Отговори
# 615
Ванила ,успех миличка. Ще стане рано или късно.

Момичета ,случва ми се нещо нехарактерно 5 дни след О , имах еднократно болки като в цикъл в яйчниците . Има ли вероятност да е имплантация ,в нета пише ,че може 5 дни след О да има ранна имплантация .

# 616
  • Замък сред облаците
Абсолютно принципно, както може едно текущо остро възпаление тип настинка с температура да скапе текущата яйцеклетка и спермограма, така може и локална инфекция да се отрази според остротата си.

# 617
А Аможе ли 5dpo да има имплантация или е невъзможно ?

# 618
  • Замък сред облаците
6 дни според медицината е най-ранния момент.

# 619
Ванилка, ние сме в същото положение - аз съм спортувала цял живот, хранила съм се винаги мега оптимизирано, ММ последните 4-5 години е по същия начин. Най-много да си позволим по чаша вино, ама едва ли е повече от 3-4 пъти в месеца. И все едно всичко това няма никакво значение. Много обезверена се чувствам, най-малкото защото ако Я не са ми наред, то и ние до ПИД изобщо няма да стигнем.
Аз си признавам, че това с овогенезата не го разбирам - хем те са каквито са, хем ще им подобряваме качеството с добавки. Според мен качеството може да се влоши, когато на тия Я им е дошъл редът и ти пиеш, пушиш, лежиш по цял ден и т.н. Ама ако те изначално са си зле, как ще ги оправим?

# 620
Благодаря за препоръките, момичета, страхотни сте както винаги! Heart На мен най-познатото място в София ми е Парадайс и може да съм там като опция, просто исках да видя дали има нещо по-близо до техния център за по-лесна логистика, мога евентуално и Вега да проверя.

Ванила, споделените съвети от д-р Недялкова са доста любопитни и е хубаво, че работиш със специалист, който дава страничен поглед за неуспеха. Демотивиращо е когато даваш всичко от себе си и нещата не се получават,  но ти пожелавам всички усилия да бъдат възнаградени с положителен резултат при следващия опит!

# 621
  • Замък сред облаците
Те яйцеклетките са заложени от раждането като брой основно. Процесът по узряване - въпросната овогенеза - се влияе от начина на живот. Впрочем прекалено “здравословния” живот - ексцесивно физическо натоварване, лишаване от някои видове/групи храни също влияе негативно на фертилитета. Това е информативна вметка само, ако някой се припознае, да си направи преоценка.

# 622
Докато сме на темата, бих попитала how much is too much конкретно за тренировките и влиянието им върху фертилитета. Аз никога не съм подкрепяла изключването на цялостна група макронутриенти, защото така си докарах липса на цикъл от 9 месеца, ама не тази, която желаех.

По темата нещо от нета:

Скрит текст:

# 623
  • Замък сред облаците
Аз като се интересувах 3-4 пъти седмично moderate е нормално. Да се избягват натоварванията с много килограми на силовите упражнения, да не се надхвърля 160 удара  на пулса при аеробни тренировки. Кардиото и високо интензивните тренировки са нежелателни, защото вкарва стрес на организма. И да се спазват 30-45 минути като натоварване (това е времето за натоварване, момичетата с фитнес гривни ще ме разберат - не включва времето на покой). Но пак много зависи точно какво правиш и как го правиш, тук няма баш точна формула - въпрос на организъм.

# 624
Аз преди няколко дни размишлявах точно по ситуацията на Ванила:

Скрит текст:
На мен ми казаха, че ще ми искат МБ преди старт на процедура, а при някои такава се взима при вече започнала такава. И ми е интересно, ако излязат гъбички или някаква такава бактерия преди процедура изобщо ли не се стартира, при положение, че вече започналите процедури си се действат, въпреки лошата МБ 🤔

# 625
Аз в момента, в който намаля тренировките по една или друга причина, разбутвам щитовидната, инсулинът скача и става мазало. Драматизирам, разбира се, те и разбутани са ми читави, ама пак…😂
Иначе умирам за тежести, признавам си. Толкова години крос-фит, все към щангата си ме тегли. Ама ето, спрях крос-фита, намалих тежестите, след О не тичам, скачам и т.н. Сигурно и това е помогнало за забременяванията де.
Абе сложна е темата, всичко трябва да е в някакъв баланс, ама според мен годините наистина са си фактор, както и генетичните предразположености. Аз и преди съм споделяла - всичките ми приятелки от крос-фита родиха (че даже и тренираха бременни), половината ми 25-годишни колежки, дето пият, пушат и да не казвам какво още, забременяха веднага. Пък ние си теглим теглото и това е.
Малко стана като излияние, май няма никаква полезна информация и не беше това целта, така че за пореден път ще ме извините, че размивам темата.

# 626
Вики, МБ е с валидност 1 месец и при мен винаги я взимаха на чист ден след като ми свърши цикъла. Като започнах инвитрото стартирахме със стимулацията на 2ри ден и точно тогава се оказа, че имам ешерихия в МБ. За пръв път не беше както трябва. За пункцията ми казаха, че не е проблем, но няма да има свеж трансфер дори и всичко друго да е наред. Така, че при мен отложиха трансфера, заради ешерихията и заради леката хиперстимулация.

Изкарах си стимулацията, пуснах и стерилна урина, която беше пък чиста. Направихме пункцията и нямах драми. След това пих антибиотик и няколко месеца слагах лактобацили.

# 627
Аз преди няколко дни размишлявах точно по ситуацията на Ванила:

Скрит текст:
На мен ми казаха, че ще ми искат МБ преди старт на процедура, а при някои такава се взима при вече започнала такава. И ми е интересно, ако излязат гъбички или някаква такава бактерия преди процедура изобщо ли не се стартира, при положение, че вече започналите процедури си се действат, въпреки лошата МБ 🤔

Гъбичките не пречат. Ако има инфекция или бактерия се изписва АБ.

# 628
  • Замък сред облаците
Дудъл, има си плюсове спорта и си е необходим. Жалко че ми трябваха 20г да го осъзная (травма на крака/връзки на коляното/ на 14, почнах да спортувам на 34 целенасочено). Тъй че затова казвам, че е много индивидуално; вече и откъм натоварване не може да се сравнява някой физически слаб като мен с някой с години тренировки зад гърба. Но общо за фертилетата е да няма постоянен стрес за тялото - затова и всички препоръки са за 3-4 тренировки седмично - да има поне 24 часа помежду всяка, за да получи сигнал организма, че има почивка за възстановяване. Ежедневните тренировки (не се брои раздвижване сутрин за 15-20мин, нали, йога; за натоварващите иде реч), особено ако във времето са с все по-увеличаващо се натоварване/интензитет вкарват организма във fight or flight mode, което дава друг сигнал на тялото - да спре процесите, които не са жизнено необходими за оцеляване - като репродуктивните.

# 629
Може ли някоя пациентка на д-р Станулов да сподели, когато излязат резултати от изследвания директно на него ли ги пращате или чакате да ви звънне д-р Михайлова? Защото на листа, който дават в Доверие за нужните изследвания за инвитро и инсеминации пише да чакаме обаждане до 10 дни от нея, но ми е малко съмнително.

Общи условия

Активация на акаунт