🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 42 666
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 870
Георги и Берке , които не са си близки и са се виждали просто , но пък вече са сърдечни приятели така се настървили срещу момичето. Единият пяна му излиза  колко имал да каже , другият репутация и достойнство й пази все едно е събирала по пет лева от всеки мъж на острова. Ужасни.
Какъв опит от Биляна да дискредитира Жоро  -отива и казва , не е излъгала , не е изопачавала . Опит да играе игра.
Дискредитиране е да унижаваш и правиш внушения , или дори истини  за поведението на  момичето Биляна., а не играча.

Не, дискретиране не  е непременно да правиш внушения или да унижаваш. И това го има, но не е задължително, за да дискредитираш някого. Можеш да дискредитираш някого като го покажеш в истинския му образ - в случая на лицемер и интригант. Той пак ще е дискредитиран, защото ще стане ясно че фалшивия образ който вае в обществото не е истински. За съжаление Биляна не успя да се противопостави ефективно на Жоро, няма опит как да се държи, той идва с годините. Но пък ходът на Жоро да я "оцапа" се обърна срещу него.

дискредитирам - лишавам от авторитет някого

има различни начини за дискредитиране. Може да е чрез лъжи и манипулации, като внушиш на другите че този човек е злодей или обратно - чрез истината, като покажеш истинския образ някому на другите.

# 871
До преди ден-два не обявяваха ли,  че остава една седмица до втория етап, или обстоятелствата ги принудиха да избързат?

# 872
Да, аз съм сигурна, че Дзами не ги иска в играта. Особено Петя, защото му е контра. Което пък мен много ме радва 😆
Но пък си мислех, че е малко по-хитър... като Влади. Който също не ги иска в играта, но даде гривна поне на Ванеса.
То иначе в лагер 1, само Дзами и Виктор М имат повече от една гривна, ако не се лъжа. Но за мен и другите да имаха, не съм убедена дали щяха да дадат. Разбира се, не са и длъжни, просто това говори за тях най-малкото като лагер.

Много ми хареса Билянка.

Интересно, че Дзами не вдигна ръка за Ванеса, доколкото видях...
Дзами не е фен нито на Ванеса, нито на Петя /Верчето да каже дали съм права/.
Още от самото начало по линията мъже - жени, и оня скандал с обидите на Дзами към Петя, още от тогава между тях има привидно примирие, но Дзами си гони интереса и в нито един момент не би се погрижил за която и да е от тях двете. Дори ще отида по-далеч - ако наистина се стигне до коалицията с Миро, Бистра и Мая /че още нещо я мътят/, то Дзами би пожертвал и Петя, и Ванеса заради тях двете.
Сигурна бях, че Дзами няма да даде нищо за нито едната от двете.
Така, както бях сигурна, че Венци ще даде за Петя, и Биба за Ванеса.

# 873
  • Другата България
До преди ден-два не обявяваха ли,  че остава една седмица до втория етап, или обстоятелствата ги принудиха да избързат?
И аз така разбрах, което означава, че идната седмица ще е последната с “игри на богатите“, и няма да има игра за златната гривна. Само така бих си обяснила този “гениален“ ход на Сашко с гривната на Миро.
Ако от понеделник се започва с ол-ин, то защо по ягодите беше необходимо това упражнение?

Гери, различни са Влади и Дзами.
Влади е по-умен, някак по-интелигентно умен, умее да играе за хората, интересува се и от това как ще изглежда навън, на екран, пред зрителите, доста популистки ходове направи /това за мен си беше един от тях/. Не, че не му пука за парите, но той си има Венци за целта /все още смятам, че го използва и ще го изработи накрая/.
Докато Дзами е брутално откровен, някак първичен, той си е сам за себе си, не вярва на никого все още, и обяснимо всяка гривна му е ценна. Това от една страна. От друга - Дзами “мрази“ жените, и след като вече го е заявил, показал, някак против принципите му е да помага точно на жена, от едно голо благородство.

