Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 31 263
  • 706
  •   1
Отговори
# 660
Някой знае ли кога ще бъде заседанието през септември месец?

# 661
От моята клиника ми казаха, че информацията е, че ще заседават между 1-ви и 10-ти. Но конкретика няма и никога не се знае.
Понеже по-назад четох за момичета, които чакат входящи номера - ако нямате номер 1-2 дни след подаването, пишете на Цар и веднага ще ви пратят.

# 662
Здравейте,

Несполучлива стимулация (яйцеклетки има, но не се стигна до ембрион) брои ли се за една от четирите процедури при неизяснен стерилитет или това важи само за инсеминации и трансфери?

Мерси.

# 663
За жалост не. До колкото знам, за да се брои трябва да има трансфер. Ние бяхме в сходна ситуация и върнахме ембрион, вместо да го чакаме още за ПИД, за да ни се брои опита.

Здравейте,

Несполучлива стимулация (яйцеклетки има, но не се стигна до ембрион) брои ли се за една от четирите процедури при неизяснен стерилитет или това важи само за инсеминации и трансфери?

Мерси.

# 664
Аз бих звъннала в ЦАР, за да попитам. Защото като си със заповед и не се стигне до трансфер, ти го броят за опит и ти го приключват.

# 665
  • Sofia
Съгласна съм с горното мнение. Най-добре се обади да попиташ. По горната логика би следвало да се признава и като неуспешна процедура и да се включва в общата бройка, но не съм сигурна. Почнахме с инвитрото след направени 4 инсеминации.

# 666
Аз имам един инвитро опит с извадени яйцеклетки, но без ембрион. Не оцелял на трети или пети ден. Изобщо нямахме развиваща се оплодена яйцеклетка.
Брои ни се като неуспешен инвитро опит.
Би трябвало и при стимулация да се брои, тъй като е имало яйцеклетки, но не и ембрион, т.е. това е даказателство за репродуктивен проблем.
Наистина, както съветват момичетата преди мен, най-добре попитайте в ЦАР. Успех!
Здравейте,

Мерси.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 05:53 от Leda*

# 667
Здравейте,

Мерси.

Свързах се с ЦАР. Казаха по телефона, че за неизяснен стерилитет приемат само трансфери и инсеминации. Стимулация с пункция и оплождане при липса на ембриони не се брои.

# 668
Т.е. Ако няма какво да се трансферира, си плащаме цялата стимулация ли?
Извинявам се, ако е споменавано вече, но не ми е ясно.

# 669
Firebird, доста жалко! Все пак това си е инвитро опит, какво като няма ембриони? Именно! Иначе те броят за опит спонсорирано от тях инвитро с такъв развой. Нищо че не съм усвоила пълната сума, отпускана за инвитро, никъде разликата в парите не се пази за мой последващ опит. Както и не са ми казали: о, добре, нямате ембриончета, няма да броим това за опит...
Двоен аршин ли, какво? Ядосах се!

Lubanik, тук обсъждаме дали от ЦАР броят инвитро на самофинансиране, при което няма ембриончета, за една от четирите неуспешни репродуктивни процедури, които изискват от двойките с неизяснен стерилитет, за да им се отпуснат 4 опита по фонда.
Аз имах стимулация по фонд, без тръби съм, при която нямахме ембрионче, беше си опит по фонда, просто фондът не отпусна цялата сума, защото не се стигна до трансфер.

# 670
Може да не звучи логично - и на мен не ми звучи логично, но в крайна сметка ЦАР е само бонус за всички опитващи - можеше да го няма, в много страни го няма и хората нямат достъп до такива средства. Така са преценили, такива са правилата.

# 671
Така е, Semirra, аз това същото го повтарям непрекъснато. Наистина сме късметлии с фонда, в много по-развити държави от нашата го няма. Така че, да, благодарим на фонда от сърце 🙏
Просто ми се стори нечестно да не признаят инвитро на самофинансиране, тъй като там нещата са по-сериозни от инсеминация, финансово също. При инсеминацията понякога не се знае на 100% дали е имало овулация, дали се е стигнало до ембрионче, което не се е имплантирало. Чисто теоретично сравнявайки двата метода, ми се струва странно.
Успех, Firebird, просто една мъничка стънка по пътя ви ❤

Може да не звучи логично - и на мен не ми звучи логично, но в крайна сметка ЦАР е само бонус за всички опитващи - можеше да го няма, в много страни го няма и хората нямат достъп до такива средства. Така са преценили, такива са правилата.

# 672
Всъщност е бонус за държавата. В крайна сметка на нея и трябват данъкоплатци, а не се раждат достатъчно такива. Simple Smile

# 673
На държавата никой не ѝ гарантира, че децата, които се родят ще плащат данъци в нея (или изобщо). Бонус си е точно за хората с проблем.

Ще направим още две инсеминации, но честно казано според мен при стимулация и липса на ембрион (при мен имаше и достатъчно яйцеклетки) би следвало да е пределно ясно, че някакъв проблем има. Според мен би било редно да се зачете, но все тая. На мен не ми е за парите, просто съм много нетърпелива, никак не вървят нещата и искам ясен план за действие, и затова дори такова малко нещо леко ме натъжава.

# 674
Да, гаранция няма колко ще останат тук, но и е малко вероятно всички да заминат за чужбина. Моето мнение е, че се прави в полза на държавата. От което се възползваме нуждаещите се. Всичко на тоя свят в политиката се прави с умисъл.

Общи условия

Активация на акаунт