💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 6 (21.10 - 28.10)

• 76 383
  • 1 586
  •   1
Отговори
# 780
  • Germany
Че какво е лошото на малко солидарност. И без това е на изчезване в днешно време. Солидарността е нещо положително, не е отрицателно качество 😉 Супер са си дамите.
А Раду си мисля, колегите тираджии (или там, каквито са служителите му) ще го спукат от майтап, как жените командват шефчето😉 Все си мисля, че нещата не са точно както ни ги представят, но забава да става.

# 781
  • Буркина Фасо
ако продукцията не беше подпряла женската коалиция сега нямаше да говорим за такава.

# 782
Съгласна съм, че имаха подкрепа от продукцията, но амазонките миналата година ми скъсаха нервите, а тези сега имат ефективност. Засега поне.

# 783
ако продукцията не беше подпряла женската коалиция сега нямаше да говорим за такава.
Абе сеир търсят продукцията. Иначе нямаше да допуснат Калоян да напусне племето и да иде при сините, където по неизвестни причини събраха 5 (!) мъже! Калоян не пречеше на женската коалиция, но отслаби отбора и зорлем го направиха амазонски. Този абсурден залог беше с тази цел - да гледаме жените срещу Раду.

# 784
Защото не са само амазонки.

Съгласна съм, че имаха подкрепа от продукцията, но амазонките миналата година ми скъсаха нервите, а тези сега имат ефективност. Засега поне.

# 785
Амазонките си имаха Момчил.

# 786
От вчерашния епизод забавно ми беше как Митко, Деси и Крамарска се подсмиваха за джанкобера на Кралев и Анита. От блатните бих се лишила от Анита без емоция, другите имат по-ярко присъствие във всяко отношение.
Павел бих го назначила за сценарист и служебен разказвач. Мисля, че такива хора им трябват, за да освежат предаването. Или поне на мен ми е нужен такъв като него, който да може да мисли и говори и то с нормален човешки тон.
Само слушах "подбирането" на Анита за джанкобране от Кралев. По тона беше така възбуден, като че ли отиват набързо взаимно да освободят страстите си някъде в храстите. Кралев, който управлява стотици хора с 5000 калории. Само си представям Кралев да ме управлява? Той е абсолютно лишен от социално чувство.

# 787
Силвето сигурно ще остане в игрите най-дълго в сравнение с другите от коалицията. Тя хем има физическа подготовка, хем е хитра. Хубаво се беше прицелила в мъжете и до сега щеше да играе с тях, но Раду много рано разкри, че е влязла с идеята да е жената-вамп. Тя още във визитката си каза, че ще го играе фатална жена, т.е. да манипулира и съответно играе с мъжете. Започна с такава заявка, но само Ангел й се върза, но много бързо излетя от състезанието и нямаше възможност те двамата със Силвия да привлекат и др. мъже. Така за Силвия остана единствената опция да играе с жените. Сега като нищо би ги изоставила, ако има възможността да играе с капитан Стан 😉.

# 788
  • София
С Кралев пада такъв смях, че не искам да си ходи в близко бъдеще. Бих се лишила от Анита, но за съжаление сигурно ще е с имунитет, а другите имаха уговорка за кого ще гласуват... Освен ако не се докопа и той до имунитет.
Няма да казвам кой искам да се върне в игрите, че моите избраници все пропадат, но ще стискам палци на двама човека.

# 789

Павел бих го назначила за сценарист и служебен разказвач. Мисля, че такива хора им трябват, за да освежат предаването. Или поне на мен ми е нужен такъв като него, който да може да мисли и говори и то с нормален човешки тон.

👍👍👍 Павката явно е човек, който е уважителен и има ясни граници в поведението и изказа си. Съгласна съм, че Гешев смени тактиката си за игра срещу ПР, но Павката искрено се натъжи от това "предателство". Чист и светъл човек е той!