# 874
Не съм чела нищо и гледам епизода назад, ама не мога да се сдържа:

Берке, любовта не е да си намериш следващата майка, която да те посреща с пържени мекички сутрин! Не е да те дондурка и да те обгрижва! Поне не е само това. Вместо да търсиш партньор, човек, с когото да летиш, да пътуваш, да мечтаеш, да градиш, ти искаш някой да се промени, за да влезе в рамката, която му даваш! Че и времеви лимит задаваш! Лора и Марина са майки, те мислят като майки, няма как да очакваш Биляна да реагира и действа като тях! Биляна, силно се надявам, че си се отървала от момченцето, което слуша повече "дружеските" езици, вместо да си защити решението. Силно се надявам да си осъзнала с какво си се разминала и да си си сипала едно по случая!

# 875
  • София
До сега почти не съм гледала риалити предавания, основно заради "социалната игра", която в повечето случаи е смотано интригантство. Това, обаче, започна да ме кефи много и то именно заради отношенията между хората. Бистра я харесах още от първия епизод, който гледах. Борбена и праволинейна, знае за какво е там и си гони целта. Лора и Марина не ги знаех какви са, но начинът им на говорене ми ги направи неприятни. После започнах да харесвам Марина, защото се бореше с всички сили в игрите, нооо тази вечер нещата си дойдоха на мястото. Замота се в орбита около Жорето и си повярва, че е фактор. Супер идиотски коментари към Биляна. Не знам на кого не му стана ясно, че цялото викане за Марина на играта е всъщност викане против Биляна. И да беше паднала Марина, Жорето щеше да я спаси, та за чий толкова се дереше? Стана ми страшен кеф като победи Биляна и в момента на репликата, че все пак гривните остават в лагера, ми стана ясно, че тя ще избяга в първи и бившите й сълагерници ще гризнат дървото. Да ги видим дали ще се усетят, че Жорето им ги забърка тия, ама се съмнявам. Никой няма толкова акъл. Може би тренерът, но той май ще излезе от играта и няма да всява смут.

# 876
Дзами е доста директен. Той каза на Петя че не я приема за жена, защото е лесбо. Влади е по-коварен, Дзами каквото си мисли го казва.

П.С. Тренерът вярва че всеки човек мисли само добро на другите  (в това отношение си прилича с Миро) и трудно би влязъл в главата на Жоро. Само Кирил евентуално може да му влезе в главата на Георги, ама Кирил е популист и не би тръгнал срещу Жоро.

Айде лека ви нощ от мен.

# 877
Супер епизод! Неприятните за мен Георги и Берке се овътриха, стратегията на Миро проработи и какви ходове само от Биляна! Ще ѝ стискам палци, с един епизод ми стана вече любимата жена (Бистра играе на въже с линията на одобрението ми).
С отпадането на Шериф и смяната на лагер от Биляна, вече не симпатизирам на никого в кемп Глория. Ако не бяха Иван и Тренера, даже щях да кажа, че всички са ми неприятни.

# 878
  • София
Голям шейк, голямо чудо! Гошо Хубавеца е по-алчен и от Киро, нооо доста по-хитър. Ще видим дали ще се изпълни поговорката за хитрата сврака.
Четалищното актьорче с вид за празнични възстановки на възрожденски събития май и следващия път ще търси сметки. Не вдява изобщо, че тъй като е обикновен прост четник/заптие, ще го похарчат скоро.
Макар тая вечер да играха (в различни капани с различно сиренце) доста хора, пак има ваканционери, които някак нищо не ги мърда от ол инклузива им (напр. пеещият Глорчо - безобиден е толкова, че не го "виждат" и на игра да го пратят). Ала не е само той.
Алекс придоби хитра взятка в разразилия се блъф-покер вечерта. Предполагам, че това с Миро не е точно сделка, а някакъв "мъжки бизнес".
Биляна обърна (май?) зрителското мнение; Влади с поредния си популистки ход в изборната надпревара; Венци - добър до наивност, но в пожарната паметник трябва да му вдигнат. (Впрочем - по единия ни Лорд: Венци е наивен добряк, Беркето - инфантилен пубертет.)

Накрая (не е заяждане с продукцията, но мнозина от гледащите не са Венци): мн.е важно какви правила (или никакви) и повече - какви игри ще сте измислили с участието на Гошо Хубавеца. Златен герой ви е в развитието на сюжета, но публиката ще го търпи до време. А и съостровниците му.

