Отговори
# 540
АА  възможно ли е от Утрогестан да имам сънливост и повишен апетит  или може да е ранен симптом ,макар че са минали само 4dpo . Предните месеци ме боляха гърди ,този хич .

# 541
  • На изток от Ада
АА  възможно ли е от Утрогестан да имам сънливост или може да е ранен симптом ,макар че са минали само 4dpo .https://
от него е. Не е от Б рано е за симптоми

# 542
Еми, и аз виждам чертичка! Чакаме дружно ЧХГ-то.
Анди, много, много се радвам ❤
Аз пък се връщам тъкмо от прегледа ми при репродуктивен. Директно ни засилиха към инвитро на естествен цикъл с ендометриална биопсия преди това, за да се провери и матката. Според лекарката 2 мисед и 2 БХ вероятно се дължат на генетичен проблем и е добре да се направи ПИД, преди да се върне ембрионче, за да се спести една неуспешна бременност.
Пък аз толкова лесно забременявам, язък за тия ми умения 😂
Шегата на страна, не знам какво ще правим. Иначе за първи път в живота ми ще имам овулация на 14-ти ден, чак ми е тъпо да изпуснем тоя фоликул.
Иначе по темата с БХ и мисед категорично моят опит показва, че БХ се преживява в пъти по-лесно. Ама да сте чули пулса на ембриончето и след седмица да ти кажат, че вече няма… еми много по-трудно е. НО! това е въпрос на лична нагласа и всеки си го изживява различно. Най-добре би било да нямаме повече опит с тия емоции.

# 543
  • На изток от Ада
Очакваше се Дyдъл. На нас също това предложи. Но и донорство.
Първо екзомно секвестиране и после Пид или донорство.
Като имам цс хистероскопия 3 биопсии и кариотип в надежда..,
Пиши ако искаш

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 21:43 от nasito8988

# 544
theDoodLe, стискам палци ❤️
Скрит текст:

Съгласна съм, че си е лично възприятие и БХ, мисед, късна загуба може да са еднакво болезнени за дадена жена и няма как да каже кое е по-болезнено, друга може да ги сравни на секундата. За това от самото начало помолих да не правим никакви сравнения, защото беше ясно докъде ще се стигне с това омаловажаване на даден вид болка, та дори и според личните ни преживявания и възприятия. Една от най-близките ми приятелки може да каже, че мисед е нищо и дори не боли след загуба на две родени дечица, защото е преживяла и двете. За друга жена мисед може да се преживее много тежко.

# 545
doodle, на мен това ми звучи като разумен план. Вие кариотип имахте ли правен? Сещам се, че фрагментацията при ТМ е гранична, но не помня дали имаше някакво друго намерено отклонение.

candy, аз мноооого дълго време гледах на извънматочната си като болест, от която се оправих. Като видях на амбулаторния лист "аборти:1, ТА" ми просветна, че това беше загуба. Ама да, не мога да кажа, че го преживях толкова тежко, колко това бебето ми да не изплаче. Но уважавам и се опитвам да проявявам разбиране към болката на тези, за които извънматочната е първа или поредна загуба.

1ви скрит текст, TMI:
Скрит текст:
Този месец най-накрая менструацията ми е маааалко по-нормална. На фона на последната година и половина направо ми се струва обилна, макар че още е далеч от това, което беше преди ЦС. Но е истинско облекчение да има нещо по превръзката и да имам менструални болки. Не е облекчение, че и днес имам мигрена.

2ри:
Скрит текст:
Преди няколко месеца точно дискусиите за това кой е по-по-най по болка и омаловажане на това, което преживявам, защото "поне еди-си-какво" бяха причината временно да изляза от темата.

# 546
2402, пуснахме кариотип и всичко е нормално там. Гранична ДНК фрагментация и  само това засега ни е проблем. Така че вече и аз започвам да си мисля, че има нещо и в моите Я.
Дилемата ми е дали да пробваме още веднъж естествено или да скачаме в асистираната репродукция. И в двата случая никой не ни гарантира успех.

# 547
  • На изток от Ада
Ми Дудъл при инвитро ще се види я как е.

# 548
2402, хайде вече да си ти е нормален цикълът и тази мигрена да минава ❤️
Скрит текст:
Напълно съм съгласна с теб. За мен е толкова натоварващо и недопустимо това "поне чу сърчице", "поне усети ритниче", "поне го чу да плаче", "поне го прегърна и му се порадва", защото това "поне" не можеш да го държиш в ръцете си, нито да запълни болката в сърцето ти. Понякога и аз се замислям дали да не спра да пиша, особено след личностни безсмислени нападки.....след това желанието ми да дам съвет/надежда на някой просто надделяват.

