Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 31 419
  • 709
  •   1
Отговори
# 615
re_ve_do, тук са описани клиниките, които работят с фонда. Има секция с успеваемост по клиники. Имай предвид обаче, че миналата година имаше преместване на някои ключови лекари - Станулов от Афродита в Доверие, Цветков от Надежда във Вита.
Успех!

https://www.car-bg.org/%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b … 0%bd%d0%b8%d1%8f/

# 616
  • София
Имам известие от Екинт.🤗

# 617
re_ve_do, тук са описани клиниките, които работят с фонда. Има секция с успеваемост по клиники. Имай предвид обаче, че миналата година имаше преместване на някои ключови лекари - Станулов от Афродита в Доверие, Цветков от Надежда във Вита.
Успех!

https://www.car-bg.org/%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b … 0%bd%d0%b8%d1%8f/

Благодаря ви! Аз снощи ги разглеждах и клиниките и успеваемостта, но по- скоро ми се искаше яко някой може да даде препоръка, къде се е чуствал добре. Много емоции бушуват в главата ми и малко кано муха винарка търся посока 😀

# 618
Аз не препоръчвам Надежда и не препоръчвам Цветков във Вита. Не съм впечатлена и от Щерев, но съм била там само за няколко прегледа.

# 619
Аз нарочно не изказах мнение, защото е много специфично всичко. Има успели във всички клиники. Има  и недоволни. Ще се включа обаче с мнение за Надежда, защото заради неглижиране от тяхна страна загубих две бременности. Бременностите бяха след процедури и не бих стъпила повече там. Колкото повече чета за тях и имам лични контакти с лекари, които са работили там и пациенти на клиниката, разбирам, че може и да не е случайно. Меко казано.
ПП: Не бях при Цветков.

# 620
Аз нарочно не изказах мнение, защото е много специфично всичко. Има успели във всички клиники. Има  и недоволни.
Това е и моето мнение.

Харесай си няколко лекаря, отидете на консултация с тях и избери такъв, който ти вдъхва доверие. Ако не останеш доволна след първата процедура, винаги можеш да го смениш.

# 621
Аз мога лично впечатление да споделя за Вита - не бих повторила никога и Неовитро, от които съм много доволна. За останалите клиники само съм дочувала мнения и не мога да коментирам.

На статистиките в ЦАР не вярвам, понеже лекарите постоянно се местят, клиниките се развиват и тази информация от преди 2 години не е особено релевантна.

# 622
Мили хора, благодаря!!!!
При нас е мъжки фактор, бях с мъжа на преглед в Надежда и лекаря постоянно ни говореше как щом имаме пари всичко е възмножно. Вашите мнения ми върнаха вярата, че има все още лекари!

# 623
Mненията, които изказахме тук, по-скоро не са много положителни. С мъжки фактор може би в Надежда горе долу се справят, но ние не успяхме при 3 опита и отидохме в Турция. При мъжки фактор е важно нивото на ембриологията в болницата най-вече. Сякаш Надежда се слави с най-добро такова, но, както казах, според мен и те са под всякаква критика, а там си имат и други недостатъци. Най-вече, че те карат на конвейр, налучкват със стимулациите, не разбират от имунология и пробутват някакви си техни изследвания и протоколи, които не съм прочела при някой да са помогнали особено.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 12:45 от Semirra

# 624
  • Sofia
Mненията, които изказахме тук по-скоро не са много положителни. С мъжки фактор може би в Надежда горе долу се справят, но ние не успяхме при 3 опита и отидохме в Турция.
Сякаш от всички репродуктивни клиники в София, за Надежда съм чувала и знам най-позитивни отзиви. От няколко човека съм чувала лоши неща за Вита и Щерев (макар, че навсякъде си има и добри и лоши доктори и зависи на кого ще попаднеш). Също така имам и позната, която е доволна от Адела Фертилити, но за тази клиника дори не бях чувала преди тя да каже. Турция не е опция за всички. Обмисляме го евентуално ако не стане с опитите в България, но нямаме брак, а и не мислим да подписваме, освен ако не се налага (а знам, че в Турция искат - не знам дали навсякъде).

# 625
Tурция и финансово не е опция за всички. Брак се иска почти навсякъде, с 1-2 изключения, които не са много ок. Ако се ходи там е смислено да е на добро място. Все пак това е ЦАР групата, та не исках да рекламирам Турция, но при мъжки фактор наистина важна е ембриологията, а за съжаление не мисля, че има такава на ниво в България. :/
Мястото, с което мислех да сменя ако не Турция след опитите в Надежда, беше Станулов и Афродита, заради позитивните мнения за доктора тогава, но той пък тогава се премести в Доверие, където пък съвсем не бих имала доверие не ембриологията (ха).
Съжалявам ако звуча негативно, но е такъв нашият опит в Бг. Което не значи, че някой започващ сега не може да има много повече късмет от първи-втори опит Simple Smile

# 626
Здравейте,

И според мен, не се впечатлявайте особено от мненията на другите за конкретен лекар и клиника. Знам колко е объркващо, аз съм се подвеждала по мненията тук. Всеки случай е индивидуален и всеки пациент е различен. При една двойка има отклонения при женските показатели, при друга в мъжките, а при някои и при двамата. Различните лекари и клиники имат различна успеваемост и спрямо фактора на двойката.
Ако имате време и възможности, прочетете, набележете си няколко лекари на теория и отидете на преглед да видите как нещата стоят на практика. Ако не усетите желание и увереност от страна на лекаря и екипа, няма смисъл да ходите отново.
Била съм при изключително учтив и загрижен лекар, но нямаме успех. Не мога да кажа нищо лошо за него, познавам 3 жени, забременели от първи инвитро опит при него, с висока успеваемост е статистически. Били сме и при много хвален лекар, който не беше изобщо в настроение за работа и обяснения по въпросите ни и не бихме стъпили там отново.
Успех! ❤
Здравейте,

Моето семейство тепърва тръгва по този път- може ли да кажате клиники в София по фонда, които бихте препоръчали?
Виждам, че трябва предварително да избера клиниката и съм малко в хаос.

# 627
  • Sofia
Според мен всичко е индивидуално. Най-вече до състоянието на човек, индивидуалните проблеми, за които се знае и са открити и лекаря най-вече. Ние също имаме лош опит с Надежда поради безхаберието на старата ни лекарката при която бяхме, но решихме да им дадем втори шанс като сменихме с друг лекар от болницата, която на 1вия преглед беше доста заинтереована да търси къде е проблема и назначи доста изследвания и прегледи при други специалисти, та останахме с добро впечатление. Разбира се от един преглед не смея да казвам нещо УАУ, защото не се знае как ще се представим със стимулация, която тя предлага и дали цялото нещо ще има резултат, но смея да кажа, че беше заинтересована да открие проблема и прегледа ни беше над 40+ минути.

# 628
Koлкото човека питате, толкова мнения ще получите. И това е абсолютно нормално.
Аз имам успех в Щерев от първи опит с мъжки (и донякъде женски фактор), после имам и неуспех там и си преместих останалите ембриони в Надежда. Там още нямам успех, но се чувствам много по-добре и мнението ми се зачита. Обаче това е субективно. Друг човек ще се чувства различно при същите лекари.
Просто трябва да се усетите с лекаря (за мен лично връзката лекар-пациент е двупосочна). Била съм при много хвален лекар, за чието добро отношение съм слушала дори от приятелки, и въпреки това аз не получих такова отношение и не се върнах при него. Затова както вече са казали, избирате си няколко лекаря и събирате първоначални впечатления. Или се пускате на сляпо и може пък да имате късмет.
P.s. в световен мащаб успеваемостта на инвитрото е около 30-40%, тъй че няма лекар магьосник, при който всеки да успява. Колкото и да избирате, това не ви гарантира успех. В големите клиники пък работят повече от един лекар и ако аз съм успяла при лекар А, а вие сте при лекар Б, моя успех не ви носи никаква информация. Доверете се на собствените си усещания.

# 629
Като човек от двете страни на бариерата - на жена на прага на първата пункция и като медицинско лице с над 15 години стаж в АГ-то , мога да кажа че и най-големия некадърник ( доктор ) има успехи и най-добрия - неуспехи. Не всичко е само схеми, стимулации , ембриолози и клиника .И не всичко е само отношение. Аз лично предпочитам доктор който не си лигави много пациентките , не говори празни приказки, не им дава надежди , а просто върви по схема и следи резултата накрая . Първия опит по принцип е опознавателен. И доктора се запознава с тялото на пациента и с това как реагира , и първото ICSi / IMSI e опознавателно за ембриолога.Много погрешно е за мен да се сменя лекаря при първия неуспех защото следващия доктор пак ще започне от А-Б . И в крайна сметка в световен мащаб инвитрото има 32% успеваемост. Толкова ! Пък кой както го чувства ! Успех на всички 🍀

Общи условия

Активация на акаунт