🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 6 (20.10 - 27.10)

• 43 352
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 1 050
Аз си мисля, дали Миро не замазва очите на потенциалните си коалиционни партньори с това “аз не държа да съм на финал”. Интересно е , че всички участници са толкова мнителни, а му вярват. Аз не бих се изненадала , ако ги подхлъзва, но предстои да видим.

# 1 051
  • Другата България
Препоръчвам новият Надкаст, Неделчо и Туджаров така сипаха на Беркето, че мед ми капе на ушите.
Аз писах по-рано, че участниците трябва да се примирят с хейта и обсъждането, обаче всяко нещо си има някаква морална граница. Крайно против съм този публичен "шамар" на 21 годишно момиче в национален ефир. Ако на острова е спала с двама, ок съм да го обсъдят, но личният й живот преди играта, толкова долно изложен и използван - минаваме вече към долнопробен Биг брадър, сори.
С тази история около Бибето и Берекет форматът малко взе, и същевременно малко даде на зрителите.
Защото каквото и да си говорим, аз пак ще се върна на “хляба и зрелищата“, от които всяка една продукция се интересува, за да има рейтинг. До момента този формат изостава от конкурентния /ИВ/, за ББ изобщо не съм се интересувала, защото именно - “някакви хора си говорят на плажа, няма екшън, няма битки, няма интриги“. При конкуренцията има един Кралев, който им направи сезона, или поне го прави до момента, 2/3 от коментарите и в темата тук, а и в нета са основно хейт за и по него. Някакъв скандален образ, не знам дали има общо с Гошо, не гледам, само отгоре - отгоре се интересувам.
Та тук, в нашия формат, явно трябваше да се генерира някакъв интерес по тази или подобна нишка, и според мен идеята е успешна - днес не успях да ви изчета, от снощи до сега темата е само една - Гошо, и БиБе. И другарския съд. В нета е същото. Продуцентски трик, доста често използван.
Само че за сметка на едно младо момиче, което пък според мен точно с този сегмент /ще/ спечели всенародната любов, че до момента беше прекалено безлична и някак като сянка на “ние, четиримата“.

# 1 052
Аз си мисля, дали Миро не замазва очите на потенциалните си коалиционни партньори с това “аз не държа да съм на финал”. Интересно е , че всички участници са толкова мнителни, а му вярват. Аз не бих се изненадала , ако ги подхлъзва, но предстои да видим.

Според мен е доста над тези неща, той е там за да изпробва себе си, не иска нито пари, нито слава.

# 1 053
Към момента, за мен най-добрите стратези са Миро, Дзами и Гогов.

# 1 054
Препоръчвам новият Надкаст, Неделчо и Туджаров така сипаха на Беркето, че мед ми капе на ушите.
Аз писах по-рано, че участниците трябва да се примирят с хейта и обсъждането, обаче всяко нещо си има някаква морална граница. Крайно против съм този публичен "шамар" на 21 годишно момиче в национален ефир. Ако на острова е спала с двама, ок съм да го обсъдят, но личният й живот преди играта, толкова долно изложен и използван - минаваме вече към долнопробен Биг брадър, сори.
С тази история около Бибето и Берекет форматът малко взе, и същевременно малко даде на зрителите.
Защото каквото и да си говорим, аз пак ще се върна на “хляба и зрелищата“, от които всяка една продукция се интересува, за да има рейтинг. До момента този формат изостава от конкурентния /ИВ/, за ББ изобщо не съм се интересувала, защото именно - “някакви хора си говорят на плажа, няма екшън, няма битки, няма интриги“. При конкуренцията има един Кралев, който им направи сезона, или поне го прави до момента, 2/3 от коментарите и в темата тук, а и в нета са основно хейт за и по него. Някакъв скандален образ, не знам дали има общо с Гошо, не гледам, само отгоре - отгоре се интересувам.
Та тук, в нашия формат, явно трябваше да се генерира някакъв интерес по тази или подобна нишка, и според мен идеята е успешна - днес не успях да ви изчета, от снощи до сега темата е само една - Гошо, и БиБе. И другарския съд. В нета е същото. Продуцентски трик, доста често използван.
Само че за сметка на едно младо момиче, което пък според мен точно с този сегмент /ще/ спечели всенародната любов, че до момента беше прекалено безлична и някак като сянка на “ние, четиримата“.

