Любители на котки - Тема 200

• 24 883
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Вкарването на имот в регулация е дълга и тормава процедура, освен това и скъпа. Ако нямаш връзки, а искаш да се случи бързо, най-добре е да наемеш фирма за целта, обаче и на нея ще трябва да платиш. Аз също съм на мнение, че котките сами там няма да искат да стоят.
По-скоро търси вече построена къща според мен, да ще ти е по-скъпо като цена, но няма да се чудиш за ток и вода. Готавата къща винаги можеш да си е ремонтираш или даже да я бутнеш и да си направиш както ти искаш, но тя ще си върви с партиди, няма да е със статут на земеделски имот.
Надявам се само, че си даваш сметка, че грижите за повече от 3-4 котки са сложно нещо, трудоемко и удрящо в джоба и като добавим и подръжката на имота в приличен вид става още по-трудоемко.
Редактирам се, че забравих да кажа това, за което дойдох Grinning Откакто Мегчето е у нас не смеех да пъсна робота да чисти, че нали и без това стес има, а и тя в началото ходеше да се крие точно където е зарядната станция на робота. Та днес най-накрая го пуснах и о, чудо. Двете котки седяха към 10 мин в другата стая обединени от общия си страх. Сега вярно, че всяка беше скрита на нейно си място, но все пак го отчитам като мини напредък. После пак се разслютя Грейсито де, но аз друго и не очаквах.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 17:07 от DreamingOfSummer

# 601
На Мегчето нослето най - добре е да го види доктор. Много отдавна е било и вече не помня. Първата ми котка, бяло и сиво имаше подобен проблем - на белия нос черни точици. Гъбички ли бяха ... Помня че мина бързо но не помня как.

За изровеното коте - може и кучета да са били...

# 602
  • До хладилника, който обичам
Тази сладурана е решила, че ще живее при майка ми. Много е гальовна и лакома, непрекъснато си проси храна. Проблемът е, че била на някаква съседка и сега съседката обвинява майка ми, че крадяла котки Joy Въпросното коте го пускат свободно да се разхожда и явно е решило, че харесва двора. Майка ми го храни, но изглежда, че не е само тя, защото е доста дебело.
Разкошно коте, но майка ти не трябва да го храни. Основно правило за гастролиращи лакомници е, че могат да бъдат галени на корем, но не им се дава храна. Храненето е един от основните начини да се примами и привърже котка към нов дом и нови хора.

# 603
  • София
Тя даже не се е усетила, че може да е на някого. Там има много улични котки, които обикалят и всички им дават храна.

# 604
И аз мисля, че дворните котки обикалят и по чуждите дворове. През нашия двор на село редовно има транзитно преминаващи Simple Smile че една беше влязла и в къщата, на втория етаж.
Предложих Арчо на сестра ми в двора им, тя би го взела но каза че съседските котараци ще го убият. Не може да се опази двора от нашественици, за съжаление.
Много жалко за липсващия кашон с Лъки. Ех, няма покой милата и след смъртта. Не вярвам да е човек, по-скоро животно, големи кучета или чакали. Ние като погребахме бабичка през 2020, ММ затисна мястото с големи тежки камъни, за да не я изровят чакалите. Аз дори не бях помислила за това, толкова бях неадекватна.

# 605
  • София
Преди години погребахме Мацо в гората. Затиснахме добре с много камъни. Сложихме и един по-голям камък като надгробен, но без да има надпис. Май точно това е предизвикало любопитството и някой беше махал камъните един по един встрани, за да види какво има под тях. Sad Сигурно са търсили имане. После животните са свършили останалото... Sad Когато отидохме, бяхме потресени! Sad  Повече не отидохме на това място, а ни беше любимо.

# 606
Аз камъни не съм слагала, ами купчина пръст за цветя. Виждаше се ъгълче от кашончето. Днеска докато търсех Мисата просто погледнах, че няма кашон, няма и купчина пръст, някой е дръпнал кашона и е останало равно отгоре.
Синчето вика "мамо, не се притеснявай, тя сигурно е отлетяла при Господ, преди да извадят кашончето...". Pensive
И наистина в кашончето е имало само перушина, най-вероятно. Ако беше куче, щеше да се види тоя кашон замъкнат на някъде си мисля или парче, някакви следи, или изровена дупка. А се вижда, че просто мястото е покрито с пръстта, изгладено е.

