Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 23 396
  • 521
  •   1
Отговори
# 165
По кое време на деня ви го донесоха учебниците Интайм? Започват сериозно да ме изнервят, изключително неприятна фирма, не знам как в наши дни някой може да работи с толкова неудобен метод за доставка.

Иначе, аз също получих имейл с разяснения от Фарос. Наистина ли трябва да стоим с включени камери?
Уааууу, това е интересно Joy

# 166
  • столицата
Хайде, Фарос пак отложиха началото на курса по немски. Уж за следващия вторник. А така се бях настроила.
Проблеми с АЗ.

# 167
Здравейте, аз получих договор от Кабината БГ и казаха, че в 7 дневен срок ще ме уведомят кога ще започне курса за начинаещи за английски.. Никъде в договора не пише, че се заплаща допълнително. 

# 168
  • столицата
Колко пъти седмично ще сте в Кабината?

# 169
Колко пъти седмично ще сте в Кабината?

Тази седмица ще имам разяснение и ще Ви пиша. Сайтовете и на двете кабини са много близки и нищо не можах да разбера.

# 170
  • София
Аз давам отчет за онлайн курсовете от А2 англйски, които започнах преди 2 седмици от Училища Европа (ЕСЕТ)
Учебника си го взех лично от София от офиса им, работят със Straightforward. Материалът вътре е за възрастни и всичко изглежда да е окей.
В учебника има код и сайт, от който можеш да работиш и допълнително и да слушаш аудио файловете и тн.
Уроците са ни в група от 20 човека в Тиймс, не държим камерите включени, задачите решаваме заедно с преподавателката (много е симпатична) на ротационен принцип или с вдигане на ръка. Обяснява много подробно всичко и понеже голяма част от групата имаме затруднения и сме забравили граматиката от а1 (present, past simple, purfect времената и тн) ще ни отдели 2 седмици преговор, който няма да заплащаме допълнително.
Имаме уроци в понеделник и сряда от 18:30 до 9 без 20 някъде. Имаме и домашни.
Отделно Училища Европа имат много добра платформа за която получихме достъп и в нея има безброй упражнения по уроците, които сме взели, игри, книги, тестове, куестове и множество ресурси, за да може човек да се доподготвя, защото три нива никак лесно не се минават така набързо.
Всипки уроци, които провеждаме в Тиймс ги има там на запис и е удобно, ако нещо изпуснеш или не си разбрал.
Трябва да си онлайн, разбира се, като ако не може да говориш просто предупреждаваш. Имахме проверка от партия Възраждане на първия урок и трябваше да напишем в чата че имаме учебници 😂
Очертава се с нашето темпо да изкараме трите нива малко след края на 2025г, като ще имаме лятна ваканция и други почивки.

Мъжът ми започна английски от Б2 във Фарос. Той има уроци в същите дни, като мен, но до 9:30ч
Преподавателят им е много добър, добре вървят нещата и при него. Нямат онлайн платформи, имат учебник + учебна тетрадка.

# 171
  • София
И ние вече имахме три урока по немски А2 ниво към Фарос.
Учебника е предвиден за ученици девети клас Simple Smile
Понеделник и сряда от 6,30 до 9.20.
Като цяло е ок, имам леки забележки, учителката и тя се учи малко с нас, но за А2 ниво става засега.
Проверка и ние имахме и също ме изненада това с Възраждане, но като се зарових всъщност проверка правят от Дирекция "Бюро по труда" Възраждане, съкратено в чата бяха написали че са от ДБТ Възраждане.

# 172
  • столицата
Айла, добре, че дообясни с това Възраждане, че мноого ме изненадахте.
И аз стартирах с Фарос. Води ни едно девойче-студентка по немска филология. Доволна съм. В групата повечето са учили НЕ и темпото е добро, което за мен ще е допълнително мотивиращо.

# 173
  • София
И аз стартирах с Фарос. Води ни едно девойче-студентка по немска филология. Доволна съм. В групата повечето са учили НЕ и темпото е добро, което за мен ще е допълнително мотивиращо.

Подозирам, че е същата дама и на нас.
Колко човека сте в група?

# 174
Относно Кабината БГ, днес ми изпратиха една анкета да попълня и да отбележа кога ще ми е удобно да се обучавам, от кой месец да започна. Имаше да се избере януари, февруари или по избор, както и обучение от понеделник, сряда и петък или през уикендите- Аз избрах януари с обучение през уикенда сутрин от 9 и 30 до 14ч. събота и неделя. Относно доплащането, което се споменаваше някой от потребителите, то е само когато вие предлагате по какво време да се провежда курса и да е с по-дълъг период от време и да не сте изкарали тестовете накрая.
При 9 уч.ч на седмица, с продължителност на курса 9-10 месеца и занимания два пъти от седмицата по 5 уч.ч. и гаранционен депозит /който се връща при успешно завършване на обучението!/ от 450 лв.

# 175
  • столицата

Колко човека сте в група?
13

# 176
  • 🌊
Същата преподавателка е.
Аз съм доволна, че най-сетне станаха нещата, не само за програмата, а изобщо, че се хванах да го уча официално. Граматиката ме мъчи, но тя ме мъчи на всеки език, който уча. Пиша думи като побъркана, защото още не мога да си настроя звуково нещата и че щом се произнася по този начин се пише така. Постоянно си ги преповтарям в Duden. Самите думи си имат граматика и трябва да науча кога е ß и кога ss.
Чебурашкин примерно сподели, че би искал да има повече говорене в курса, защото при него тази част е слаба иначе на граматика е убиец.

# 177
  • столицата
Два пъти седмично ми е оптимално. Добре, че не се хвърлих на безумията на Кабините с по 3 пъти седмично по 3 часа.

# 178
Здравейте, някой започна ли реално немски език А1 в Кабината?

# 179
Здравейте, някой започна ли реално немски език А1 в Кабината?

Аз чакам информация още кога ще започне А1 английския... Посочих януари, но да видим дали ще стане. Договора е за 8 месеца, тоест не би трябвало да не се забавят много.

Общи условия

Активация на акаунт