# 879
Безценни бяха физиономиите днес на Георги и Берке. Биляна определено си спечели симпатиите днес. Дали ще ги задържи е друг въпрос. Дано не й спретнат другарски съд, както изглеждаше от промото за следващия епизод.

# 880
Предполагам, че другарския съд срещу Биляна е бил в перода след спечелването на играта за оцеляване и преди вечерния съвет при диска. След като видях, че тя печели, първата ми мисъл беше дали може да отиде в лагер 1, но някак не вярвах, че ще ѝ стигне смелост. Но явно е имало и друго (другарския съд), което да катализира решението ѝ.

Марина съвсем визуално я харесвах, защото виждах много открито и чисто излъчване у нея. Може пак да е такава, което обаче не ѝ пречи да е задръстена. А Лора е злобарка.

Противно на мненията за Мая, мисля, че е искрена в подкрепата си към Бистра. Изобщо, змията в Мая ако не е умряла, то поне е много дълбоко заспала.

# 881
  • Другата България
Скрит текст:
Не съм чела нищо и гледам епизода назад, ама не мога да се сдържа:

Берке, любовта не е да си намериш следващата майка, която да те посреща с пържени мекички сутрин!
Не е да те дондурка и да те обгрижва!
Скрит текст:
Поне не е само това. Вместо да търсиш партньор, човек, с когото да летиш, да пътуваш, да мечтаеш, да градиш, ти искаш някой да се промени, за да влезе в рамката, която му даваш! Че и времеви лимит задаваш! Лора и Марина са майки, те мислят като майки, няма как да очакваш Биляна да реагира и действа като тях! Биляна, силно се надявам, че си се отървала от момченцето, което слуша повече "дружеските" езици, вместо да си защити решението. Силно се надявам да си осъзнала с какво си се разминала и да си си сипала едно по случая!
Не знам за теб, но аз вече като чуя, че някой е там, за да го обгрижва друг, и .
Много станаха желаещите, а обгрижващите намаляват, или вкарват в действието обгрижване популистки мотиви.
И БерекетА не е най-фрапантния пример, за мен след тази вечер, в личната ми класация за призовото място се борят Мая и Сашко, двама “играчи“, които колко - месец и половина вече просто пребивават на един остров на другия край на света, на издръжката на БТВ, всеки с различни мотиви, но в нито един от тях целокупно няма и бегъл намек за някаква идея защо аджеба са там. И ако Сашко просто си пребивава в някакъв сандък необезпокояван от никого, то наглостта на Мая е наистина безгранична. Направих един паралел с поведението на Бибето тази вечер - че то разлика от Ком до Лом, и плюсовете не са в полза на жената с корекции и силикон, изравняваща тен на плажа, “златното лелче“, свикнало да го “обгрижват“ и закачило се за момиче, което поне се бори да се докаже и в игри, и в отношения.
Та, Берекета ми е назад в класацията. Но имам силни подозрения, че именно обгрижваните така, покрай обгрижващите ги ще добутат ...докъдето добутат.

# 882
Моралната полиция ще се развихри в понеделник. Пълнолетна жена си позволява да има интимни отношения с пълнолетни мъже. Шок и ужасТ в осем вечерта по БТВ.

Искам да я намеря тази девойка, която е разбила сърцето на Георги и го тласнала към астрологията и едновременно да я поздравя, че се е отървала и да й се развикам какво ни докара.

# 883
  • Варна
Никой на никого не е длъжен. Някои хора не знаят къде се намират.

# 884
  • България
Искам да я намеря тази девойка, която е разбила сърцето на Георги и го тласнала към астрологията и едновременно да я поздравя, че се е отървала и да й се развикам какво ни докара.

Аз от няколко дни същото си мисля. Радвам се за това момиче, което и да е. По-добре сама отколкото зле придружена. Георги е по-лош вариант за партньор и от Ергените ни. Не знам и коя светица го е изтърпяла четири години! Вероятно някое мило и влияещо се момиче. Да избягаш от токсичен манипулатор не е лесно.

А Жоро си закопава с всеки изминал ден образа, а Сами ги е съветвал да гледат на първо място като какви ще се покажат пред публиката. Желаещите да получат татус, наречен с негативна енергия ще намалеят.

Общи условия

Активация на акаунт