Съгласна съм, че цялата сага е режисирана и всички участници са запознати с ролите си.

# 1 055
Ами, наистина децата трябва да разпознават неприятните черти  на характера, дори да са добре прикрити.
В моя случай – винаги съм казвала на дъщеря си, че ако ни доведе някой нахалник като Берке, ще го изритам направо през балкона.
Всъщност има и още един негативен пример – Лора. Каква работа има да му „отваря“ очите за Биляна? В качеството на каква злослови по неин адрес? Не била на нивото му.

# 1 056
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Този път по никое време, но има твърде много питанки, а и имам нещо наум за новата тема в неделя и не искам да разводнявам тогава с други въпроси.
Моля, гласувайте, защото в неделя анкетата се затваря!

Страшно много сте изписали. Рекорд за само 1 епизод. Над 20 страници. По-късно днес с напитка в ръка ще ви изчета. 😀

За епизода.
Ами браво на Георги, победи за малко Венци, за 3 секунди. Но заслужено спечели, явно 'дзенът' е бил с правилните чакри. Между другото като видях играта си казах, че Кирил като сервитьор ще спечели, но явно той по някакъв начин се спича когато е срещу Венци и Георги и не може да покаже най-доброто от себе си.
Георги е първият този сезон, който си защитава златната гривна.
Щях да го призная Георги ако беше стрелял по Мая, но го достраша след разговора с Миро.

Беркето излезе леке. Сори ако чете, ама... Или айде човек без мнение и позиция. Така и не разговаря лично с Биляна, както би трябвало да постъпи един мъж на място ами първо Георги му напълни главата с някакви фантасмагории, а после и Лора, която не може да понася Биляна.
Между другото тук в темите масово не вярвахме на Биляна и едва ли не я обвинихме пак масово (имаше и изключения разбира се, аз за себе си вече не помня какво съм гласувал трябва да погледна, но иначе аз лично им вярвах в любовта), че е интересчийка и се възползва от четворната коалиция.
Сега разбира се може да излезе и че тя вижда, че тази коалиция вече я няма след напускането на Шериф и Секулички и за това е ходила до лагер 1, но според мен не е така. Момичето е твърде малко и неопитно за толкова сложна злодейска игра.
Имало е някакво леко увлечение от мястото и приключението и толкоз. А защо да не ходи до лагер 1? Другите как си ходят. Не е длъжна да дава обяснения. А и там явно с Ванеса се познават и са приятелки и като цяло и е приятна обстановката. А в нейния лагер социално не стои добре. Шериф и Секулички ги няма вече, а Кирил, Марина и Лора не могат да я понасят. Георги веднага съзря някаква жестока конспирация видиш ли и едногривната Биляна стана по-черна и от дявола...

Хора според мен Георги е обладан от златната гривна. 😊
Да, може и да ми се смеете ама аз го виждам буквално като герой от творчеството на Толкин. Саурон е вплел своята злост в тази златна гривна и е покварила душата му. 🙂
Изобщо супер, супер образ. Ето такива участници искам да виждам. Не че не го обвинявам за някои неща и че не му сипвам ама вкарайте 5 такива като него и шоуто ви е гарантирано. Който разбрал-разбрал.

