Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №2

• 33 421
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • София
А кой е доцент? За първи път чувам, че някой е с научна титла.
Барманките не знаеха, но все пак показаха срам и неудобство от незнанието си. За разлика от хилещите се фармацевти.

# 121
  • София
Аз накрая не разбрах, дали намериха АлекО Попов Joy
Едната него търсеше,другата АлекСИ  Simple Smile

# 122
Аз накрая не разбрах, дали намериха АлекО Попов Joy
Едната него търсеше,другата АлекСИ  Simple Smile
Не мога Sob

# 123
Нямам си абсолютен фаворит - едни се представят добре в едно, друго в друго.
Полицаите може да знаят една идея повече от другите, но пък не успяха да блеснат в сфери, които се предполагаше, че са техни. Отделно, сякаш по-сериозно се вземат.
Сестрите са шумни, без елементарна обща култура, но по някакъв начин са находчиви. Поокротиха разприте помежду си, ограничиха употребата на тъп, тъпа, тъпи... Остават много назад в личната ми класация.
Майката успя да ядоса и изложи дъщеря си, която съвсем не е лошо момиче.
Фармацевтите са ми прекалено инфантилни и нахилени. Единственото, което още им харесвам са чорапките им - винаги си делят два чифта различни чорапи и са като двойка.
Музикантите ми харесват със спокойствието си, което не е достатъчно да компенсира огромните им пропуски в общата култура.
Барманките са двойката, която най-много израстна в предаването и това ги придвижи много напред в личната ми класация.
Колегите ме възмутиха с фотосесията си, още не мога да я забравя. Едно добро представяне в библиотеката би заличило спомена ми за гащите на Ванко и дупенето на Габи, но такова нямаше.
Сгодените са ми милички и... безлични.
Актьорите може би наистина се представят най-постоянно добре.
Нали не забравям двойка?

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 17:58 от Блу

# 124
# 125
  • София
Малее, наистина има доцент.😃 От тяхната двойка него го харесвам, но жената е много лигава и шумна.

# 126
  • София
На близначките май им опростиха някоя друга книга - не виждам как са намерили Облакът Атлас.  Освен ако не съм изтървала нещо.
Много ми хареса задачата в библиотеката и особено моите любимци актьорите, които не питаха за нищо Heart Eyes

# 127
На мен снощи ми хареса само частта с книгите и библиотеката. Останалото ми беше скучно.

# 128
Да, изобщо не показаха как търсят "Облакът Атлас". Предвид колко време и питане им отне "Криворазбраната цивилизация", не ми се мисли с "Облака" какво е било.
Много неща ни спестяват. Например, изобщо не показаха музикантите как и кога се усетиха, че са тръгнали към Бачково, вместо към Асеновата крепост. Последно имаше кадър в тунела, жената крещеше, че кара в правилната посока и след това директно ги показаха на точната локация с пейнтбола. И в предишни епизоди е имало подобен монтаж, дали умишлено или не - не се наемам да гадая.

Научната титла или професията не са гаранция за знания и грамотност. За да станеш доцент, защитаваш някакъв научен труд в определена област, извън която може и да нямаш особени познания. Имам подобни примери пред очите си, за съжаление.

# 129
Аз чета много художествена литература. Само за тази година от началото съм прочела  около 40 книги. Но не знаех 20 % от авторите.

Майката колко грозно разхвърляше и мяташе книгите. Нямам търпение да си заминава.

# 130
Най-после стигнаха и до моя играт играчите. Супер много ми хареса задачата в библиотеката. Актьорите и полицаите показаха добри литературни познания и се справиха отлично. Другите бяха от зле, до трагично. Бих оправдал единствено сгодените, понеже техните книги ми се сториха категорично най-трудни и поне 3/5 не ги знаех. Все пак, без да има изненада, майката и дъщерята и близначките, бяха потресаващи. Не знам как е възможно, при положение, че можеш да питаш, да не намериш 5 книги, 2 часа. Добавяме как близначките като пловдивчанки, не знаеха коя е столицата на Източна Румелия. Хубаво искат сеир продукцията, но това беше все едно да гледаш пияни чичковци да играят футбол и определено не беше забавно.

За сметка на готината първа игра, тази с пейнтбола, хем беше скучна за телевизията, хем нечестна. От една страна е ясно, че има двойки, които ще са по-силни от други, а от друга безумното чакане коства време на двойките и такъв тип задачи е редно да ги махнат. Даже полицаите загубиха някакви минути във висене там, актьорите много повече, а музикантите, колкото и да са ми скучни, бяха пратени на опашката, без особена вина.

И с риск да прозвучи като мрънкане и повтаряне на едно и също Laughing, пак да си кажа, че когато с тъпотии махнеш силни играчи, се стига до моменти като вчера. Полицаите завършиха 4 задачи и финишираха, при това чакайки 10-15 минути на пейнтбола. За същото време, близначките не бяха стигнали до задача номер 2. Още по-абсурдното е, как след такъв ден, те дори не бяха последни и пейнтбола ги спаси. Не е нелогично и че трите най-слаби двойки са в дъното на класирането и в близките седмици, ще отидат да почиват.

Освен актьорите и сгодените, барманките ме печелят все повече. Имат сериозни пропуски като знания, но са борбени и земни момичета, с реална самооценка. Едва ли ще победят, но ги виждам в топ 4-5 накрая.

# 131
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Няма нищо срамно човек да не знае нещо, срамно е когато не желае да се учи и развива. Майката е пример за това.
Задачата имаше елемент на късмет - какво ще ти се падне, какви книги харесваш и изобщо харесваш ли да четеш. Хората са различни, имат различни интереси - едни обичат спорт, други книги, трети кулинария, аз не бих съдила някого на базата на това, че няма моето хоби. Но имаше и доста странни заглавия -  Боен клуб, честно ли?

Интересно ми е тази жена какво търси там ровейки в телефона си, защото уж нямат право да молят някого да провери в интернет.

# 132
Може просто да е посетител, който пише на някого

# 133
Разбира се, че не е срамно да не знаеш нещо и да питаш. Но става неловко и показателно, когато не знаеш нищо и питаш за всичко.

Боен клуб - честно. Освен книга (която аз не съм чела), има и култов филм по нея.
Повтарям се, но за мен лично основният проблем не е, че някой не е чувал “Боен клуб” или Бърдаров. Да беше само това, с мед да ги намажеш. Проблемът е ниската обща култура като цяло, липсата на интереси в много сфери. Не е нужно да си прочел всичко, невъзможно е дори, но да не си чувал известни класици и живи съвременници, да питаш Агата Кристи американка или англичанка е и кой е написал “Криворазбраната цивилизация” - честно ли?

# 134
Някой дали е записал местата, които посетиха от началото на сезона, до сега? Хубаво би било да се запишат местата и задачите им и да се добавят в първи пост на следващата тема.
За тази вечер - мисля си, че майката и дъщерята ще имат отново невероятен късмет и друг ще отпадне.
Симпатизирам на сгодените, фармацевтите, актьорите. Харесвам ги най -вече заради спокойствието и усмивките, с които приемат задачите и на финала.

Общи условия

Активация на акаунт