Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №2

• 33 243
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Че какво му е на знамето на Габон ? Хайде чак толкова трудно не е.

Това беше голяма глупост, но поне беше забавна.

# 721
  • София
Сгодените се биха сами като хванаха за Побитите камъни.
Виното разбърка концентрацията на половинка-двойките. Сетне "цаците" в Цонево и накрая - скапаните знамена (за кастинг в СБ) ги доразбиха. Не ми е чак веселба, яд ме беше за някои. Математиките на субтитри за зрителя и надигането на чашите - нищо телевизионерско.
Имам питанка в групата ни!
Може просто да съм изключил, из градовете (малките) няма ли интернет клубове (или това си замина с явните мутри в прехода?) - вместо книжарници не е ли по-сметкаджийско да търсят там?

Ами... толкоз. Сега Филипини, Дуранкулак и т.н.
Не се наемам да хвърлям боб - много зависи от заданията. Всичко може да се обърне за един епизод.
Хубава неделя на всички!

# 722
  • Другата България
За мен ако е имало побутване, е било към тези двете, дето вместо Литва, майката каза “ЛАтва“.
Те дори не отидоха да проверят и да видят, с налучкване нацелиха.

Жалко за Любо и Памела, и защо беше това завръщане, за да отпаднат веднага?
Риторично си питам аз.
Ще ги държат до последно мама и щерка, явно.
Дано последното да е края на следващия епизод, гледам в промото познатите вече “диалози“ между двете, изключително “дълбокомислени“.

Като цяло съм доволна, че моите фаворити останаха, силно се надявам наистина следващата седмица да отпаднат майка и дъщеря, ако не те - полицаите /знам, че е почти невъзможно, но все пак/.
Големи красоти видях в този епизод, отново места, на които не съм била, но си записвам да посетя.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 22:52 от Merri_An

# 723
  • sofia
Нямат ли право участниците, като попитат някой случаен човек, той да провери в интернет? Например питат за знамената в Провадия и случайните минувачи вадят телефон и проверяват в гугъл. Или е забранен интернетът в регламента.

# 724
Нямат ли право участниците, като попитат някой случаен човек, той да провери в интернет? Например питат за знамената в Провадия и случайните минувачи вадят телефон и проверяват в гугъл. Или е забранен интернетът в регламента.
Против правилата е. Не може тези, които питат да използват телефони.

# 725
В крайна сметка, къде беше винарната? Че нещо не мога да се фокусирам върху епизода.Simple Smile Задачите във винарната бяха лесни, но винаги с малка уловка, така че човек под напрежение лесно да се обърка. Виното беше много!
Свършиха ли се знамената на европейски държави и на най-популярни държави в света, че трябваше да намесват и Габон?
Радвам се за Колегите. При толкова знания на Ванката, заслужаваха си едно първо място.

# 726
Аз ли недовиждам добре но знамето на Естония което е:

няма го на картата на знамената, или поне аз не можах да го открия:

а още по-интересно е как майката и дъщерята успаха да го направят Laughing

# 727
  • София
Голям асансьор днес. Едни от първи стават последни, други от предпоследни трети, полицаите пък по едно време в етапа бяха последни (пристигнаха последни на винарната), а финишираха втори. Изобщооооо, мани мани.

Лошото е, че е лошо монтирано и ми се губи тръпката. И задачите не ги обясняват добре, нито го снимат и показват като хората. И кой и как изведнъж получава факс 'свише' също ми е мистерия...

На флаговете голяма излагация за половината двойки.

Класирането в края беше заслужено. Честито на колегите и в частност на географа Иван.

Сгодените само временно отложиха неизбежното. Още след като с голяма доза шанс спечелиха в битката с отпадналите двойки писах, че ще отпаднат много бързо, просто защото са доста неориентирани. Така и стана. Снощи не бях заложил за тях да са последни само защото стартираха първи.

# 728
Изглежда всеки си отпада когато му е времето. Доказаха го и женените, които не успяха на етапа за връщане, доказаха го и сгодените, които от първи в деня станаха пак последни. За мен това , че Памела се напи и обърка “Побитите камъни” с “Чудните скали” беше ключово за отпадането им. На задачите се справят добре, но много се губят по трасето, а това е много важно.
Жалко за Вики и Тони, че пак бяха на ръба. Харесвам ги, доста разумни и здраво стъпили на земята са. Искам ги в топ 3. Доказаха се и в задачата с винарната.
Ванката също заслужава поне 3то място, но според мен заради Габи ще му се размине.
И голямата мистерия , как Майката и дъщерята удържат фронта? Според мен ги държат за сеира, че само те им останаха неадекватните. И ще ги държат поне седмица две още. Много подозрително правят бързо част от етапите. Така бяха и Близначките. Надявам се поне от предаването да не изнаглеят и да ги пратят в топ 5 , защото крайно не го заслужават, за разлика от другите двойки.

