Да му предложа ли аз?

• 13 429
  • 372
  •   1
Отговори
# 225
Семейството му как те възприема?
Добре, харесвам ги и мисля, че е взаимно

# 226
Е, динчо.. и майка си да не викат на деня ли? Ок, юридически ясно, че трябват 2 свидетели и 50 лв за медицинско за документите. Обаче не виждам нищо странно да викнат родителите си и да седнат на един ресторатн след това.

И аз мисля, че тя не е поискала навреме. Той е видял, че и така ще мине и готово.

Аз не определям кой да бъде канен и кой не. Обясних, че ако много държи да сключи брак му трябват медицински, двама свидетели и някаква минимална такса. Те даже служителите си питат за такива ритуали - родители има ли, няма  добре. Шампанско - нямате, пак добре. Халки имате ли и т.н. Каквото няма се съкращава от ритуала, важното е да кажат "да" и да се подпишат.

# 227
Аз пък предполагам, че любимият на авторката вече е намислил как да й предложи брак, нещо Уау за тях двамата. И чака момента - я Св. Валентин, я екскурзия на Айфеловата кула....

# 228
Да, изчакал е първо да й направи бебе, да се дърпа и чак после, че изненадата да е по-голяма. Романтика, романтика...

# 229
Предполага се, че двамата са решили за това дете. Той няма как да и направи, ако тя не иска. Обратното е по-вероятно, но тука не мисля, че това е случаят.

# 230
  • Down south
Много от вас пишат за страсти, любови и пр.
Авторката просто иска някаква сигурност и е напълно разбираемо.
Някои неща горят до време  и част от вас го знаят.

Добре, ако авторката му предложи, а той отговори "Ааа, ама защо, така сме си добре" Close

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 03:52 от Daylily

# 231
  • SF
Още в първите постове се поинтересувахме (аз поне), ако тя предложи, а той отложи, как ще продължат отношенията им.
Не съм проследила дали ни е споделила как би постъпила при отказ.
В момента е по-лесният вариант - тя чака, той не предлага, тя не го напуска заради това, че не предлага и връзката върви.
А ако й отговори, че вече достатъчно ясно се знае отношението му по този въпрос? Говорили са го хиляди пъти и вече му надува главата с тези бракове-мракове.
После как я карат? Все едно, че не му е предложила? Ами да му предлага тогава, ако нищо няма да се промени.

# 232
Много от вас пишат за страсти, любови и пр.
Авторката просто иска някаква сигурност и е напълно разбираемо.
Разбрахме го това, че тя иска сигурност. Защото веднъж вече е останала сама с дете. Затова много от отговорите касаят финансите. И я питат тя с какво влиза в тези отношения, ако очаква още повече ангажимент от него.
От друга страна авторката е тази, която твърди, че говори за доказването на любовта по този начин. Пък много от тук не й вярват, че това е причината. А за да й даде това, което авторката иска от него, за приятелят й това може да минава точно през страстите му и любовите му.
Някои неща горят до време  и част от вас го знаят.
Сигурно и мъжът го знае и затова не иска да се "навътря".

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 09:56 от Linda*kiss

# 233
На мен още ми е интересно че мъжът харесвал [за мен безкрайно циркаджийския] обичай с крадене на булка
Не мога да си обясня как баш тая част от сватбата му била допаднала, пък после не щял сватба
По принцип хората против сватбите точно тия моменти ги притесняват - танц с пиле, пари в обувки, сервизи и тн.

# 234
Те тези неща са точно за шоуто и вниманието, не за брака като брак.
Еквивалентът на някои жени за бялата рокля, а не за любовта като любов.

# 235
Опита ли да говориш по тази тема с мъжа си?
Опитах, на вълна чакане е. Може аз да съм твърде нетърпелива и с това да го карам да се чувства притиснат.

Какво чакане обаче? Казва ли - 'да, знам че е важно за теб, следващите 2 години' примерно?
Или във въздуха?
Ако има някакъв разумен срок - ок, остави на него. Simple Smile

# 236
  • Paris, France
Добре, ако авторката му предложи, а той отговори "Ааа, ама защо, така сме си добре" Close

....ще му каже, че на него може да му е добре, но на нея не и е щом отваря дума. Може да го пита не иска ли да и достави удоволствие.

Не пречи да опита. Аз не бих. Ако съм се съгласила на стъпка общо дете без да изисквам брак съм приела, че мога да живея с човека и без никога да сключим брак.

# 237
На мен още ми е интересно че мъжът харесвал [за мен безкрайно циркаджийския] обичай с крадене на булка
Не мога да си обясня как баш тая част от сватбата му била допаднала, пък после не щял сватба
По принцип хората против сватбите точно тия моменти ги притесняват - танц с пиле, пари в обувки, сервизи и тн.
Именно това показва с колко "сериозен" човек си има работа авторката.

# 238
Не е ясен възрастовият диапазон. Ако са грубо 25 и 30 г. (което ми е по-вероятно), нормално за мъж на 25 да се лута или да си променя възгледите за тези неща, или да изпитва несигурност. Ако са 40 и 45, което ме съмнява, звучат пък нереално нещата.

# 239
  • Melmak
Тя има дете на 8, дали е на 25. Според мен са по-големи. А и този пък дете може да направи, което е далеч по-обвързващо, а за брак си мени мнението?

Общи условия

Активация на акаунт