Отговори
# 600
Дудъл, хубав план имате и ти стискам много палци за успех. Разбирам те и за страха да не стане пак същото при естествените опити. Ние опитвахме, въпреки този страх. А сега като мина едно инвитро, на което целта също беше ПИД, а не стигнахме до такъв, мисля че нямаме избор да не опитваме всеки възможен път.
Иначе процеса на инвитро бебеправенето също може да е приятен. Аз бях споделила по време на моята стимулация, че с ММ си го приехме като нещо което пак ние си правим двамата и се наслаждавахме на услията, които взаимно полагаме. Надявам се и ти да го усетиш така приятно! Heart

Слагам в скрит текст какво ми каза д-р Недялкова на прегледа вчера, за който е интересно и полезно.
Скрит текст:
И преди ви бях писала за мненията на д-р Недялкова, които ми се струват много логични. За контекст тя е холистичен ендокринолог следващ идеите на Рей Пийт.

По време на моята стимулация боледувах от гърло и също излезе бактерия в микробиологията. Според д-р Станулов това нямаше отношение към неуспеха. Това което ми обясни д-р Недялкова е, че възпалението във влагалището се отразява на качеството на яйцеклетките, защото са в един и същ лимфен басейн (май така го нарече). Отделно, гърлото пък е в един басейн с щитовидната жлеза и съответно това нарушава нейните функции от там недостиг на щитовидни хормони, който също прецаква качеството на партидата яйцеклетки.

Другото което ми обяснява е, че тъй като при мен има естрогенова доминантност, всеки един инвитро опит ще я задълбочава и шанса следващия да е успешен ще намалява. Затова сега решихме да си дадем почивка до нова година и да стабилизираме максимално нещата преди инсеминацията.

Планът ни е да оптимизираме щитовидните хормони и да наблегнем на качество на яйцеклетките. В момента докторката най-много я притеснява ниското ниво на фт3, така че ми предписа и минимално количество от него. Отделно продължавам с витамин А, Е, Д и Ц, електролити, Q10, пробиотици, антиоксиданти и Тудка.

Изпрати ме и да направя изследване за Ебщайн вирус от букална лигавица, заради честите възпаления на сливицата (3 за последните два месеца).

Ще ходя и при доц. Михайлова да видим там дали може да се подобри нещо. Извадих късмет и записах час още за този петък.

И последно ми препоръча да правя нещо като обливки с пробиотици. Някакъв комплект на Нарие лейди. И после да пусна разширено изследване на влагалищната среда в Геника. Това тепърва ще го разучавам, а ако някой има опит ще се радвам да сподели.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 13:17 от ВаНиЛа

# 601
Ванила, бях чела статия на някакъв ембриолог, че овогенезата (съзряването на Я) е около 28дни, да кажем един цикъл по учебник. В такъв случай, ако следващия цикъл (месец) нямаш болно гърло и инфекция би следвало да има промяна към по-добро качество на Я , ако няма други фактори. Аз така простичко си го обяснявам, естествено поправете ме, ако греша.

# 602
Ванила, бях чела статия на някакъв ембриолог, че овогенезата (съзряването на Я) е около 28дни, да кажем един цикъл по учебник. В такъв случай, ако следващия цикъл (месец) нямаш болно гърло и инфекция би следвало да има промяна към по-добро качество на Я , ако няма други фактори. Аз така простичко си го обяснявам, естествено поправете ме, ако греша.

Аниго, да, абсолютно и аз така го разбирам. Затова идеята е да се подобри влагалищната среда с пробиотика и да се търси причината за възпалението на сливицата.
Странното за мен е, че ембриолозите и д-р Станулов не дадоха никакво такова обяснение за неуспеха, въпреки че ги питах конкретно за разболяването и т.н.

# 603
  • Be realistic - plan for a miracle.
Овогенезата, по спомени, е минимум 3 месеца.
Натуропатът ми твърдеше, че са 6 даже.

# 604
  • На изток от Ада
Ванила, за жалост всеки док си има свое мнение и гледна точка. Подобри средата ,да !
Бъстед ей малко тъпо така. Но кво да се прави

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 13:54 от nasito8988

# 605
  • София
Овогенезата, по спомени, е минимум 3 месеца.
Натуропатът ми твърдеше, че са 6 даже.

Сенкова същоми е казвала 3 месеца, затова и искаше толкова време д апия добавки преди следващ опит и съответно толкова време сме правили и почивка от процедури.

# 606
Ванилка, овогенезата е през 3 месеца , едва ли възпалението преди пункция е дало отражение на качеството на Я . Не знам какви са ви плановете с д-р Станулов., но аз ти препоръчвам да си направиш почивка от стимулацията няколко месеца (ти си много млада и можеш да си го позволиш ) . През това време да наблегнете на добавки , спорт и хранителен режим - без сладко , без тестяно , мазно, без пакетирани храни . Хубаво е да ограничите вредните навици до мининмум- без цигари и алкохол . Споделям ти чисто информативно нещата , които на мен ми помогнаха и с моя много намален резерв стигнахме до  два здрави бластоцида след ПИД . Допълнителните методи за селекция на сперматозоидите също са много важни . Ако клиниката предлага ембриоскоп , хубаво е да се възползваш .