# 549
Верно ли някой го е казал това от скрития текст?! Джийзъс.

# 550
Дудъл , ти при кой беше в Надежда ? Според мен планът , който ти е предложен е логичен . Аз лично те съветвам да си искаш лека стимулация , а не да е напълно естествен цикъл . Хубаво е да разчитате на няколко яйцеклетки . Ценоразписа в темата за Надежда са ти го дали . Ценообразуванито е  индивидуално , много зависи колко Я ще извадите , оплодите и колко ембрита ще замразите . ПИД е 730 лв на ембрионче . И медикаментите за стимулация не са никак евтини . Разбира се нищо не пречи този месец да си имате естествени опити , тъкмо ще сте сигурни кога ще е овулацията .
Само да добовя нещо по темата , която се дискутира днес . Ембрионът представлява съвкупност  от делящи се клетки . Тоест той започва развитието си още на трети ден след оплождането на яйцеклетката . В резултат от непрекъснатото делене на клетките се получава вече  по-сложно структура - бластоцит . Няма да обсъждам емоционалната страна на нещата , защото всеки преработва по различен начин болката . Като човек , който прави и генетични изследвания на ембриончетата си , искам да ви кажа , че чувството да видя небалансиран ембрион беше ужасно,се едно ми казаха - детето ти е с увреждане . Даже не се зарадвах на здравичкото , така ме зашлеви това “небалансиран” .

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 17:01 от 💐💐Sunshine_00💐💐

# 551
Мисля, че емоциите ни бяха повече последните страници.. аз предлагам да почнем отброяване на минутите до излизането на резултатите на Еми! Flowers Four Leaf Clover
Скрит текст:
Аз отчасти разбирам и двете страни в спора, надявам се скоро да му се види краят и всички участници да си останат в темата ни. Не искам да минимизирам чувствата на останалите, така че ще говоря само за моите. Изпитвала съм болката и от годините безплодни опити, и от КЯ, ИМБ и мисед, в който така и не стана ясно технически имало ли е пулс или не (на първия преглед ми казаха, че има трептения и се пробваха да ми го пуснат като звук, но беше прекалено рано да се чуе; на втория вече нямаше никакво движение). ИМБ го преживях най-леко, точно както 2402 го описа - все едно бях болна и след това се оправих, вероятно е било защитна реакция. Открих, че като казвам за това на приятелки от външния ми свят, те го приемат по-тежко - особено частта, че едната ми тръба вече я няма, все едно някакви касапи са ме осакатили. Реалността обаче е друга - благодарна съм, че тази нагъната и запушена тръба вече не е част от мен и че с махането й дадох път на нова вътрематочна бременност. И преди съм казвала (дори беше наскоро), че аз КЯ най-тежко го приех, но това не означава, че за други ИМБ или мисед след чуто или нечуто сърчице ще е по-лесно, а само, че на МЕН ми беше по-лесно. И със сигурност някои ги боли, когато им кажат "поне..", но когато си го казвам сама на себе си ми помага да вървя напред и да знам, че сме по-близо до сбъдването на мечтата си. Но това е заради дългото ми чакане и ранните ми загуби, с по-късна такава, не мисля, че това "поне" ще ми е утеха, а напротив.

# 552
Анди, честито много се радвам за теб!
Еми, чакаме те с хубаво ЧХГ. Simple Smile

Знам, че сте го писали много пъти, но не съм си записала, а сега дойде и моя момент да пия Q10. Какви бяха препоръките за него? Предварително благодаря!

# 553
аз може ли да си помрънкам...

Скрит текст:
след като бях на 3 вида антибиотик 3 седмици подред, после макмирор и полижинакс за 12 дни, сега микробиологията ми излезе с анаеробна инфекция, което пак означава май антибиотик. А аз още не мога да си оправя стомаха от тях..  септември лекувах уреаплазма уреалитикум и гарднерела, да разбирам че явно и тях не съм оправила.. с мъжа подновихме опитите миналата седмица, чудя се сега с тази анаеробна инфекция дали трябва и него да лекуваме. Добре, че не си отказах часа при Чапанова за Сряда, да ми предпише нещо за тези инфекции, че нормалното АГ е отпуска..КаК пък не се убиха тия гадости с толкова антибиотици, бе....  колко още ...ег@си ..мрън..

# 554
Съншайн, при Тихомирова. Много бях впечатлена от работата ѝ с ултразвука, страшна нинджа 😄
За стимулация не стана дума, но може би мога да го помисля, да. Това значи да ида 2-3 ден от цикъла, нали така беше? Ние се разбрахме за 7-8, като каза, че на тоя етап нямаме спешност и може 1-2 месеца да починем от всичките емоции.
За естествените опити опасението е, че пак ще стане същото, което много ме притеснява в момента. Така че този месец със сигурност ще го пропуснем, пък дано тия добавки свършат някаква работа.
Факт е, че се чувствам много тъпо, защото явно съм стара и това е! Освен това аз много харесвам процеса на бебеправенето, пък и него ще ми вземат 😄
2402, аз пък не видях скрития текст - моята мигрена е на принципа “докато не пиеш хапче, аз няма да се махна”, така че ти пожелавам моментално облекчение!

Общи условия

Активация на акаунт