Работа, CV-та, HR-и, съвети - 95

• 25 386
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
  • Melmak
Колега от друг екип на интервюто дошъл с нормално облекло. И след това почна с женски аксесоари, особено облекло, как да кажа. По принцип не е въпроса за сексуална ориентация, обаче като колега мъж дойде с къси панталони лятото и не е добре прието. А мъж с кроп топ и разгърдена риза е ок.

# 661
Май от мненията на Кечър и Ечисера се амбицирах да пробвам някаква снимка в домашни условия. Минус - сама съм, няма кой да ме снима, нямам статив и подобни. Сега е и мрачно и без лампа не става, а тя хвърля сянка от телефона и въобще е неудобство. НО пък стените ми са мнооого светло зеленикави, въобще много светъл тон почти  неутрален цвят, та пробвах на този фон и учудващо като за ситуацията някои станаха добре. За СВ-то се колебая, свикнала съм с паспортна само, а тук не съм баж в "центрирана" поза че нямам селфи стик тоест не го намирам. Но ще пробвам да видя как ще стои в СВ все пак. Със сигурност за ЛИ става, обрана и неутрална е и май ще сложа за начало там.
Благодаря, дами и на всички за дискусията.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 16:33 от Miss_Kaprisse

# 662
Подпри телефона на нещо и пусни таймера на камерата.

# 663
Зависи за каква позиция се кандидатства, ако е за рецепция или секретарка или продавачка може би е приемливо, не знам.
Аз на обява с включен текст че искат снимка не бих кандидатствала. Ако още преди интервюто почват с дивотии и дискриминации - не, благодаря... Не съм грозна, имам си принципи.

# 664
Аз пък съм грозна. Да си преценяват дали изобщо да ме викат по СВ. Все ми е тая, само да не ми губят времето.

# 665
Този дебат за снимката пък ми припомни как реагирахме с колегите когато шефовете искаха да ни изтипосат на сайта. Реално никой не искаше да го снимат и да му качат снимката в Our team. Та вие как реагирате на това да са изброени служителите на фирмата по длъжност барабар със снимков материал?

# 666
Следя темата с голям интерес от години. Сега съм в творческа пауза, сабатикъл или кой както иска да му казва. Не точа борсата, просто защото не ми е изгодно. Дискусията за снимките ми беше много актуална.
По лични наблюдения нищо не се е променило за последните 15-20 години. Селфита, снимки на маса,  почивка. Smile

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 23:51 от Bitter_Sweet

# 667
Това с качване на екипа в сайта с все снимките много зависи от контекста и естеството на работа. Ако и в работата имате контакт с клиенти и носите баджове с имената си, то е горе-долу същото, вие пак сте "на показ". Ако клиентите нямат контакт с този екип, ми се струва безсмислено упражнение и излишно нарушаване на личното пространство.
Да сте екип от някакви известни специалисти че да се хвалят с вас, разбирам. Или екип от лекари или от сорта, където пак го има и контактът с хора, и евентуално да изброят там дипломи, специализации и де да знам и аз какво още искат да сложат.
Не е от най-често правените неща, най-вече съм го виждала това в сайтове на клиники, или пък на университети целите катедри изтипосани.

# 668
  • Melmak
Зависи от контекста на работата.

Наистина за неща като лекар, фризьор, козметик и други - важно е да знаеш кой как изглежда. Аз такива услуги избирам и по симпатия. В сайта на салона, който посещавам са снимани всички специалисти.

Работех в агенция за дигитален маркетинг и там бяхме снимани. И не го намирах за странно, някак се предполага, че е ок.

Сега сме сигурно 1500 човека в голяма компания, няма такива неща.

# 669
  • София
Ние имаме органиграма, но е за вътрешни цели. И ни има по презентациите. На сайта на компанията - не. Не бих се съгласила.
Но грозните много обичат да де бутат, съм забелязала.

# 670
  • София
На мен са ми предлагали да ме снимат за фирмения сайт и обяви в джобса. Учтиво, но категорично отказах. Не обичам да се снимам и показвам и не виждам защо да си го причинявам.

# 671
Бях на ентри позиция съпорт, преди много години, получихме бонус в размер на 100 лв., помолиха ни да снимаме какво сме си купили за тези  пари. Слава Богу, всички колеги бяха достатъчно адекватни, обърнахме го на майтап

# 672
Ние също имаме вътрешни органиграми със снимки. Имаме и баджове. Във фирмения чат -тиймса, който иска си слага снимка, който не иска не.

# 673
Следя темата с голям интерес от години. Сега съм в творческа пауза, сабатикъл или кой както иска да му казва. Не точа борсата, просто защото не ми е изгодно. Дискусията за снимките ми беше много актуална.
По лични наблюдения нищо не се е променило за последните 15-20 години. Селфита, снимки на маса,  почивка. Smile

+ снимки от сватба, плаж, снимки на анимационни герои и на популярни личности.
Мъжете също често слагат снимки, на които са с 20-тина години по-млади.

# 674
  • София
За снимките. В началото и аз не исках, сега съм изтипосана къде ли не. Вече вдигнах ръце, като искат да ме публикуват. Поне шефа ми, на физиономията за снимките ми каза - ОК, разбирам те, ще ти платим професионална сесия. Първата беше около 3 часа, над 350 снимки. Втората беше наскоро, около 40 снимки. Имам право да си ги публикувам и в личните профили. Та така де, харесвам се, обработени са - да публикуват Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт