аз лично съм разочарован, защото не е добър пример това да участваш в риалити формат, за да помагаш на друг, а не на себе си. И Миро сякаш бързо забрави как Бистра и Мая и на него не даваха храна и как бяга готови да ходят в лагер 1 без него. Ама може и да не ги е знаел тези неща... Йочколовски сега в Надкаст каза, че се е разочаровал от Мая и Бистра и сега не би дал гривната си на Мая.
Миро е интелигентен, комплексен и колоритен участник, който много добре разчита играчите и е много жалко и много голяма загуба за самия формат такъв участник да бута напред друг, а не себе си. Много лош пример се дава също така. Представям си сега какво ли ще стане ако влезнат още такива като него, които да играят за други. Откачено е и малко шизофренично. Съжалявам. Не го разбирам. Това е лош пример и се надявам да не успее. Ако играе за себе си, ще се радвам да го видя на финал, но ако играе за друг човек, то се надявам и двамата да не достигнат до финала.

Общи условия

Активация на акаунт