Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 21 005
  • 500
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, да се похваля, Фарос почват немския А1 на 31.03. Доживях!! Нямам търпение!

# 286
Аз съм в Кабината на А1 английски и сме с трета учителка, все се сменяват. Дано се запази сегашната. Относно материалите, май е трябвало да ни изпратят учебник и тетрадка, а само са качени в материалите

# 287
Те не изпращат учебници, а доколкото знам са безплатни и  се покриват от програмата.
Аз съм в Кабината на А1 английски и сме с трета учителка, все се сменяват. Дано се запази сегашната. Относно материалите, май е трябвало да ни изпратят учебник и тетрадка, а само са качени в материалите

# 288
Здравейте, някой да чака немски А2 на Фарос, преди месец ми казаха, че за март се очаква. Още не са се обадили, нито имам съобщение на пощата.

# 289
  • София
Нашият английски от Европа върви добре. Темпото не е супер бързо, два пъти седмично ми е супер. Имаме домашни и много материали за допълнителна работа, но не са задължителни. Всеки урок се записва и има архив във системата им, което е голяма благинка, ако не можеш качествено да слушаш.
Отделно имаме профили в системата на Европа, където има разработени упражнения и тестове по всяка тема от учебника и е много полезно, лесно се учи така. Учебниците са ни на хартия, но имаме и електронни.
Откъм ресурси, мисля че нямат равни.
Мъжът ми във Фарос са с друго темпо, доволен е и той, взе вече едното ниво, но нямат записи на уроците и ресурси, а все се налага или да вечеряме или да вземе някое дете от занимания и си е полезно да можеш после да преслушаш какво си изпуснал.

# 290
Мъжът ми във Фарос са с друго темпо, доволен е и той, взе вече едното ниво, но нямат записи на уроците и ресурси, а все се налага или да вечеряме или да вземе някое дете от занимания и си е полезно да можеш после да преслушаш какво си изпуснал.
Това сериозно ли?! Даже глобяват подобни "ученици". Програмата отпуска само 15 отсъствия за трите нива. Не знам това с вечерята или взимането от занималня как ще го тълкуват Grinning

# 291
  • София
Не мисля, че е чак толкова стриктно следенето като цяло.
Ние имаме кратка почивка посредата на урока, в която спокойно може да седнеш да хапнеш набързо или ако детето е наблизо да отскочиш да го вземеш без да закъснееш или почти без да закъснееш.
Това за училища Европа звучи много добре, ще го имам предвид за в бъдеще ако реша да опитам и друг език по подобна програма.
Във Фарос нямаме запис на уроците, но на мен лично не ми пречи, защото като цяло не отсъствам, а ако отсъствам надали ще имам време да гледам нещо на запис и без това за съжаление.

# 292
Нас ни искат на камери, постоянно редуват кой да говори, чете или отговори нещо. В някои случаи се вижда, че някой се разсейва, но рядко човек може да си го позволи, защото преподавателят си отбелязва. Пък и на няколко пъти влизаха проверяващи.
Не знам, може в други групи да е разпуснато, но пък тогава човек за какво се е записал, само да си губи времето. Лично на мен ми е много полезно, но и ми е много ангажиращо. И ако наистина целта ми не беше да си подобря езика, не бих се хванала на хорото.
И аз нямам времето да преслушвам записи.

# 293
  • столицата
aDream, къде и кой език учите?
При нас /с Фарос съм/ също влизаха на проверка от БТ на няколко пъти. Просто си потвърждаваме, че присъстваме и готово. Не е като да ни гонят за присъствие и упражнения като в училище. Но си се отбелязват отсъствията. Обаче групата е много мотивирана и рядко се случва някой да пропусне.

# 294
Момичета, помагайте, без да искам преди да намеря тази тема се записах към Кабината БГ ООД, и днес ваучерът пристигна. Само че тук чета, че Кабината езикови курсове ползвате? Frowning Дали някой може да ми каже как да се прехвърля? До Агенцията по заетостта ли трябва да отида? Rolling Eyes

Искам да го науча тоя испански и не ми се иска да рискувам. Ако някой е карал курс към Кабината БГ ООД ще се радвам да сподели опит и как е сменил ваучера си.

# 295
Това с камерите звучи доста неприятно. Коя е школата?

# 296
  • столицата
Момичета, помагайте, без да искам преди да намеря тази тема се записах към Кабината БГ ООД, и днес ваучерът пристигна. Само че тук чета, че Кабината езикови курсове ползвате? Frowning Дали някой може да ми каже как да се прехвърля? До Агенцията по заетостта ли трябва да отида? Rolling Eyes

Искам да го науча тоя испански и не ми се иска да рискувам. Ако някой е карал курс към Кабината БГ ООД ще се радвам да сподели опит и как е сменил ваучера си.
Влизате отново във заявлението и променяте доставчика. Избирате от менюто не "нов ваучер", а беше нещо като промени ваучер или подобно и си избирате друг доставчик. Отнемаше около седмица.

# 297
  • София
Моят английски започна от ноември и ще продължи до 2026г. Два пъти седмично от 18:30 до 20:30ч, имаме ваканции и официални почивни дни. Между уроците нямаме почивки. Работя с нощни смени и да... включвам се и слушам, не винаги мога да говоря, пък за камери - абсурд.
Мъжът ми е в същите дни, но от 18:30 до 21:30. Имаме две деца.
Кое точно ви е чудно, че сядаме да вечеряме и взимаме децата от училище и занимания? Програмата е за работещи и школите са наясно, че е продължителна и трябва да подготвят ресурси за самоподготовка.
Споделям школата, която се е подготвила добре, така че спокойно да наваксваш темпото, когато изпуснеш нещичко, защото материалът е много.

# 298
Момичета, аз ще бъда с немски към Фарос, в някои от дните, в зависимост коя смяна съм, може да се наложи да седна към 19ч, вместо от 18:30, прави ли се на въпрос, пише ли се отсъствие за целия урок, ако си предупредил, просто не е като да нямам желание, но няма да успея да се откъсвам от работа всеки път...

# 299
  • София
Поне в моята група Фарос А2 на доста хора им се налага да закъснеят с половин час, ако има задръстване и трудно се прибират от работа и след като предупредят това не е проблем. Част от тях се включват поне да слушат докато пътуват, като предупреждават, че не могат да говорят. В началото на всеки урок проверяваме домашното.

Общи условия

Активация на акаунт