💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 6 (21.10 - 28.10)

• 76 530
  • 1 586
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Всичко сте изписали-от пърформанса на Краля до спорните резултати от двете битки.
Лично за мен боговете решиха да ударят едно рамо на амазонките.
И Павел на териториалната ме усъмни,после Венци.Успех в живота,мило момче!
Все пак на капитанска елиминационна не бива да се правят компромиси.Лоша услуга направиха на Анджи и ще си сърбат попарата боговете с нея.
Тя ми се струва от хората,на които като подадат пръст,ти захапва цялата ръка.
Много се радвам за Борисенко,на топлото му посрещане при дръзки.
Като си облече синия екип и ситуиран до Павел,все едно са братовчеди.
Надявам се довечера да разкара Кумата. Simple Smile

# 631
Как само се радваше Борисенко. Надявам се да се задържи повечко, че ме забавлява искрено и след всичкото това време на блатото. Мисля, че ще заиграе с Микяй и Павел.

# 632
Кралев се чуди:

# 633
РалицаИВ6 хареса това

# 634
Да ама според мен,Ралица пренебрегна краля.Не беше честно до помоли всички останали да свалят по нещо, а него сякаш е никой там.Даже от него трябваше да започне.Ох ,ама пък тогава сигурно нямаше да има битка и щеше да се чува само"лекар на терен".Със сигурност щаха да припаднат всички-мъжете от завист,а жените от мерак

# 635
Да ама според мен,Ралица пренебрегна краля.Не беше честно до помоли всички останали да свалят по нещо, а него сякаш е никой там.Даже от него трябваше да започне.Ох ,ама пък тогава сигурно нямаше да има битка и щеше да се чува само"лекар на терен".Със сигурност щаха да припаднат всички-мъжете от завист,а жените от мерак
Не си мисли, че това не бе отчетено от Кралят и в сезон 7 ще даде отражение....Първо заради неуместната забележка на водещата към кралското бельо и второ към пренебрежението да лиши останалите играчи да се порададват малко на царските кокоси...

# 636
Това, за което се обвинява Раду - предубеденост, го срещам в много от постовете, в които се коментира поведението му.
"В живота не бих го изтърпяла и 5 минутки"

Точно това коментирам (НЕ ЗАЩИТАВАМ конкретния участник), че никой от пишещите НЕ ЗНАЕ какъв е в живота, но му се лепят етикети ( не само на него, но и на други от игрите). Май се забравя, че това е ИГРА и всеки може да влезе в дадена роля ( или поне  да се опита). Нещо като Хелоуин - Почерпка или пакост 😀.
И ти НЕ ЗНАЕШ дали в живота не е същия както на екрана Grinning Аз допускам, че е и не ми харесва такова поведение пък всеки си тълкува според критериите. Кой пише хипотетично и кой коментира факти (видяно, чуто от записите) е видно. Етикети не съм лепяла, само определения.

"Царските кокоси" JoyJoyJoyJoy не мога Joy

# 637
  • Стара Загора
Не мога да се начудя как така един елементарен пъзел не можа да нареди Венци. Възможно е да беше умишлено отпадане, наистина.

На битката на блатните,първата,имаше пъзел дракон ли беше, от 15на части,която редяха на пясъка..
Венци,там си и остана и тогава ми стана ясно колко глупав е реално.
Аз нямам думи да опита възмушението си от хора,които не могат да свържат 15-20 парчета пъзел.
Въобще не ми е жал за него.
Децата на 2-3г редят пъзели с двойно повече парчета.

Димитър зор въобще не си даваше и според мен иска да си ходи.Дори по лицето му се изписва едно безразличие.
Връщам се да ви чета.
  Ако беше прочела в предишните постове за живота на Венци, нямаше толкова категорично да го определиш като глупав, защото , виждате ли, 2-3 годишни деца редели такива пъзели. Вярно е, но за деца , израснали в нормална семейна среда. Венци е изоставен , 4 годишен, израснал в детски дом и предполагам, че изобщо не е редил пъзели, нито пък някой се е занимавал с интелектуалното му развитие.

# 638
Това, за което се обвинява Раду - предубеденост, го срещам в много от постовете, в които се коментира поведението му.

Точно това коментирам (НЕ ЗАЩИТАВАМ конкретния участник), че никой от пишещите НЕ ЗНАЕ какъв е в живота, но му се лепят етикети ( не само на него, но и на други от игрите). Май се забравя, че това е ИГРА и всеки може да влезе в дадена роля ( или поне  да се опита). Нещо като Хелоуин - Почерпка или пакост 😀.

Aма ние коментираме това, което виждаме в Игрите. Ако Раду не е такъв в реалния живот - супер, значи всичките коментари не се отнасят за него, а за образа, който се показва в предаването. Но същото можем да кажем и за Кралев например - не го познаваме какъв е вдействителност, така че защо се изписват страници подигравки и плювки ? И защо изобщо коментираме участниците като не ги познаваме?

# 639
Децата на 2-3 години имат родители и роднини,които вероятно им купуват пъзели и пак вероятно сядат с тях да ги редят.Венци няма!Само можем да гадаем дали и какви подаръци е получавал по домовете...

Това не знам как да го коментирам.Като бил на 2-3г нямало кой да му купува пъзели и да ги реди(което няма как да потвърдим),затова сега на 30г е ок да не може да свържи 20 парчета пъзел.
Ох, LOL.