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 10:26 от mery_poppins1

# 790
И аз харесвам Павката, защото разграничава играта от живота. Мисля, че в нито един момент не си позволи да обвини някого - търси логика само от гл.т. на играта. И физически е изненадващо добре подготвен. Това момче успя да ми промени мнението за себе си коренно. Ако беше и малко по-физически силен, щеше да е победител. Съгласна съм, че може да е  много свежо попълнение на екипа. Въпреки, че харесвам и Димо и Ралица. Може наместо измислени психолози да работи с кандидатите като Фифо и Гого, но за социалната игра. Именно там участниците са пълна самодейност. Може би Павката може да повдигне играта на едно интелектуално ниво по-високо. О, в допълнение- не се оплака това момче.

# 791
Джаферович, наравно с другите кокошки от коалицията й, набедиха Фифо за женомразец и сексист и това беше една от причините да го пращат все него на елиминации. Разбира се замаскирано с традиционното лицемерно "Той е много силен играч и със сигурност ще се върне". За тяхна жалост той изръшкваше де що имаше опоненти и наистина се връщаше всеки път. Май само 1-2 пъти му се размина ходенето на елиминации.
Скрит текст:
Ахаа, добре.
Да, има допирни точки и разбирам, че има спор.
Ами не, не съм съгласен, защото Филип никога не се е подигравал на жените, нито ги е обиждал. И въпреки че 3 пъти беше пращан на битка не е правил драми, нито се е тръшкал. Момчето просто отиваше и си печелеше битките. След това във фаза 2 стана силен с добра позиция и Жени отиде при него да му се моли да играят заедно. Как само се обръща палачинката. А после дойде и Гого и изработиха Мишето и после дойде и Жоро и елиминираха Жени, която допусна и груб стратегически ход, като не купи гласове подценявайки момчетата.
НО отплеснах се. Фифо никога не е обиждал жена, докато Раду го прави по 10 пъти не епизод. И Раду говори със иронично-снизходителен тон. Трябва да си слепец, за да не видиш, че този човек органически не понася жените в Игри на волята. В кухнята или спалнята няма проблем, но не и да са там и да му се пречкат.
Ами не съм съгласна напълно. Филип е изключително възпитан, за да сипе обиди, но имаше доста често иронично-хапливи коментари относно жените и техните способности като цяло, както и подценяването им. Той държеше всеки път на номинации да се пращат жени, ако правилно си спомням. Но това не пречеше да е много добър и подготвен на терена. Намирам поведението за Раду за сходно, но не толкова фино.
Няма смисъл да им се обясняваш повече. То, ако говорехме с обективни хора, щеше отдавна да се разбере какво точно се имаше предвид с едно или максимум две прочитания на изречението, но те продължават да си повтарят, че Фифо и Раду били сравнявани като персонажи, защото така им изнася.

Филип беше казал, че не може да го победи жена и после го победи жена. Това беше основната причина, другото си го описала доста добре. Всеки казва неща, които не звучат добре понякога. Все едно, аз да изкарам Силвия сексист, защото е поредната жена, която чакаше мъжете да ходят вместо нея на битка и каза на Пелипенко, че мъжете се страхували да ходят при положение, че единствената жена ходила на битка от тяхното племе преди пристигането на Пелипенко беше Миряна и тя беше номинирана най-вече от жените. После и обвини Караолис на пъзела несправедливо въпреки, че Миряна имаше доста приемлива преднина пред него.

Това, което Раду е направил е, че е нарекъл любимката Силвия "Кралица" няколко пъти саркастично. Другото, което прави е, че говори как племето има нужда от мъже. Бил обиждал жените непрестанно, къде са тия обиди? Кокошки, хубаво казал го е. Нещо друго?

Къде беше тази енергия за Джаферович и Виолета, които наричаха мъжете "пишлемета", "мишоци", "страхливци", "мухльовци" , "безхарактерни/безгласни" и тем подобни. Не малко хора им се кефят точно на тези двечките.

Да припомним и няколко от епитетите от този форум към мъже, които не са Раду, защото Раду се изяснихме, че е сексист и е най-лошия човек влизал в предаването.

Караолис - "бета" , "симп", "безхарактерен", "безгласен"
Калоян - подобни
Мастагарков - подобни, той кой беше обидил? Той пък беше крив, че не обижда никого, и че не се обажда.

Ама хубаво бе, треперете за близките на Раду, както tsmira се изказа в един от коментарите си, понеже всички, които се жалвате сте много примерни.

