Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 34 717
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Толкова сме свикнали вече с непукизма на хората, че последните седмици на два пъти се просълзих от може би нормални действия на мъже. Единия път се качвам в трамвая има 3 свободни места, но докато си маркирам картата, двете с лице към мен се заемат от връстници мъже, които удобно забиват глави в телефоните. След малко възрастен мъж с 3 големи торби от пазар, с гръб към мен, се обръща и ми предлага място. Мен ми стана неудобно и излъгах, че след малко слизам. Той обаче стана и каза няма значение, седнете. Взе си торбите и си застана прав човека.
Другото в лабораторията на Токуда, където по принцип викат с предимство, ама аз съм си наобратно и все си крия корема с чантата и си чакам чинно Grinning Този път имаше и без това малко хора, но срещу мен човека го викат по номер, а той е мега трудно подвижен, очевидно си има много болежки човека, но вика не, дамата пред мен. Даже лаборантката не зацепи, помисли че съм с по-нисък номер. Пак послъгах, че още събирам смелост и ме взеха след човека. Но толкова мило ми стана и в двата случая и едновременно тъжно, че младите много по-рядко се сещат за такива жестове.

Минаха днес моите първи тонове, всичко точно. От сега нататък всяка седмица. Не видяхме бебето както очаквах, но сигурно следващия път. Болничен също ми издадоха за 19ти, та може със задна дата. Май с предна не може.

Дух, звучи ми като моя филм преди 2 седмици, може просто да се е смъкнал корема и за това да ти изглежда по-малък, вече да не е така към гърдите изпъкнал.

# 91
  • Пловдив
Мен се опитват да ме изпреварят и дори ме питат може ли да минат преди мен. Това го направи една лелка, уж за да ползва картата Благодаря на някаква друга. Казах й, че не може. На големи опашки в хипермаркети никой не ми е давал място, но пък и там рядко гледаш назад, тъй като мястото е малко.
Един път ми направиха място в градския транспорт, но пак е добра статистика, тъй като общо два пъти съм го ползвала 😂
Като цяло гледам да не се редя много на опашки, но и не ми е направило впечатление за по-специално отношение спрямо мен.

# 92
Никой никъде не ми прави място и не се съобразява с мен. Но аз веднъж не издържах и си казах. Бях тръгнала да се разхождам, много се уморих, качих се на трамвая за една или две спирки и дойде контрола. Казах, че съм забравила да си маркирам картата, което си беше факт, просто бях толкова уморена, че забравих. Свали ме, аз тръгнах да плащам, дадох му 50 лв и мй казах "само не зная не ви ли е малко срам всички да се возят кой калро може, а бременна жена, която работи и си плаща всички данъци и е с отношение към държавата да глобявате". Ама аз вика не знаех, че сте бременна, защо не казахте. Казвам защото ме е срам, че забравих да си купя билет. И той вика ама и мен ме е срам да ви оставя в трамвая, като всички други са редовни. И ми върна парите. На връщане в друг трамвай пак този човек. Аз вече си бях с билет. Той се смее и вика ама наистина като сте седнала не ви личи. Казвам да, сигурно и сигурно го чувате постоянно, но аз наистина забравих да си купя билет, не че не съм искала. И така. Това май е единственият път, в който някой прояви разбиране.

Да не ви плаша, но като родим, абсурдните и тежки ситуации стават повече. Особено в магазините с бебето Simple Smile

Не съм ходила на лекар, реших че ставам хипохондричка и се поддавам на страховете си.

# 93
Моята бебка от както си смени режима ме стресира всеки ден. Бях свикнала в едни часове да шава, а сега са тотално различни...и аз все я ръчкам, сигурно й писна от мен. Страх ме е от раждането, ама искам вече да става декември, защото това постоянно притеснение, дали всичко е наред, дали мърда достатъчно и т.н е много стресиращо.

П.С И от тези гадни гъбички ми писна. Преди малко отивам до тоалетна, гледам малко кръв на превръзката, шашкам се, вземам огледало, поглеждам, от чесане съм си направила рана.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 16:47 от G.G15

# 94
G.G15, май и аз се бях сдобила с тях, направих курс със Гино-певарил и като че ли нещата са по-добре. Ще разбера след няколко дни от резултата от микробиологията. Ти с какво се лекуваш?

Моят момък през нощта реши да се измести по-надолу и съответно от 5-6 сутринта не бях мигвала, понеже ми натискаше шийката и болеше. На няколко пъти да се засиля към някоя болница, ама се разминаха нещата с магнерот и но шпа. Още си е на тази позиция и краката му са горе в ребрата. Grinning

Все се мотая и се каня да звъня на РЗИ за ваксината, хем искам, хем не искам. Писна ми от инжекции Grinning Иначе вчера АГ-то ми каза, че май и личния лекар може да ми я постави.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 17:21 от Le Strange

# 95
То може и личния, но това значи,че трябва да я имат налична или да лични да отиде до рзи да я вземе за теб...
Така че по принцип - да, дефакто - не ...