# 607
Ми ако се гледа наистина холистично на нещата не вярвам организмът да се прави на луд от кръста надолу и да си е ток и жица всичко по яйцеклетките ако има някакво възпаление някъде, па макар и локално. Нали лимфи, кръвотоци и тн разнасят всичко навсякъде ол дъ тайм.
Естествено.. мятам две стотинки по темата, щото с толкова разполагам по нея.
Също знам за новите Я на всеки три месеца, въпреки че в тоя дежурен кабинет се изредиха да ми обясняват агетата, че яйцеклетките от един момент нататък са каквито са и колкото повече престояват, толкова повече се разпадат чарковете вътре в тях, което е причината за лошото качество, липсата на енергия за правилно участие в деленето и генерално неадекватното им поведение при оплождане. Един вид аз съм се родила с тях, те си седят на склад и излизат на партиди във вече повреден вид от седене по рафтовете.
Обаче не били репродуктивни и можело да има и други теории.

Ще се възползвам от привлеченото внимание и макар да не е за тук въпроса, набързо някой да препоръча един добър софийски гастро за мъжчето ми? Head Band

# 608
Ванилка, овогенезата е през 3 месеца , едва ли възпалението преди пункция е дало отражение на качеството на Я . Не знам какви са ви плановете с д-р Станулов., но аз ти препоръчвам да си направиш почивка от стимулацията няколко месеца (ти си много млада и можеш да си го позволиш ) . През това време да наблегнете на добавки , спорт и хранителен режим - без сладко , без тестяно , мазно, без пакетирани храни . Хубаво е да ограничите вредните навици до мининмум- без цигари и алкохол . Споделям ти чисто информативно нещата , които на мен ми помогнаха и с моя много намален резерв стигнахме до  два здрави бластоцида след ПИД . Допълнителните методи за селекция на сперматозоидите също са много важни . Ако клиниката предлага ембриоскоп , хубаво е да се възползваш .

Подкрепям. Не знам коя е тази ендокриноложка, но няма как за една седмица да се влошат яйцеклетките. Те са образувани 3 месеца назад. Добавки, спорт и без вредни навици плюс селекция прш следващ опит.

# 609
candy, ти нямаше ли да пускаш ЧХГ днес?
По другия ти въпрос:
Скрит текст:
Доц. Бранимир Големанов. Преглежда в МДЦ Закрила (Дженерали на Дондуков), може и с фонд или фактура, както и няма да върне никой ако отиде на място в ИСУЛ. Там гледа в отделението по гастроентерология, кабинета му е първия вляво от входа на отделението. Просто се чака, той периодично пита кой за какво е. И не знам дали е практика или само ако си ходил в Дженерали и е поискал да те види на по-добър ехограф в ИСУЛ, но ме е викал 6 пъти в болницата и не съм платила стотинка. Аз ходя при него заради гастрит, колит, метеоризъм и той първи видя проблема с жлъчката.

# 610
Jaki, не сме коментирали продължителността на овогенезата, а какво може да повлияе на качеството. Тази бактерия не се знае от кога се развива там, за да се изключва като виновна само защото е открита по време на стимулацията. А Станулов последно август ми лекува уреаплазма за пореден път, та явно положението не е розово и има нужда от по-генерална подобрение, което обаче не ми се предлага от него - той вдига рамене и казва шанс.

Съншайн, вредни навици нямам. С ММ живеем изключително здравословно и се престараваме и от към храна, и  спорт и добавки. И както написах ще правим пауза, за да подобряваме показателите. Радвам се, че при теб е имало какво да подобрите и е дало отражение, но при нас тези неща са максимално оптимизирани от много време насам.

Нещо влязох в отбранителен режим.
Както написах, споделям какво ми е казала докторката, ако на някой му е интересно или полезно.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 14:19 от ВаНиЛа

# 611
2402, ще го избутам за четвъртък. Според Михайлович може чак след 10 дни даже, считано от изминалата неделя.
Благодаря ти за препоръката! Hands Ok Hand

# 612
  • Be realistic - plan for a miracle.
На мен много ми хареса препоръката за ендокринолог, в процес на търсене на нов съм - при моята Соня Галева се чака с по час-два-три, а вече излизам прекалено много за клиниката, за да си позволя и още едно такова място, на която пак да вися с лаптопа...в работни дни...

Цитат
той вдига рамене и казва шанс.

Съжалявам за това, знам колко е фрустриращо.Yellow Heart

# 613
Ванилка , извинявай , явно не съм прочела какво си писала за начина ви на живот . В такъв случай продължавайте в същия дух и стискам палци следващия път да имате добър резултат . Ние просто споделяме опит , сякаш те засегнах , не ми е било това целта 🌺

# 614
Ванилка , извинявай , явно не съм прочела какво си писала за начина ви на живот . В такъв случай продължавайте в същия дух и стискам палци следващия път да имате добър резултат . Ние просто споделяме опит , сякаш те засегнах , не ми е било това целта 🌺

Няма проблем, Съншайн. Така реагирам може би от отчаяние, защото правим всичко което си изброила и пак не става.

Общи условия

Активация на акаунт