Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 192
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! С какъв фактор сте мъжки или женски?  Ние сме с мъжки и за нов опит подавах ново становище от андролог или улорог /подава се винаги/, нов АМХ /моят беше изтекъл вече, мисля, че важи една година/ и каквито документи ми даде клиникат да попълня + ако имате смяна на лична карта, трябва да я приложите.
За другото, мисля, че ЦАР финансира само 4 опита и после минаваме на самофинансиране. Дано никой не стига до там.

# 226
Здравейте,трябва ви копие от първата заповед,епикриза от опита,валидно АМХ(валидността е 6 месеца) и документите от клиниката.Ако сте с мъжки фактор,не зная какво ще ви трябва още.Най-добре попитайте в клиниката

# 227
Ох, да, забравих за копието от предишната заповед. И само да вметна, че аз бях отишла без копие от предишната заповед и на място момичетат от ЦАР ми я извадиха, за да я приложа и да си допопълня документите. Та има вариант и за затрити хора, но не го препоръчвам, защото бая се бях притеснила, че я нямам преди това.

П.С. - Искат документите от лабораторни изследвания в оригинал.

# 228
Някой получил ли си е заповедта по куриер вече?

# 229
Да, аз вчера си я получих ☺

# 230
Здравейте, отново.. Искам да сменя клиниката чрез която съм одобрена вече от фонда… Все още не сме започнали процедура, но отношението на лекарката при която съм и като цяло на клиниката не ми вдъхва доверие..Въпроса ми е има ли възможност да се преместя в друга клиника и как стоят нещата с процедурата.. Сумата на която съм одобрена отново ли остава същата? Трябва ли всички изследвания да се повторят? Колко време се чака след това за отговор от фонда?

# 231
  • София
Няма проблем да се смени, щом не си започнала, при нас процедурата беше да отидем до новата клиника, там даваха заявление, което да се занесе в ЦАР. Ако не си от София, може и дистанционно, но звънни на новата ти клиника да ти обяснят. В някои те си ги носят.

Ако подадеш скоро заявлението, ще минеш на следващото заседание, което ще е февруари. Успех!

# 232

Аз вчера я взех от Еконт. Успех на всички! 🍀

# 233
Момичета, документите за приключване на опита само от жената ли се разписваха или и от съпруга/партньора? Ще ми ги изпратят по куриер от клиниката, а забравих да питам. Да знам дали да ходим до офиса на куриера и двамата или само аз. Не ми се звъни пак и ако мога да го избегна, предпочитам. Grinning

# 234
Аз подписвах сама.

# 235
Благодаря, Semirra. И аз имах такива бегли спомени от предходния път, но понеже опита приключи без нито една яйцеклетка годна за оплождане, бях не на себе си и ми се губят моменти.

# 236
Здравейте, ако пуснем следващата седмица документи за втори опит дали ще ни одобрят през март? Края на март/началото на април очаквам менструация и ми се иска да хванем този цикъл.

# 237
Здравейте, ако пуснем следващата седмица документи за втори опит дали ще ни одобрят през март? Края на март/началото на април очаквам менструация и ми се иска да хванем този цикъл.
Със сигурност. Заседанията са към средата на месеца, даже имате време и този месец да пуснете документите, може би до края на тази седмица.

# 238
Здравейте,
Имате ли представа кога ще бъде заседанието този месец?

# 239
Здравейте, сайта е обновен. Статуса променен ли ви е?

Общи условия

Активация на акаунт