Играта за оцеляване като я видях си казах, че ще бъде спечелена от Биляна като бивша гимнастичка и познах.
Но браво и на моята Марина, която до последно държа. 50 минути да стоиш на тези шишове, не е истина просто. 😮
И двете са героини. И трите всъщност, защото и Ванеса стоя страшно много. А това е адски гадна изометрия.
Играта си беше чисто женска и тук 90% от мъжете биха били яко прецакани. Ето защо всякакви прогнози са твърде, твърде рисковани. Кой бил най-силен, кой бил най-комплексен и т.н. Ако не стоиш добре социално те пращат на игра с пъзел или баланс срещу някой добър в това и си ‘чао’
Именно защото играта е социална имам надежди и вяра, че Венци ще достигне финала, защото всички на острова го харесват. Опасявам се само от Кирил, който е доста отмъстителен и от коварните гимнастички, за които е голяма опасност именно той. Но според мен Мая го харесва и дано го пази от Бистра, която сигурно още не е преживяла, че не и пусна победата.

Браво на Венци, че спаси Петинка. Между другото го очаквах. Изненадах се обаче когато Влади вдигна ръка за Ванеса. Не го очаквах.
И съм много разочарован, че Дзами (лидерът на лагер 1) не вдигна ръка да спаси двете момичета. И няма как да симпатизирам на него, гимнастичките които криеха храната и искаха да махат глави и които едва ли не си мислят, че всички са им длъжни.
Жалко, че Миро е в този съюз, ама явно човека е вкаран за да е патерица на любимката и фаворитката на продукцията, главната героиня на острова, Бистра!

Адмирирам преместването на Биляна и Нина в лагер 1.
Много правилно решение. Биляна много хладнокръвно изчака ‘Кръгът’ вместо да стават панаири в лагера им, а пък Нина събра смелост и каза в очите на Влади, това което мисли. Без значение дали е права или крива.

Не съм гледал промото, но явно от понеделник ще стартира фаза 2. Ще видим. Интересно дали ще се запази важността на златната гривна или тя ще стане обикновена гривна. Иначе това с диска би трябвало да си остане.
И да видим дали ще отпадат по двама на седмица както намекнаха.
Към момента всичко е адски балансирано:
Лагер 3: 35 гривни
Лагер 2: 34 гривни
Лагер 1: 31 гривни

Реално продукцията беше решила да няма напуснал острова в този ден, защото според мен всеки един от номинираните за игра участници щяха да бъдат спасени. Единствено за Ина не съм много сигурен, но все си мисля, че Венци или Миро щяха да я спасят. Ама не съм 100% сигурен тук.

Пореден добър епизод! Simple Smile

# 1 057
  • София
Ами присъединявам се към всеобщия потрес от промото.

Толкова се възмутих от видяното, че ни в клин, ни в ръкав изнесох лекция на моята тийнеджърка никога по никакъв повод да не дава на никого обяснения с кого си ляга и защо. Ще прави секс с когото си иска! И когато си иска!
Егати. Пълнолетна млада жена в 21-ви век да се обяснява на шайка комплексирани, несигурни и озлобени мъжленца.

За съжаление, осъзнаването, че не дължиш обяснение никому идва след доста години. И очаквам, че ще се опитат да я смачкат психически, за съжаление успешно. Отвратителна консервативна и пратриархална черта на обществото ни е това.

Няма мъж, който си тежи на мястото, да допусне такова нещо.

Прави ми впечатление и как когато загубят Берке или Киро, почват с едни оправдания: Не беше моята игра. Можех много да стоя, ама ръката ми се изплъзна. Късметът беше на страната на победилия...

А когато Венци за секунди на два пъти загуби, казваше: Той беше по-добър. Заслужено спечели. Аз трябва да тренирам повече.

Направо не ми се гледа в понеделник. Дано Биляна се събере и устои. А тя би устояла, ако има адекватна подкрепа поне от жените там. Ама де такъв късмет с тия псевдоморалистки. И те май бяха на порицанието пред строя.

# 1 058
Ама за майките на тинейджърки е ок да спиш с двама мъже в реалити формат на плаж с ограничена хигиена ли? 🤔

Според мен не трябва да се подвеждаме по поредното промо ама…

# 1 059
100% нищо не е правила на Острова с никой, най-много баче Кико да е боцнал преди предаването и това е максът.

# 1 060
Гледам, че Биляна и Георги, и май Марина имат обща снимка за Максимал от преди месец. Явно са преживели, каквото се е случило.

