Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 5

• 34 780
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
М....му нанпръв поглед не са ми ок резултатите с това обременяване Sad
Глюкоза на гладно - 4.34, 60 мин - 11.02. 120 мин - 8.84

Утре имам час за АГ и ще обсъдим,но момичетата минали през това - консултация с ендокринолог ли следва, диетата ясно....

# 121
Е, не са чак толкова зле, особено в седмицата, в която си. Според мен с такива резултати освен диета няма друго какво. Т.е. има но не ми се струва нужно.

# 122
Черпя те виртуално каквото искаш от бара!

Благодаря ти за успокоението, аз даже не знам защо ми го назначиха товя изслвдване, преди съм го правила и е било ок и авга не очаквах да има нещо...
Мъжа ми е готвач ама и спортист по принцип. Уведомих го,че влизаме на "спортен режим" 😀

Съжалявям за всичкия този спам днвс от мен

Е, не са чак толкова зле, особено в седмицата, в която си. Според мен с такива резултати освен диета няма друго какво. Т.е. има но не ми се струва нужно.

# 123
  • Пловдив
Изключи захарта, включително меда от менюто и по-сладките плодове. Без бял хляб. Пици и спагети гледай рядко да хапваш. Като цяло това е диетата 😂

# 124
Mo36 термина ми е на 05.12 сега 😂 Попринцип така и не разбрах кога е, според 3ма е на различна дата. Ту на 6.12,ту на 7ми...
От болницата, в която ще раждам не ми искат нищо като багаж. Само чехли и дрехи за изписването. Аз ще си взема  обаче някои мои неща. Ще ги събера в малък сак. Видях едни в Декатлон по 15-20лв, ще свърши работа.

# 125
Айси, нама лошо, че са ти го назначили. По добре е да се следят нещата, от колкото нещо да се неглижира.
Като цяло е хубаво за всички, но особено за тези от нас с висок кръвна захар, да започват храненето с фибри (зеленчуци), да има повече протеин и малко бавни въглехидрати. Като дори оризът и картофите могат да се превърнат в бавни въглехидрати, като се промени нишестето им в устойчиво. Тояа при картофите става като се киснат по дълго в студена вода и после се готвят бавно, може да се добави оцет за забавяне на навлизането на захарта в кръвния поток. Оризът трябва да се измие много хубаво, да падне нишестето, да св готви бавно и да седи 24 часа в хладилник след това. Така става с полезни нишестета. Хляб не е ок, има един без брашно в лидъл.
Плодове само в компанията на протеин и мазнини, като скир и ядки. Прости правила са.

# 126
  • Хасково
Мойте резултати бяха сходни
С диета не стана минах на инсолин
Общо взето когато има ориз,картофи,фасул не ядеш хляб
Неограничени са зеленчуците,колбаси колкото и странно да звучи
Плод по един не много голям на хранене

# 127
Всички колбаси имат захар.

# 128
Ако заспя още веднъж днес ще ми е за пръв път. Вечер не мога да спя, а през деня сякаш някой на всеки 30 минути ме удря с лопата и изпадам в несвяст за половин час. Влязох в котешката рутина, цял ден спим с котките, а през нощите си играем, ядем, ходим до тоалетна, моя мъж само периодично си отваря очите, гледа ни странно и пак заспива. 😃 Мислех си, че тази сънливост ще я имам само първия триместър, а то сега е още по-зле.

# 129
Моят корем също се промени , доста падна надолу и много ниско усещам бебка и имам чувството , че скоро ще се появи , все пак е и трето раждане вече съм 34г.с + 3д . Малко ме е страх дали ще позная момента ако дойде преди датата на секциото , предните пъти съм нямала такива страхове или контракции и т.н директно си раждах на насрочената дата .

# 130
Леле аз хич не съм готова за раждане още, нито психически нито пък нещо съм изпрала или подредила. Мъжът ми от време на време ме впряга, днес вика да ти сваля куфара да го подреждаш вече. Ама аз само отлагам. А и предния път си спомням половината неща май се оказаха излишни та сега по-минималистично ще го карам. Нови нощници си останаха нови, от болницата даваха. Гащите за еднократна употреба бяха страшно неудобно нещо, а и от болницата май ни даваха големи превръзки. Помпа и шишета този път няма да нося. То останаха чехли и лична карта Grinning Гледах някакви глезотийки на Лансинох май мисля да си купя, спрей за интимната област и едни като облекпаващи компреси. Помня, че тогава бях видяла съвет за чорапи и оцених, че са нещо много полезно. Защото наистина както сме по нощници и полуголи, краката редовно ми измръзваха.

# 131
  • Хасково
Нашият преглед мина всичко е наред още сме две седмици напред,имаме си много сладки бузки 2400кг 34см

# 132
Благодаря ти за съветите, Дух!
Истината е , че аз така се хранех преди,ама с бременността сега, липсата на спорт и тн му отпуснах края и не внимавам.
Ще прочета като цяло какво са препоръките,да видим и докториците нещо по-интересно дали ще кажат,но като цяло back to basics с малко нюанси...

Айси, нама лошо, че са ти го назначили. По добре е да се следят нещата, от колкото нещо да се неглижира.
Като цяло е хубаво за всички, но особено за тези от нас с висок кръвна захар, да започват храненето с фибри (зеленчуци), да има повече протеин и малко бавни въглехидрати. Като дори оризът и картофите могат да се превърнат в бавни въглехидрати, като се промени нишестето им в устойчиво. Тояа при картофите става като се киснат по дълго в студена вода и после се готвят бавно, може да се добави оцет за забавяне на навлизането на захарта в кръвния поток. Оризът трябва да се измие много хубаво, да падне нишестето, да св готви бавно и да седи 24 часа в хладилник след това. Така става с полезни нишестета. Хляб не е ок, има един без брашно в лидъл.
Плодове само в компанията на протеин и мазнини, като скир и ядки. Прости правила са.

# 133
Леле, така като се заговорите за наближаващо раждане и почвам леко да се паникьосвам, а имам още близо седмица до влизане в 8ми месец 😅 Нищо готово нямаме, още чакам ремонта да приключи, че да започна с чистене, подреждане и пране.
И понеже ми е за първи път се чудя какъв багаж ще ми трябва. Ще бъда в Майчин Дом и ще трябва да нося повечко неща май. Гледам видеа, чета във групите и нещо съвсем се обърках.
Някоя от вас да е избрала Майчин Дом за раждане?

# 134
Аз ще съм там. И миналия път бях, общо взето всичко ти трябва 😀 пиши ми на лично акпнимаш въпроси и ако мога да ти дам съвет Simple Smile

Леле, така като се заговорите за наближаващо раждане и почвам леко да се паникьосвам, а имам още близо седмица до влизане в 8ми месец 😅 Нищо готово нямаме, още чакам ремонта да приключи, че да започна с чистене, подреждане и пране.
И понеже ми е за първи път се чудя какъв багаж ще ми трябва. Ще бъда в Майчин Дом и ще трябва да нося повечко неща май. Гледам видеа, чета във групите и нещо съвсем се обърках.
Някоя от вас да е избрала Майчин Дом за раждане?

Общи условия

Активация на акаунт