# 729
Лошото е, че е лошо монтирано и ми се губи тръпката. И задачите не ги обясняват добре, нито го снимат и показват като хората. И кой и как изведнъж получава факс 'свише' също ми е мистерия...
Затова постепенно загубих интерес към предаването. Гледам протоколно и оттук чета какво се случва.

А че на Памела ѝ дойде доста виното, ѝ е виновен Любо, защото просто не мислеше на задачите, но пък и продукцията можеше да им даде възможност да избират - чаша вино или няколко минути наказание на сгрешена задача. Изобщо, това стимулиране на пиене на алкохол, което иначе за майката беше добре дошло, не ми хареса никак и не ми беше забавно. Сгодените можеха спокойно да попитат, в района няма как хората да объркат Побитите камъни с Чудните скали.
И пак да попитам, коя беше Винарната?

# 730
Черноморско злато или бившият Винпром Поморие.

Този етап с винарните като идея ми хареса. В района има много винарни и е много лесно да се объркаш, както стана с полицаите.

Хареса ми и със флаговете. Аз лично бих правила знамената вместо да ходя в Провадия. С метода на изключването няма да е много време, елиминираш сложните знамена , тези които знаеш и си сигурен че не са и тези с вертикалата и бързо бъркане.
Такава постна библиотека пък отдавна не бях виждала. Кой работи там, чистачката ли? Библиотекарите си знаят инвентара на книгите или най-малкото имат индекси. Каква беше тази книга от преди 50 години???! Толкова ли не можаха да им дадат учебник или нещо за ученици, за децата обикновено има картинки 🙂
Но след като се загледах сега във флаговете наистина Естония липсва 🤔

Не ми харесват игри с късмет като рибата, но ...

Не само майката, дъщерята е също изключително неприятно момиче  и според мен също ги държат за сеир. Прекалено са напред в класирането, но може и да греша.

Все още гледам предаването, защото ме разтоварва и аз се усещам колко съм зле с българските забележителности. Даже това казах тук вкъщи, че е срамота да ходим по Европата и света, пък да не сме ходили до Овеч . Срам ме хвана🫣

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 12:28 от count(ess)_horror4e

# 731
Винарната май е някогашния винпром. На главния път Бургас - Слънчев бряг, на едно от кръговите за Поморие.

# 732
  • Другата България
Аз ли недовиждам добре но знамето на Естония което е:

няма го на картата на знамената, или поне аз не можах да го открия:

а още по-интересно е как майката и дъщерята успаха да го направят Laughing

Изобщо не е интересно, съвсем ясно е.
Още снощи писах, че “Литва, ЛАтва, Естония...“ така бързо “случайно“ налучкаха знамената, без да имат реална представа от тях, и без поне от кумова срама да се разходят до Провадия, както направиха барманките и фармацевтите.
Държат ги за сеир, за мен лично това е огромен минус за продукцията, защото и двете с нищо не допринасят и за формата, и за шоуто. Тяхното е чиста простотия и грозна излагация, гарнирани с липса на елементарно възпитание.

# 733
Ванката се оказа единствения, за когото задачите не бяха никакъв проблем. Сметна шсичките бързо и точно наум. Поне само него показаха. За мен, той заслужава да бъде нй-малко в топ 3, дори да спечели, заради знанията, които има и бързата ориентация. Рядко бърка, или не знае нещо. Единствно възрастта и теглото го бавят да сложи всички останали в малкото си джобче.
Може би и Памела щеше да се справи добре със задачите, съдейки от реакцията й. Стори ми се, че тя ги беше сметнала, но не съм сигурна. Барманката и някои други се справиха долу горе.

Задачата със знамената си беше трудна за всички. Много рядко някой знае толкова много знамена. Барманките показаха тотална липса на ориентация как да се справят с нея. Първо загубиха куп време да се опитат да нацелят знамената, после хукнаха към Провадия, но не откриха книжарницата с голямата карта със знамена. Трбваше бързо да изберат един от двата подхода и да действат последователно само с него.  Както постъпиха майката и дъщерята и фармацевтите.

И аз не открих знамето на Естония в картата от предния пост. Наистина много странно!

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 12:29 от Diorela

# 734
  • Другата България
https://www.bg-mamma.com/?topic=1710931
Нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт