Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 20 801
  • 498
  •   2
Отговори
# 45
Благодаря за отговорите. Честно казано за италиански имаше само двама доставчика, избрах на случаен принцип Интелектика и като казаха че има разлика от 200 лв от цената на курса и ваучера реших че е такава практиката навсякъде. Сега вече съм се хванала на хорото, но ако въобще за следващите нива имам възможност за смяна на доставчика може би бих се замислила. Макар че другия доставчик е Александър, а за него мярнах не добри отзиви тук.

# 46
В Кабината курсовете започнали уж в средата на ноември,те щели да уведомят.Звътях да питам.

# 47
  • София-Младост
В Кабината курсовете започнали уж в средата на ноември,те щели да уведомят.Звътях да питам.
Те това от септември го казват, първо беше октомври, после началото на ноември, сега средата...да видим, после ще дойде Коледа...

# 48
  • столицата
Queen, какво значи по 200лв на ниво? С ваучерите имаме 3 нива, т.е общо доплащане от 600лв ли? 
По принцип, след като си започнала не можеш да се откажеш преди да изкараш трите нива, защото са с един ваучер и ще трябва да възстановиш  и 900лв към Агенция по заетостта.

# 49
На Интелектика толкова ли са им скъпи нивата, че ваучерът не може да ги покрие?!?

# 50
На мен за немския ми искаха и отделно пари за учебници Интелектика.

# 51
  • София-Младост
Получих писмо от Кабината. Има дадени няколко дати за започване на нивото, А2 по АЕ. Три пъти седмично, понеделник, сряда и петък 19-22 часа и веднъж месечно  и в събота следобяд. Дано оцелеем! Имаме право на 10% отсъствия. Дадени са и допълнителни дни за наваксване, отделно след третия месец достъп и до друг език.
Доплащане и депозити не искат. Ваучерът е за 900лв. за трите нива.
Скрит текст:
Курсът продължава 6 месеца и включва 3 нива, всяко от тях по 2 месеца. Уроците са разпределени общо в 300 учебни часа - по 100 учебни часа на едно ниво. Съгласно условията на Агенцията по заетостта, имате право на 20% отсъствия от предвидените 300 учебни часа. Един учебен час е 45 минути през деня и 40 минути през вечерта.
За да е успешно Вашето обучение, трябва да направите необходимия минимален брой часове престой във виртуалните класни стаи на Кабината - поне 240 учебни часа (300 учебни часа минус 20 процента допустими отсъствия). Не е задължително да говорите и пишете във всеки урок. Можете да участвате и като слушател. Най-важното е да присъствате в урока и вашето име да е видимо в списъка на участниците във виртуалната класна стая.
Програмата ще включва задължителни вечерни уроци, задължителни уроци за преговор, заместващи уроци за наваксване на пропуснат материал и бонус уроци добавени от Кабината. Курсът ще се провежда със следния график:

Задължителни уроци - отчитат се официални присъствия в тях!

всеки понеделник, сряда и петък от 19:00 до 22:00ч.
по една събота месечно от 14:00 до 16:00ч.

# 52
Кабината и кабината езикови курсове били 2 различни организации. Айде честито.

# 53
Queen, какво значи по 200лв на ниво? С ваучерите имаме 3 нива, т.е общо доплащане от 600лв ли? 
По принцип, след като си започнала не можеш да се откажеш преди да изкараш трите нива, защото са с един ваучер и ще трябва да възстановиш  и 900лв към Агенция по заетостта.
Благодаря много за отговора! Да, 200 лв за ниво, което означава 600 лв за трите нива и отделно закупих учебници. Щом не мога да прекъсна ще си продължа така, в крайна сметка важното е да е качествено.
Иначе подбудена от темата тук погледнах в сайта им. Обявената цена за А1/италиански език е 770 лв.

# 54
  • София-Младост
Това не го разбрах,можеш ли да обясниш?

# 55
Това не го разбрах,можеш ли да обясниш?
Това е от преди малко ,бясна съм .Цирк направо,казвайте свясна организация ,че то чудо с тая програма.

Здравейте,

Получихме договора ви с Кабината БГ ООД. Но при опит да ви разпределим в група за обучение по избрания от вас език се оказа, че вашия ваучер е прехвърлен към друга обучаваща организация.
Вашата първоначална регистрация и избор на доставчик към Агенция по заетостта - програма езиково обучение с ваучери е бил "КАБИНАТА БГ" ООД.
Служител от КАБИНАТА БГ /срещу когото в момента се вземат правни мерки/ регистрира друга фирма "Кабината Езикови Курсове" Еоод. От името на КАБИНАТА БГ ви е изпратил електронна поща с призив за ПРЕХВЪРЛЯНЕ /поради преструктуриране/ и избор на НОВ доставчик на обучение Кабината Езикови Курсове.
КАБИНАТА БГ ООД   /www.kabinata.com, info@kabinata.com/ няма нищо общо с тези писма и никога не е упълномощавала някой да изпраща подобни писма.
Кабината Езикови Курсове Еоод  е различен и нямащ нищо общо с КАБИНАТА БГ доставчик на обучение.
Информация за анулирането на ваучер от Агенция по заетостта, НЕ ПОСТЪПВА към съответния доставчик. Новоиздадените ваучери се изпращат към новия доставчик на обучение, във Вашия случай към Кабината Езикови Курсове Еоод.
Това е причината да получите електронна поща от нас с договор.
След направената проверка, Вие вече имате друг доставчик на обучение Кабината Езикови Курсове

# 56
  • София
Леле, а аз дори им се накарах, че продължават да ми пращат мейли, след като те ме накараха да си сменя доставчика.
Така или иначе този бивш служител за да има достъп да мейл адресите доста сериозни проблеми им е създал. Доволна съм че в крайна сметка аз пък не съм към него и направо се преместих към Фарос. Може би ако знаех това, щях да си остана към Кабината. Ама и те да четат в бг мама, отдавна щяха да са хванали тази измама и да реагират по-навреме Simple Smile
Аз лично предвид че явно няма да е платформата на Кабината, този нов доставчик Кабината - езикови курсове и не се знае каква платформа и учители има бих препоръчала всички, които са с одобрен вачур към Кабината - езикови курсове, да подадат заявка за смяна.
Лично аз ако го знаех, може би щях да си остана към Кабината, но вече съм към Фарос и не мисля отново да сменям ваучер честно казано.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 11:26 от Aila

# 57
  • София-Младост
Признавам си нещо се обърках. И двете фирми са с един и същи собственик, като в едната фирма има и съдружник.
Кой е оригиналния сайт
https://www.kabinata.bg/
или
https://kabinata.com/

Моят имейл води до линк www.kabinata.bg.
Кажете ми, че е вярната Кабина.

ПП На колежката, която също се записа в Кабината първо и пратиха договор да подпише, но без дни, часове и т.н.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 08:48 от Ала-Бала

# 58
Аз ще си анулирам ваучера към Кабината,но къде да отида.Вече мисля аз да си го платя и да ми мирна главата.Да ми е удобно на мен.

# 59
Вчера получих одобрението за Фарос. Надявам се на скорошно започване и коректни отношения. Не виждам други алтернативи, така че чакам...

Общи условия

Активация на акаунт