Да му предложа ли аз?

• 13 438
  • 372
  •   1
Отговори
# 210
  • Melmak
Да, връщат се средствата. От малка сватба даже може и да си напред, защото роднините дават най-много пари. Съжалявам, че го казвам така, не ми е било до това ще си върнем ли парите, които сме вложили. Но всеки идва с подарък, а при скромните сватби се пести от много пера като диджей, фотогафите взимат по-малко, заради по-малкото събитие и т.н.
Но това са подробности.

Аз също те усетих, че не ти е за прагматичната, а за емоционалната страна. Искаш да се видиш булка, да се почувстваш, че те е заявил като своята жена, да бъдете сем. Иванови (примерно).

Тук повечето отговорихме и прагматично, защо и как един брак би променил ситуацията. Може и твоят мъж да разсъждава по-прагматично, може да не му е до сватби, въобще тук малко повече въображение вложиха някои съфорумки.

Опита ли да говориш по тази тема с мъжа си?

# 211
Виж, може и да са му дошли доста промени за 3 години - близане на рани от предна връзка, нова връзка, дете, което не е негово, т.е. непозната динамика, ти си се нанесла/той те е поканил, после бременееш, после живота с бебето и сега му идва нанагорнище и сватба/подписване - още едно нещо, което да смели. За някои хора това са естествени неща, обаче в случая темпераментът може да не е такъв. Пък вече дали има някакви други съображения/ романтично охладняване, не знаем. Може би трябва да изчакаш, а и самата ти да си успокоиш страховете от раздяла след бебе, които може би имаш от предния ти опит. Искането ти може би е валидно, обаче е хубаво и да оценяваш какво ти дава и без брак и да не го притискаш. Така или иначе, ако наистина има проблем с връзката ви, е много вероятно да се разведете. Да, ще е малко по-трудоемко и трудно да те изостави, отколкото просто да скъсате. Но ако пък те цени, в някакъв момент напред може да е по-отворен за брак и да те изненада.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 14:44 от Linda*kiss

# 212
Опита ли да говориш по тази тема с мъжа си?
Опитах, на вълна чакане е. Може аз да съм твърде нетърпелива и с това да го карам да се чувства притиснат.

# 213
Чакай малко. Ти му предлагаш да похарчи неговите спестявания за сватба, защото щели да се възвърнат, почти сигурно?

Все пак, какви са ти плановете? Ако останеш в майчинство втората година, ще ви намалеят ли чувствително общите доходи, или няма да има голяма разлика?

# 214
Семейството му как те възприема?

# 215
Не мисля, че проблемът е финансов.

# 216
  • Melmak
Не е финансов, явно.

Авторката изясни, че е ок с малък подпис. Това ще е лесно за организация и няма да е скъпо да се съберат 10 човека да се почерпят на ресторант и да викнат фотограф за ритуала.

# 217
Не е нужно да се събират и десет човека в ресторант. Фотограф също не е нужен. Трябват само двама свидетели.

# 218
Той не иска подпис и брак, вие му правите сметка как е по евтино с няколко души.
Все едно някой да иска да те води на преглед при лекар, който взема 100 € за преглед, докато другите вземат 250 €. А човекът просто не счита, че има нужда от този "преглед" .

# 219
Бракът и с двама, и със 100 души е на еднаква цена. Виж, сватбата е нещо друго.
Той сам я е накарал да си мисли за сватба, при това традиционна с "крадене на булка" . Той булката хубаво я е откраднал, ама сега го е страх да се подпише. За мен този човек е от оня тип мечтатели и фантазьори, които като се сблъскат с реалността, запяват друга песен.

Или - другият вариант. Да е живял с представата, че масово жените искат брак и затова в началото да е акцентирал по този начин на сериозните си намерения. Като е видял, че и бебе може без брак, си е казал: аз ли да съм последният балама?!

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 15:24 от Анонимен

# 220
Горкият човек, сигурно е подложен на страхотен натиск, 24- часов. Сигурно авторката му е обяснила как ще си възстановят разходите за сватбата от подаръците и как бракът е само символ за нея. Много, много меркантилно.

# 221
След последния пост на авторката вече съм сигурна, че сватба ще има, независимо дали мъжът иска, или не. Smiley

# 222
  • Melmak
Е, динчо.. и майка си да не викат на деня ли? Ок, юридически ясно, че трябват 2 свидетели и 50 лв за медицинско за документите. Обаче не виждам нищо странно да викнат родителите си и да седнат на един ресторатн след това.

И аз мисля, че тя не е поискала навреме. Той е видял, че и така ще мине и готово.

# 223
  • Out of the Mix
Близък приятел сега ще се жени. Мега изнервено му е и яко стрес.
Той иска скромно, само най-близки, без паради и фойерверки. Безсмислено е да ръси 20-30к.
Тъщата, обаче, не оставя на мира младата двойка, и само им се меша, и наложила на щерката да правят голямо шоу. Съчувствам му, че е добър човек, мега се раздава и само го използват и всеки го дърпа нанякъде.

# 224
Бракът и с двама, и със 100 души е на еднаква цена. Виж, сватбата е нещо друго.
Той сам я е накарал да си мисли за сватба, при това традиционна с "крадене на булка" . Той булката хубаво я е откраднал, ама сега го е страх да се подпише. За мен този човек е от оня тип мечтатели и фантазьори, които като се сблъскат с реалността, запяват друга песен.

Или - другият вариант. Да е живял с представата, че масово жените искат брак и затова в началото да е акцентирал по този начин на сериозните си намерения. Като е видял, че и бебе може без брак, си е казал: аз ли да съм последният балама?!

Според мен не той е откраднал булката, а булката него.

Общи условия

Активация на акаунт