Аз, ще гледам да не коментирам повече тази ситуация, защото просто няма смисъл.

Връщам доста назад и чета със закъснение и за това явно съм на друга вълна от последните коментари, но държа да кажа +1 от мен! Чудесно казано и напълно съвпада с мнението ми!

# 792
"Жените-чудо" много насериозно са се взели. Визирам точно тях двете - Пелипенко и Виктория, които единствени минават халки и въжени мостове, използвайки и крака. Да ми говори Пелипенко кой бил силният пол, явно няма връзка с главния мозък.
Евала на Силвия за стратегията с летвите и дотам, малко посоките й бяха проблем. След това Анджи се забави на стълбата и влязоха зелените втори на пъзела. Имаха късмет този път отново, но все някога (подозирам още довечера) този късмет ще им обърне гръб.
Очаквах от Анджела наистина да се кротне малко след фиаското на капитанската, ама къде ти, даже допълнително самочувствие й дойде как коалицията слагала мъжете в малкия си джоб. Интересно щеше да ми е да гледам вчера само жени на зелената лодка и да стигнат първи на пъзела, тогава може и да е обективно да имат самочувствието как са размазали всички мъже на гребане. За тяхно съжаление, обаче, това все още не е женско племе, колкото и да им се иска. И на фона на това как играе Раду, едва ли ще бъдат такова някога.
Някой тук обясняваше как Раду не бил ходил на битки и затова нямал грошове. За удобно забравящите - Раду беше на елиминация и тогава размаза Ангел и победи още на битката за спасение. На този етап за това не се дават грошове, за съжаление. Даже тогава не измишкува, а сам се прати на елиминации, защото Ангел си го пожела и той не се уплаши. Интересно ми е дали някоя от великите жени ще направи нещо подобно или ще си разчита на коалицията, за да минава напред между капките и да стигне до финала без нито една битка за оцеляване, както искаше да бъде Наталия.
И за протокола - сигурно съм сексистка, ама вчера от гъзурченето на Силвия и Виктория направо ми се повръщаше, колкото и Силвия да има страхотно тяло за възрастта си. Но явно навирането на гащите където слънце не огрява, си е традиция за жените в "Игри на волята". Във всички сезони гледаме подобни гледки.

# 793
Много харесвам тази битка с "кораби".

Коментарът ми като човек с хиляди изгребани километри:
1. Не се гребе с гребло. Гребе се с весло!  С гребло се бърка лютеница!
2. Намирам викането - "раз-два" за излишно и донякъде вредно. Вярно, че това са хора които хал хабер си нямат, но дори и при това положение.

Какво трябва да се прави (дано четат бъдещи участници и запомнят):
3. При наговарянето се уточнява че един командва, всички други слушат, мълчат и не подлагат на съмнение. Добре е този човек да има някакъв гребен опит или поне опит с нещо подобно (шейна?)
Дори и никой да няма опит, пак трябва да се избере един и да се слуша.  В това което гледахме, абсолютно никой нямаше опит, тъй като не чух и намек за нещата които съветвам по-долу.
4. Този човек сяда най-отзад, той работи с "руля". Понеже няма рул, той удря "контри" като алтернатива.
5. Друго което се уговаря преди тръгването е вида на командите. В шоуто чухме големи глупости, напр. "изправи!", "ляво-ляво-ляво!"  - и двете са двусмислени. Изправяне може да има ако има някаква линия да се успоредиш на нея. Но в морето няма линия. Ляво да отидем или ляво да гребем? Това са противоположни неща! Командите трябва да казват какво искаш да направят, а не какъв резултат да се постигне. Уговаряме ги отначало и после се работи само с тях.
Примерно
 - Напреееед!  (означава всички гребат с нормалното усилие)
 - ляво гребииии!
 - дясно гребиии! 
Това означава тия които се чуят да натиснат с над нормалното усилие 2-3 загребвания. Ако трябва още - ще им бъде казано. Инак минават на нормално.
 - дясно стооооп  (веслата над водата)
 - ляво стооп
 - лодка стооп
 - ляво контраааа!  (левия борд всички гребат наобратно) Да се има предвид че ефектът ще е доста по-силен от очакваното (когато капитанът няма опит). При конкретното състезание което гледахме, вероятно може спокойно да се мине само с контри на капитана, но ако реши може и да ползва тази команда.