# 640
Тоя Венци според мен си падна нарочно, ама никога няма да схвана защо. Разбира се, няма и да си го признае.

Абсолютно съгласна!
Всеки сезон има „изненадващо“ отпаднали. Моята теория е, че искат да си ходят и имат уговорка да седят само месец.

# 641
Обиждате човек по поведението му към 4 жени, които са от ден едно против него и искат да го изпратят вкъщи. А те не са толкова умни, щом искат да изгонят всичките си мъже. С нетърпение очаквам да видя до къде ще стигнат тези “амазонки”. Анджи взе една точка на тичането и всички се спукаха да я хвалят. Раду беше единствен с повече, но никоя от тях не му стисна ръката. Дали щяха да победят без него? Или без Караолис на измъчената битка с количките?
Дано не сте забравили, че всеки е там за победа.
Мен пък ме дразнят Добрин и Мартин с подмолните им “стратегии”.

Аз нямаше да се намесвам в "разкостянето" на Раду, ама чета публикации и обмислям, чета и осмислям..😉
 Че да пиша и аз за Раду сексист или не ?
За съжаление няма измислена дума ( поне аз не се сещам ) за "Радувите вълнения" и най- близката по еквивалентност за мен е сексист.

"По-широкият термин сексизъм представляваа комплекс от предразсъдъци и стереотипи , проява на дискриминация или омраза към хората в зависимост от техния пол, но терминът може да се отнася и до принципното разделение на хората по полов признак. Въпреки че двата термина често се използват като синоними, те имат различни конотации и могат да се различават в зависимост от контекста....
Според сексистките представи и предубеждения между половете има базови различия, които предопределят различна социална роля, различна сексуална свобода и различен правен статут за мъжете и жените."

Вторачването на Раду в облеклото на жените , в половите им белези ( дългите крака на Пелипенко) , в ролята им в почистването и готвенето, в неспособността им да бъдат лидери, пренебрежителното му отношение спрямо техните възможности и омаловажаването на техните способности на терен. ( дори и с репликата  му , че е срамно само жени да успеят да вземат точки в игра ) . Присмехулното му отношение към емоциалността им и подигравателното такова спрямо техни решения....А капакът на всичко е определянето им като кокошки.

Еее ами Раду не е типичен сексист ,но е мнооого близко до това. Иначе на терен е много адаптивен и силен, но определено като човек издиша ( поне спрямо женското съсловие и това ,което до тук е показал и казал. ) А противоречията му в "речите" и завоалирването , а и на моменти откровенните лъжи определено не му правят услуга на образа.

Много хубаво обяснения на ситуацията, Джой! Само една малка корекция, Раду Е типичен сексист,  ние сме свикнали тези поведения да ги игнорираме и се фокусираме само на най-очевидните.
И само да напомня, всичко това, което Джой изреди идва от човек, който има две дъщери. Neutral Face
Според мен голяма част от капризите му в момента идват оттам, как големият бизнесмен ще бъде воден от жени.

Аз изобщо няма да се изненадам, ако се окаже, че той саботира битките. По време на капитанството на Силвия имаше доста необясними негови спънки (падане в басейна, ровене 2ч в пясъка), оняден с Анджи бяха мн бавни и те направиха голяма част от забавянето с количките. И той изглеждаше чак нещастен, че са на резиденция. А като бяха на плажа...не го бях виждала в толкова приповдигнат дух преди.
Ами той си го каза разочарован накрая: "това е една много неудобна победа". Изобщо всеки всичко си казва и показва на физиономията, само трябва малко повече вглеждане между редовете и не само. Наистина толкова сме свикнали с подобни подмятания, че дори жени нападат жени с типично мъжки коментари. Чак ми е странно жена да защитава такъв тип държание. В живота не бих го изтърпяла и 5 минутки.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 13:46 от ddarri

# 642
Аз пък, когато Кралев се махне, оставам без дразнители.   Sad
Надявам се някой да не заеме празнината.

# 643
Аз пък, когато Кралев се махне, оставам без дразнители.   Sad
Надявам се някой да не заеме празнината.
Не бой се, когато Кралят напусне играта, то ще е за да си осребри чека за първото място.

# 644

И ти НЕ ЗНАЕШ дали в живота не е същия както на екрана Grinning Аз допускам, че е и не ми харесва такова поведение пък всеки си тълкува според критериите. Кой пише хипотетично и кой коментира факти (видяно, чуто от записите) е видно. Етикети не съм лепяла, само определения.

"Царските кокоси" JoyJoyJoyJoy не мога Joy

Да, НЕ ЗНАМ и затова не лепя етикети и определения ( за етикетите писах обобщено, а не конкретно за твоя пост. Може да се проследи хронологията им 😀). Въздържам се и да изказвам крайни мнения, базирани само на предположения. Не може да ме дразни ( а, някои чак на омраза го удрят) човек, който не познавам лично и не ми е в обкръжението.
ts_mira,
ще повторя, че с написаното от мен визирам ВСИЧКИ участници и не съм против ОБСЪЖДАНЕТО и КОМЕНТИРАНЕТО им, както и техните постъпки. Грозно са определенията и етикетите.

Общи условия

Активация на акаунт