Любители на котки - Тема 200

• 24 967
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
И у нас е така. Бабката яде бавно, а сивият бързо, после отива до нея и почва да я гледа нагло, приближава се много до нея и тя милата се отдръпва, след което той изгълтва и нейното. Обаче тя все дебела, а той слаб като глист. Абе, и в котешкото царство май няма справедливост и някои си ходят хем гладни хем дебели. Joy

Затова аз като им давам мокра храна в чинийки, стоя и въдворявам ред. Хващам сивия наглец за врата още преди да е посегнал към чуждата чинийка. Simple Smile

А иначе кучката е най-бърза. Ако успее да влезе в кухнята докато те ядат, нямат никакъв шанс, Зара им е облизала чинийките преди да съм мигнала. Тя е като една голяма черна хала, стане ли дума за храна.

# 286
  • До хладилника, който обичам
Стискам големи палци за Хели, AniNe. Дано има късмет.

Ако някому е полезно, ето какви купички взех за Минка. Има ги на различни марки с еднакъв релеф (има и други релефни, но като че ли по-подходящи за кучета). Лявата, бяла с релеф на риби, е за суха храна - релефът затруднява гълтане на твърде много наведнъж. Не става за мокра храна, защото пък са недостатъчно изразени, за да я забави. Дясната зелена е за мокра храна, като я натискам с вилицата да влезе добре надолу между вълничките, които са високи близо 2см. Не става твърде за суха храна, защото няма достатъчно място да навре муцунка, трябва да ги вади една по една с лапи, и така я бута по цялата къща. Мократа храна изблизва пак сравнително бързо, но определено по-бавно, сравнено с обикновена купичка.

# 287
  • София
AniNe, стискам палци за Хели!

И не, не е необходимо котето да се упоява, за да се снима на рентген. Обикновено има човек, облечен с изолираща престилка, който го държи. Наскоро даже писах, че лично държах Мъро в клиниката 101 любимци. Упойките не са безобидни и се слагат само когато наистина се налага. Ако е някое огромно куче, което не може да се удържи на масата, сигурно трябва да се упои, но на едно малко коте, което е и почти неподвижно от болката, със сигурност може да му се спести.

Опитвам се да преброя колко рентгена сме посещавали, може би са 8-9 пъти при 4 различни котки. Само за Рижко не знам, защото го бяхме оставили в клиниката. Другите не бяха упоени.

# 288
# 289
  • София
Рентген, сме правили 5,6 пъти на Изи и винаги аз съм я държала облечена в специална предпазваща престилка.

AniNe, стискаме лапички! 🍀❤

Бу, аз мисля да купя такава купичка за храна на Изи, защото е много лакома. Миналата година и купих страхотни купички от зоомагазин в Берлин. След 2 седмици ще съм пак там и ще разгледам отново подобни магазини и ще и купя от  там подаръци❤

# 290
Нас с майка ми не ни викнаха в другата стая с рентгена за да държим котето. Или двете девойки не са се справили добре. Незнам, но Доктора помоли да не го храним до тази вечер, за да го упои и снима хубаво. Ще видим резултатите.

Феро има сладко сърчице на коремчето Wink

# 291
Аууу, много благодаря. Ще пробвам..като приключа опаковките хапченца.  Ще ви държа в течение. И да, хипертироидизъм е Grinning Grinning Grinning
[/quote]
Това трябва да е хипер, а не хипотироидизъм. Сиропът е 5 мг/мл, което значи, че 1 мл ти е две хапчета от 2,5 мг, т.е., 0,5 мл ще е еднократната доза сироп. Опс! Ти питаш за 1,25 мг... Ами, значи 0,25 мл (четвърт спринцовка от 1 мл).
Има и за мазане вече трансдермален гел. Ако намериш къде го продават - свиркай.

Пиши, като го пробваш, дали става, дали го харесва котката. Simple Smile

# 292
Стискам палци на Хели да се оправи бързо Heart

# 293
# 294
  • София
AniNe, силно стиснати палци и лапи от нас.

Аз държах Торо като го снимаха. ММ и вет-а не бяха достатъчни. Връчих бебето (сина ми) на щерката и отидох да държа уплашен котарак.
Вашите котки харесват ли телевизора?
Като я гледам какви зъби е наточила...
Моите не са яли матрици. Аш беше бутнал монитора ми. Щеше да е здрав ако не беше уцелил пластмасовата облегалка на стола ми.

Имаме вече нов голям аквариум. Поръчахме го на 2ри септ. и беше готов миналата седмица.
За сега Мерчо е доволен.
Имам обитател и в малкият аквариум

Минах през магазина средата на месеца и се влюбих в тази муцка. Казах на ММ, че ако са го продали няма да взимаме друга костенурка. Но то ме чакаше Joy
В началото една от девойките в магазина каза "не се продава".

# 295
Ох, поне не е само у нас Joy Коте, куче, папагали и огромен аквариум с риби, плюс малкия с бебетата риби. Готова съм за работа в зоологическа градина Joy

# 296
Искам отново да похваля Д-р Коко от Пловдив
Пусна нов рентген на Хели. Видя, че наистина има парче в нея и няколко проблема, включително и херния, която може би не е толкова страшна.

Предложи да започнем с операциите без да ни таксува, защото все пак не е сигурен на 100% дали котето ще ги понесе. Но ако успее, ще продължим с най-безопасната, която е шина на крачето, за която ще си заплатим 300лв.

Не ни таксува нито, за рентгена, нито за упойката, заради грешката на сестрите.
Каза, че щом Хели се храни и изхожда има шанс за нея Simple Smile

Този ветеринар е прекрасен Simple Smile Още с по-старата ни котка Люк, когато го заведохме при него, след като спря да яде, да не пие вода. Той каза, това е от старост, дошло му е времето. Няма смисъл да Ви вземам парите за операци и лечение защото просто това коте няма да успее със никакви операции. Дошло му е времето. Все пак отидохме при друг ветеринар. Той каза цитирам - О, щом даже Д-р Коко Ви го е казал, значи това е диагнозата. И Люк си отиде на 14г.

# 297
Хубави  новини! Сигурна съм, че Хели ще се оправи!

# 298
Ако трябва, да помогнем с парички?!

# 299
Къде работи д-р Коко в момента?
Във фейсбук преди време четох много лоши коментари за този лекар. Много животни умирали заради неговите лечения, признавал само породисти животни на другите не обръщал толкова внимание. Взимал евтино и затова хората го харесвали при него ходили само хора от квартала, в който работел и някакви такива.

Общи условия

Активация на акаунт