Съответно ако лодката завива въпреки че редовият гребец гребе нормално и му се струва парадоксално, той не бива да проявява самоинициатива, засилвайки или забавяйки, а да слуша и изпълнява и има доверие че капитана знае какво прави.  Аналогично, ако върви напред а му се струва че трябва да завием към ей онзи понтон. Капитанът може да има друг понтон предвид, или да му мине от другата страна и т.н.

6. Относно ритъма. Предаваше му се прекалено значение. При много гребци, много по-важно е да има стабилно управление без излишни зигзази, тоест горните точки. Синхрона е важен доколкото да не си удрят веслата. За тази цел той се задава безгласно от първия гребец на всяка страна. Останалите гребат с неговото темпо. Ако им е бързо - компенсират с намалено усилие. При състезание е твърде невероятно първият да зададе бавно темпо. Много по-вероятно е да зададе прекалено бързо.

Ако сред читателите има лодкари  - сещате се, че  терминологията за ляв и десен борд е излишна в отбор който не я разбира. 

И накрая - трябва да призная че тези весла наистина повече приличаха на гребла за лютеница взети назаем от музея на индианското кулинарно изкуство. Joy

# 794
  • София
Интересно, не дадоха видеото на Венци към своите съплеменници?
Защо ли... Ироничен въпрос...

Браво на капитан Силвия!
Категорично спечели морския шах с хитрата тактика първо да съберат най-далечните греди и накрая да си оставят най-близките. Подобна тактика приложи и в битката с плочките и въженцето. Ясно е, че жените нямат грубата сила на мъжете, но ако има синхрон дори и с по-малка сила може да победиш стига да имаш синхрон и да следваш набелязаната траектория.
Зелените имаха много добър синхрон през цялото време, като само веднъж объркаха посоката. При червените имаше повече проблеми с посоките, но също бяха добри. А сините бяха една разпасана команда. Много мъже, малко мисъл.
Браво на Миряна за това, че иззе функцията на викача в нейния отбор. Миряна е абсолютната изненада на сезона. Аз си мислех, че ще отпадне първа, когато отидоха на битка с Елица, а тя е се превърна в сензация. И за пореден път победи Караолис на пъзел.
Не, Раду, колкото и пъти да го повториш няма да стане истина. Караолис не е пъзелиста на сезона. Категоричния пъзелист на сезона е Миряна. И то натурален такъв, а не зубрач. Кефят ме и синхроните на Миряна, много добре и се получават, забавни са, а и тя малко като коментатор и разказвач го раздава.
Най-накрая да видим синхрон и от Мартин. Освен WTF-ка на Борисенко и накрая след играта щастлив. Ами с право, защото той се отличи на тази битка с нещо находчиво. Беше завързал две от частите на лодката за краката си и ги теглеше плувайки.
Грешка на Анджи, че не развърза дъските като ги оставяше и това им коства преднината на зелените, но така или иначе не за това загубиха. Това са секунди, до минута макс. Просто Караолис под напрежение се огъва. На битката за територия победи само защото Павката беше много зле. Ако Миряна имаше поне още 5 минути щеше да ги изяде и двамата.

Раду за пореден път се дискредитира тотално и стана за смях. Няма смисъл да го коментирам повече. Каквото мисля съм го написал още преди 1 месец.

И според мен Гешев играе двойна игра. Писах го вече. Играе срещу продукцията и антисистемно, защото знае, че не е любимецът им и че друг е техният фаворит. Опитва се да играе като Момчил, но го прави по друг начин. Открито и с различни тактики и похвати, само и само да е интересен и ценен за тях. Знае, че е много силен и подготвен и не го е страх от битки. На онази тежка игра между Светлин и Добрин например той би имал предимство срещу който и да е от двамата и би имал проблеми само срещу Фифо и Момчил заради плуването.

За днес прогнозирам победа на храбрите, а ‘’кокошките’’ ще поднесат двата петела на дръвника.

Общи условия

Активация на акаунт