# 607
Да почива в мир Миса! Да й е светло в котешкия рай! Там не я боли! И има много храна и приятели ...

# 608
  • Между гори и планини
Арчо като порасне няма да позволи чуждо нашествие в своята територия. В нашия двор е абсурд някой чужд да влезе, дори покрай оградата да мине. Преди точно пред къщата ни имаше контейнери за смет и част от недохранените съседски идваха, та изяждаха боя. Защото територията на моите не само нашият двор, нали ви казах - периметъра е голям. С времето смениха контейнера с индивидуални кошове с капак за всяка къща и вече няма проблем. Пък и бебе Арчо е малък да стои на двора само, иде зима.
На Биби и Кети гробчетата имат плосък камък отгоре, точно , за да не рови животно. Малкият ми син им е сложил и плосък изправен камък. Който нов дойде у дома като гост, в началото е потресен и после казва - ааа, котка е!

# 609
Аз пазя на кака сенките

Аз пък мишката

И поздрави от цялата банда на една съфорумка, която няма коте, но много иска да има! Vesika 🤗

# 610
Господарят на вселената. Прави ни диви и щастливи Grinning
Само вижте Зара какво изражение вади... оффф тоя досадник и трона ми налази.

Тези ми стоплиха сърцето и ми докараха голяма усмивка LaughingRevolving Hearts

Мира Иванова - А твоята колекцийка е просто прекрасна Two Hearts

# 611
...
Пък и бебе Арчо е малък да стои на двора само, иде зима.
...
Преди три години, но и месец назад ... Началото на октомври, малко преди рождения ми ден. Тъкмо си бях хвърлила предизвестието за да скъсам с бранша в който мина половината ми живот. И на мястото за персонала където се събирахме и минават тирове и бусове за да зареждат магазина някой беше изхвърлил малко черно коте. Имаше и пусто място оградено с метална ограда но изровено от кучета и котки. Може някой от околните блокове да го е изхвърлил - черно, грозно. Беше с корем, подут от бълхи. Не ми се вярва майката да е била улична пък той да е толкова умен.

Исках да го приютя за една нощ и да отиде в тогавашната работа на майка ми. Работеше на голям булевард, но лицето беше на него а отзад правоъгълника от сгради криеше голям двор пълен с котки и купички храна и вода.

Вече имахме Феликс и тя тъкмо беше започнала да ни се доверява. Аз Феликс си я обичам повече защото е дива и ината и прилича на мен. Помня как колежка коткарка ми даде кашон от Ленор да го закарам до нас с колата.
Майка ми отсече, че двумесечно през зимата няма как да оцелее навън в територия където мъжкарите бият и убиват малките. И така се озовах с две котки ...
Тя и той си имат специален език и той е много глезен. Филма със зъбите свърши добре. Сега той е шефа в къщата и тормози Феликс.

Бебе Феликс:

Бебе Кокорчо:

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 20:08 от Поми

# 612
Преместихме се. Бени открива новите удобни места:

Ади му е все тая, щото така или иначе живее отгоре ми:

По пътя насам Бени ви като сирена през цялото време, но установихме че на Ади страшно му харесва да зяпа през прозореца на колата.
Иначе се криха под леглото само докато си тръгнат приятелите ми, дето пренасяха и разопаковаха. После на разузнавателна мисия, даже цяла нощ вадиха каквото съм прибрала по шкафовете и гардеробите отвън. Явно намек, че зле съм се справила Joy

# 613
Нямаше ни десетина дни. От всичките животинки у дома, най-много ни се зарадва Сина. Хем е добре  обгрижван от човек, когото познава и приема. Голяма радост беше снощи, а тази сутрин от рано е надал вой да го вземем при нас.

# 614
Да почива в мир Миса! Да й е светло в котешкия рай! Там не я боли! И има много храна и приятели ...
Мисата е жива и здрава за сега. Снощи я скрих в мазето на топличко. Лъкито ми я няма вече.... Дано да са се срещнали с Джеминка някъде там - бяха неразделни приятелки....

Общи условия

Активация на акаунт