Любители на котки - Тема 200

• 24 929
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
  • Между гори и планини
Ох, милата душичка, какво ли е преживяла 😓 Не мога да повярвам, що за "хора" има...
Малкият син и мъжът ми имат безобразно много алергии. Чист късмет, че към котки и кучета и кокошки нямат.

# 436
Тя историята е дълга. Бабата ме потърси да я пусна по групите. Детето й е внуче. Котето е в апартамента на бащата, с майката са разделени. Реално бабата ходи да го гледа котето, но и тя е с телк и разни болежки, за капак и внучето като е зле, няма много опции. Другия вариант е да го гледа на двора, което за такова коте не мисля, че е ок.
Мъжът ми написа да я взимам, но нямало той да се разправя с нея. 🤣😍

# 437
О, СУПЕР! Толкова красиво котенце! Браво! Да ви донесе много радост!

# 438
  • Между гори и планини
Ами честит нов член на семейството ❤️ Тази сива красота има ли си име?

# 439
  • София
Ох, милата душичка, какво ли е преживяла 😓 Не мога да повярвам, що за "хора" има...
...
Хора? Не. Двукраки амеби.

# 440
  • До хладилника, който обичам
Животът поднася всякакви изненади, не винаги всичко се нарежда така, както сме го планирали. Надявам се никога да не ми се налага да съм изправена пред избор да се разделя с животните, за които съм поела ангажимент.
Anyyyone - това разкошно коте си е паднало на късмета с теб! Честит нов член на семейството, много да се разбират с Мини.

# 441
  • Между гори и планини
Аз стискам палци и Арчо Мускетарчо да си намери любящи хора.

# 442
Стискам палци за Хели и Мускетари, и честито коте на Anyone. Много е красива.
Аз да ви покажа как спя - сгъната на S , та да може Бени да ми е под дупето, а Ади в ръцете. Когато намеря трето коте, ще си го слагам на главата - само там има място Joy

# 443
Арчо играе Simple Smile

# 444
Здравейте!

Искам да взема котенце в Германия, което вече съм чипирала и ваксинирала. В паспортът стои, че собственикът съм аз, обаче няма да мога да пътувам и ще ми я донесат със самолет. Копирам ви информацията, която прочетох и питанката ми е, откъде мога да взема тази писмена декларация? Не намирам образец, или трябва да извадя пълномощно от натариус?

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/pets-and-othe … .htm#inline-nav-5

Освен това трябва да попълните и прикрепите към ветеринарния здравен сертификат на вашето животно писмена декларация, в която се посочва, че неговото преместване е с нетърговска цел. Тази декларация се изисква и ако домашният ви любимец пътува с упълномощено от вас лице. В такъв случай вашият домашен любимец трябва да достигне до вас в рамките на 5 дни след като сте променили местоположението си.
Домашни любимци, които пътуват без своите собственици
По правило домашните любимци трябва да пътуват със своите собственици. Въпреки това можете да дадете писмено разрешение на друго лице, което да придружи домашния ви любимец вместо вас (писмената декларация за тази цел е описана по-горе). Вашият домашен любимец обаче трябва да стигне до вас в рамките на 5 дни от своето преместване.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 19:09 от midnight__sun

# 445
Ами значи отиваш при нотариус и пидписваш пред него декларация в която деклариташ, че преместването на животното не е с търговска цел и че упълномощаваш еди кое си лице с лични данни еди какви си, да пренесе животното еди кое си (както е по паспорт и вет сертификат) до твоето местожителство еди къде си.
Възможно е нотариуса да има готов образец, пък ако няма, я съчиняваш с две изречения на място. Важното е нотариуда да ти завери подписа.
Документът ти би трябвало да се нарича Декларация - пълномощно.

# 446
Благодаря за бързия отговор.

# 447
Благодаря ви!
Има си име, но го забравих. Елизабет ми се върти в главата, утре ще видя жената и ще се уточним. 🥰

# 448
Ехаа, втора Тути в темата! Blush Направо двойничка.

# 449
  • Между гори и планини

Това е за моята Точка, която дори става, гледайките презрително, за да се премести с 10 см 😂

Общи условия

Активация на акаунт