G.G15, май и аз се бях сдобила с тях, направих курс със Гино-певарил и като че ли нещата са по-добре. Ще разбера след няколко дни от резултата от микробиологията. Ти с какво се лекуваш?

Моят момък през нощта реши да се измести по-надолу и съответно от 5-6 сутринта не бях мигвала, понеже ми натискаше шийката и болеше. На няколко пъти да се засиля към някоя болница, ама се разминаха нещата с магнерот и но шпа. Още си е на тази позиция и краката му са горе в ребрата. Grinning

Все се мотая и се каня да звъня на РЗИ за ваксината, хем искам, хем не искам. Писна ми от инжекции Grinning Иначе вчера АГ-то ми каза, че май и личния лекар може да ми я постави.

# 96
Така е, на хартия е едно, ама на ЛЛ това ще му е последната грижа. А и не ми се реди пред кабинета с всички болни. От вчера пия профилактично по едно Биозин мама, че и мъжът ми се среща с доста хора.

Търся си интересни сериали. Приятели съм го гледала 1000 пъти Grinning Започнахме да гледаме Изгубени.

# 97
Навсякъде ми правят място, на опашка, в метрото, даже са ми помагали с пратки от офиса на еконт до блока, но на мен ужасно ми личи, имам чувството, че корема ми е гигантски, а остава още доста време. В лабораториите са по-хард, отдавам го на това, че там масово хората са с някакви проблеми и им е трудно да са толерантни (което не е оправдание, де), но затова ходя в централата на цибалаб, където си има отделна номерация за бременни и не чакам.

pifiella, опитайте да заявите услугата през портала за е-услуги на мвр - аз си заявих така нова лична карта и паспорт и понеже ме пратиха в Миграция да си получа личната карта (беше в отпускарския период) не съм чакала въобще - за e-услуги те минават директно на някакво гише и са много кооперативни Grinning

Вие имате ли болки в кръглите връзки? Мен ме измъчват вече седмици наред, когато се изправя изчаквам 2 минути преди да направя крачка, иначе не се трае. Очаквах да утихнат след някакъв период, но уви.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 19:38 от Lqlq

# 98
Хахах и аз го запопнах миналата седмица 😀 рябота започвам едва като съм изгледала 1 серия с кафето 😀

quote author=Le Strange link=topic=1701752.msg48728693#msg48728693 date=1729695496]
Така е, на хартия е едно, ама на ЛЛ това ще му е последната грижа. А и не ми се реди пред кабинета с всички болни. От вчера пия профилактично по едно Биозин мама, че и мъжът ми се среща с доста хора.

Търся си интересни сериали. Приятели съм го гледала 1000 пъти Grinning Започнахме да гледаме Изгубени.
[/quote]

# 99
Гиназол последно беше, сега най-новото Миковаг плюс. Ще видим дали това ще помогне. Нещо се дърпа АГ да ми изписва антибиотици. Не знам защо. Може би заради и без това хлабавата ми имунна система. 😀

Моето бебе или харесва спанак или не, защото винаги има реакция като ям. Значи цял ден едва мърда, сега хапнах и тя се заби в дясно, опитва се да ми счупи ребрата. Лявата страна на корема ми хлътна, все едно не съм бременна, а в дясно се изду брутално.

В момента гледам Отчаяни съпруги и Как се запознах с майка ви. И двете съм ги гледала, но не пречи. 😀 Иначе Peaky Blinders гледах миналата година, хареса ми, което е странно, защото не е моят жанр.

# 100
  • Пловдив
Аз залагам повече на книги. Прочитам по една за два- три дни. Като сериал последно изгледах You.

# 101
Кое са кръглите връзки?
Мен ужасно ме боли таза, срамната кост докато се раздвижа направо ме съсипва. Днес нещо осуках ли се какво стана... под корема точно, отдясно жила ли е не знам, не спира да боли и там. Да не забравям и ребрата. Днес рита само където боли...

# 102
И аз много обичам да чета, но не знам защо не мога да се концентрирам. Трети месец съм болничен и имах намерение да чета, да гледам някакви нови филми, ама уви нещо не ми се получава. Трудно си задържам вниманието към нещо и бързо почнах да се отегчавам.

# 103
Аз нямам времето, а искам. Преди обяд карам детето, прибирам се, малко шетам, лягам, заспивам у спя поне 2 часа с този наш нощен живот, после пак за дерето и така. Само един филм до сега успях да изгледам

# 104
  • Пловдив
Аз да се оплача, че днес имам някакви нови бодежи. На обяд за около 5 минути. Пробождане, минава някакво време, пак пробождане. По същия начин и сега ми се случи преди 10-Тина минути. На линията на бикините, в лявата част на корема. Не бяха придружени със стягане на корема. Но сега вечерта след последната коремът се стегна. Доста неприятни са, болезнени. Някой да има подобни?

Общи условия

Активация на акаунт