Чуждоезикови обучения за заети лица по програма на БТ (2024-2027)

• 23 226
  • 520
  •   1
Отговори
# 210
здравейте,
в момента исках да попълня данни за ваучер, английски,
къде проверявате на какво ниво сте, за да отбележите, и имате ли актуален имейл адрес на Фарос?
и във формата Сигма-Фарос ли трябва да се напише?

Като избереш някоя школа, звъниш й и тя ще те насочи къде да направиш теста. Обикновено на страницата си имат такъв. При някои пък можеш да отидеш на място. Но задължително го направи, защото може да се окажеш напред или назад в материала и това със сигурност няма да ти е от полза.
Ако си напред, ще си губиш времето, а това, повярвай ми си е доста голям ангажимент (обикновено са по 3 часа вечер веднага след работа и реално не ти остава никакво друго време - нито за пазар, нито за готвене и т.н.), ако пък си назад - правят се доста упражнения, домашни, говорене само на езика и ще ти е много трудно, няма да можеш да наваксаш.
Това е моето мнение, пък ти както си прецениш Simple Smile

# 211
Здравейте! Преди години карах англ. език по програма "Аз мога" или "Аз мога повече" (не помня коя от двете). Дали сега имам право отново да кандидатствам за същите нива по Англ? Честно казано, почти нищо не научих тогава, а определено имам нужда да го науча този език. Притеснява ме това:
"Декларирам, че
1. заявеното от мен обучение не е за същото ниво/степен или за по-ниско ниво/степен на притежаваното от мен, в съответствие с изискванията на настоящата операция/инвестиция
2. не съм включван/а и не участвам в идентично на заявеното от мен обучение, в т.ч. по програми и проекти, независимо от финансовия източник;"

# 212
  • столицата
Ами звучи като да е пречка

# 213
Здравейте, имам одобрен ваучер за обучение по английски езика нива B1,B2,C1 в Алекдандър Бизнес Център - ABC. Ваучера е издаден на 16.09.
Бяха ми казали, че ще стартират нива ноември, декември . Скоро им звъннах и казаха, че не е дошъл моят ред и за това.
Та въпроса ми е има ли хора от по далечни дати, които още не са започнали - вървели по реда на издаване на ваучера.
Не можаха да ми дадат конкретна дата на започване.
Благодаря.

# 214
Здравейте! Преди години карах англ. език по програма "Аз мога" или "Аз мога повече" (не помня коя от двете). Дали сега имам право отново да кандидатствам за същите нива по Англ? Честно казано, почти нищо не научих тогава, а определено имам нужда да го науча този език. Притеснява ме това:
"Декларирам, че
1. заявеното от мен обучение не е за същото ниво/степен или за по-ниско ниво/степен на притежаваното от мен, в съответствие с изискванията на настоящата операция/инвестиция
2. не съм включван/а и не участвам в идентично на заявеното от мен обучение, в т.ч. по програми и проекти, независимо от финансовия източник;"
Проблем е. Аз преди години бях учила по тази програма английски език, сега съм на немски различни нива и затова ми искаха сертификатите по английски от предишното обучение, защото не може да е същото.

# 215
На мен ми писаха, че от другата седмица почва курса по английски в Кабината, нещо се позабави.. но да видим как ще е, става въпрос за начален курс

# 216
На мен ми писаха, че от другата седмица почва курса по английски в Кабината, нещо се позабави.. но да видим как ще е, става въпрос за начален курс
Няма ли стартирали групи в Кабината вече, на мен ми звъняха за група януари, но аз не искам 3 пъти седмично и ми казаха, че от февруари уж ще има.

# 217
В кабината започна група на 14.01. понеделник на обяд, вторник и четвъртък вечер, и неделя на обяд. Simple Smile)))

# 218
В кабината започна група на 14.01. понеделник на обяд, вторник и четвъртък вечер, и неделя на обяд. Simple Smile)))
Леле, вие сте нон-стоп Grinning
Кога имате време за работа, вкъщи и т.н.? Домашно не ви ли дават да пишете?
И това ще е поне 6 месеца Grinning

# 219
  • столицата
Аз съм на немски два пъти седмично и понякога не успявам с домашните. Не ми се мисли при три или 4 пъти в седмицата. Евентуално ако не работя, бих се справяла

# 220
  • София
И аз съм два пъти седмично - понеделник и сряда вечер и понякога дори и така не успявам с домашното за сряда, ако съм имала повече работа или някакво излизане във вторник. И това при условие, че все още почти нямам непознати думи и нивото ми е по-скоро преговор. Та за мен е максимума два пъти седмично да съм на курс, като категорично по обяд не бих могла.

# 221
  • 🌊
И аз не си представям този обеден курс колко би бил ок за работещи.
Два пъти седмично след работа за нас с Чебурашкин се оказа много добра комбинация, вече най-добре щеше да е да сме в един ден, но сме с една преподавателка и е невъзможно. Той е в понеделник-сряда, аз вторник-четвъртък. Разпределили сме си готвенето и пак е леко паника да се вместим в десетте минути почивка. Иначе той попи от мен навика да пише домашни веднага след урока.

Но мисля се движим доста добре. При вас има ли тестове в края на нивото? На нас ни казаха един финален.

# 222
Няма ли стартирали групи в Кабината вече, на мен ми звъняха за група януари, но аз не искам 3 пъти седмично и ми казаха, че от февруари уж ще има.

Аз съм се писала събота и неделя, получих регистрацията в Тиймс, но другата седмица ще има още насоки.

# 223
  • София-Младост
И аз съм в тази група Вълшебствоо:) Учудващо е, но мен не ме натоварва това стоене пред компютъра още 2 часа след работа. Даже тази седмица по изключение бяхме до 22 часа, т.е. 3 часа. Съжалявам, че в понеделник е в работно време, което означава да съм само слушател, а харесвам учителя, който ще преподава тогава.
Интензивно е, но за тези пари толкоз, както се казва. Домашно до сега не са давали. Важното е , че учителката успява да препита всички, редува ги, задава допълнителни въпроси и е приятно.
Качетвото на звука не е най-най...но не знам дали не е от неина страна проблема, защото на пробния урок нямаше проблем. И другото е че ако някой не изкл. бързо микрофона си, става микрофония и чат пат някой се дразни, но  е въпрос на свикване.
Тези, които са в Тиймс са в другата "Кабина". Ние сме с едно приложение Electa Live

# 224
И аз съм в тази група Вълшебствоо:) Учудващо е, но мен не ме натоварва това стоене пред компютъра още 2 часа след работа. Даже тази седмица по изключение бяхме до 22 часа, т.е. 3 часа. Съжалявам, че в понеделник е в работно време, което означава да съм само слушател, а харесвам учителя, който ще преподава тогава.
Интензивно е, но за тези пари толкоз, както се казва. Домашно до сега не са давали. Важното е , че учителката успява да препита всички, редува ги, задава допълнителни въпроси и е приятно.
Качетвото на звука не е най-най...но не знам дали не е от неина страна проблема, защото на пробния урок нямаше проблем. И другото е че ако някой не изкл. бързо микрофона си, става микрофония и чат пат някой се дразни, но  е въпрос на свикване.
Тези, които са в Тиймс са в другата "Кабина". Ние сме с едно приложение Electa Live

Имали записани уроците да се слушат отново? И ако се случи, че сте на работа как се процедира, за да няма отсъствия?

Общи условия

Активация на акаунт