# 1 061
  • София
Ама за майките на тинейджърки е ок да спиш с двама мъже в реалити формат на плаж с ограничена хигиена ли? 🤔

Според мен не трябва да се подвеждаме по поредното промо ама…

Това е промо, а не пълният разговор. Всичко е в сферата на предположенията. А и Биляна не е тинейджърка, а млада жена на 21 г.

# 1 062
  • Другата България
Интересна анкета.
Играч на седмицата - Гошо, естествено. Не знам писах ли, че освен всички останали стратегии, които мъдри явно денонощно, освен, че изглежда наистина обладан от някакви демони и неистова жажда за надмощие и власт, аз останах изключително впечатлена от това, което предложи на Ина. Типичното мислене на човек, който вече е толкова навътре в играта, че направо се е слял с нея. И съм на мнението на Дяволо - още хайде не 5, двама като него да имаше, сезонът щеше да е в пъти по-интригуващ.
За коалициите съм писала - тази, в която е Миро естествено, а и защото с нетърпение очаквам точно тези хора да надхитрят Георги в собствената му игра. Именно защото той НЕ Е злодей, не е типичния злодей в такива формати, няма го това злодейското мислене, като например да мисли три хода напред и как да прецака и собствените си партньори, докато им замазва очите. Докато Дзами - ееех, Дзами, абсолютно сигурна съм, че ако се наложи, Дзами ще резне гривничката на всеки един, включително и на Миро.
И да, убедена бях, че същия Дзами нямаше да даде гривна на никого снощи, той и го доказа.
Не симпатизирам на Кирил, не симпатизирам на Рената, Шериф ми е безразличен.
Симпатизирам на Бибето, и правилно се премести при нумеролозите. За Нина се двоумя, ще я наблюдавам в новия ѝ кемп и тогава ще си градя мнение.

# 1 063
Гледам, че Биляна и Георги, и май Марина имат обща снимка за Максимал от преди месец. Явно са преживели, каквото се е случило.
Максимал /сезон 2023/2024/ е сниман преди Островът, така че явно са се познавали предварително /и те:laughing:/.

# 1 064
Е, по никакъв начин не искам да умаловажавам успехите на Бистра в играта, но тя в нито един момент не е била на равни начала с другите жени. Има си патерица още от самото начало, или най-малкото след първата игра - в лицето на Мая. А, сега има и втора - Миро. Така че според мен тя наистина е единствената жена, която има реален шанс да стигне до финал, но не заради себе си, а именно заради тези два факта. При Бистра, тя на този етап вече има свободата да загуби цели две игри от предстоящите и пак да бъде спасена. Първо от Мая, която още отдавна беше казала, че и последната си гривна щяла да даде за нея. М/д, това даваше и огромна сигурност на Бистра да се впуска да играе и в предишните игри. Не че не се е раздавала на тях. Но пък е много по-различна увереността ти и желанието ти да взимаш участие в много битки, когато знаеш, че дори да фалираш тотално откъм гривни, имаш един абсолютно сигурен човек, който да ти даде своята. Затова и двете пребледняха, а Мая побесня, когато беше на път да си замине... А сега Бистра има не само вариант Б, но и вариант В в лицето на Миро.
Коя от другите жени в играта може да се похвали с такова нещо? Има ли такава, на която да й е сигурно, че падне ли на този етап още в първата си игра, ще има на сто процента кой да и преотстъпи гривна, за да продължи? Не мисля. Дори да има някакви преотстъпвания на гривни така, най-вероятно ще бъдат от хора, които са получили някаква травма или друг здравословен проблем, и така или иначе искат да си ходят. Но едва ли ще е дълго преди това изговорено и планирано. Както е вече при Бистра.
И да се каже примерно - окей, ама тя добре се е справила в такъв случай в социалната игра, щом си е намерила 2 патерици. Ами не, на мен ми се струва, че по-скоро те я намериха.

Общи условия

Активация на акаунт