Работа, CV-та, HR-и, съвети - 95

• 25 381
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
Бях на ентри позиция съпорт, преди много години, получихме бонус в размер на 100 лв., помолиха ни да снимаме какво сме си купили за тези  пари. Слава Богу, всички колеги бяха достатъчно адекватни, обърнахме го на майтап
Ъъъ... Ако си платил лекарствата на майка си, приемливо ли е?

# 676
Нарцùса, имайки предвид абсурдността на искането на висшия мениджмънт, мога да предположа, че биха го приели като да са спасили човешки живот с този бонус... Rolling Eyes

На мен ми дойдоха разни 18+ идеи тогава Grin

# 677
Е то как да не ти дойдат всякакви видове забавни идеи при такова абсурдно искане... Grinning

# 678
Интересно ако настояват за снимка и си си платила примерно лазерна епилация на деликатната зона какво ще стане. Smiley  Извън майтап такова искане не бях чувала, ако е сериозно доста шарени реакции си просят.

# 679
  • София
Жалко, че са малко парите и не стигат за ковчег или надгробна плоча. Бих снимала това, сега е модерно да си поръчваш приживе.

В името на work <> life balance. Модерно е, казах ли

# 680
И в нашата фирма има снимки на сайта,  накараха ме и мен, макар да ми се струва супер безмислено. Но пък шефката много обича да се превъзнася по разни модерности.

# 681
Преди години имахме. В момента нямаме снимки, дори и телефоните ни не са написани в сайта, само мейли.

# 682
Все съм се чудила на рекламните брошури от хипермаркетите. Снимано едно нормално, но измъчено лице от бърза снимка. Работи тук от 16 години и отговаря за качеството на плод и зеленчука.

На нея/него какво му е коствало това? Пари ли,  време ли няма да си оправи зъбите, косата? Просто човека се е излъгал да се снима ... Да го видят!

А той си знае какво е изтърпял и как е стигнал  до тая снимка. Но поне е известен че работи във фирма Х

# 683
При срочния трудов договор, знам, че предизвестието е три месеца. Но преди години, имаше нещо, че в случай, че докато си на такъв си намериш работа на постоянен можеш да напуснеш без предизвестие. Има ли го още това или е отпаднало? Става въпрос за срочен трудов договор по проект, не е заместване на отсъстващ служител и се чудя да кандидатствам ли.

# 684
без предизвестие може да напуснеш, ако отиваш на държавна работа
в останалите случеи четеш какво пише в договора

# 685
Не просто на държавна работа, а назначен по закона за държавните служители. Ако си на ТД в общината примерно, това не мисля че важи. Че някои на всичко викат държавна работа.

# 686
да, да, така е,  сетих се докато пишех, ама общата постановка давам

и в общината има държавни служители

# 687
Благодаря. Ще видя какво ще предложат като заплащане и условията в договора, ако въобще ме одобрят. Три месеца ми звучат притеснително.

# 688
да, да, така е,  сетих се докато пишех, ама общата постановка давам

и в общината има държавни служители
Има, разбира се, просто не всичките. Както и по други администрации доста са си на ТД също, обаче повечето хора не се замислят и всичко що е "държавна работа" го приравняват на "държавен служител" със съответните предимства които това дава.

# 689
Тези три месеца са максималния срок, подсигуряват се, че ще доизкараш проекта. Той всъщност за колко месеца е?

Общи условия

Активация на акаунт