Любители на котки - Тема 200

• 24 877
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Ламята Спаска Joy

# 631
Това чинииките на кучето ли са?

# 632
  • Между гори и планини
А, не! Лео е ламята Спаска, нарежда се по няколко пъти на хранене и дояждаше и храната останала от другите трима. Само, че други се научиха и вече нищо не оставят. Преди Чери близваше и се врътваше, защото знаеше че като се върне храната ще е там. Да, ама не! Лео облизва всичко до блясък, направо полира купичките.
Иначе всички свикнаха с него. Само с това че ги дебне да им скочи да играят, не са доволни. Надявам се като порасне и се кротне, да го няма този тормоз, защото реално браня Чери и Точка от него. Те тъкмо влизат, искат да спят или да се стоплят и той им се мята.
Памук успя да стопли дупе и изчезна.

Как е Гери Турбото? А нашето оперирано момиче Хели?

# 633
След рентгеновите снимки днес се установи,че е със счупен таз .... сумата за операцията и лечението,което ни предлагат в София надхвърля 3000 лв и наистина е непосилно за нас.
Обадете се и попитайте тук - София  -
https://doctoranimals.com/
Докторът е чудесен човек и специалист . Много е милозлив, казвам го от опит  .Дано годините , в които се раздаваше за всяка животинка да не са го променили , защото наистина е много изтощаващо физически и психически !

Скрит текст:
(Не се обиждайте , но винаги имам едно наум , когато видя потребител с малко публикации  . Надявам се да се включите отново и да споделите как се развиват нещата с Лола !)

# 634
  • Между гори и планини
Казвайте му Чери майката. Когато се налага го възпитава, но отиде ли някой да се гушне, бива облизан и гушнат.

# 635
# 636
  • Между гори и планини
Мисля, че другите приеха Лео, само защото Чери го направи пръв. Той е майката на всички.

# 637
Аз съм с две котки и тепърва разучавам йерархията как се получава. Според мен водача определя всичко и останалите по редицата се наместват според него.
С интерес чета Таня с Гери Турбото и Доня Дафина с Лео. При Гери ми е интересна Преслава, при Лео - Памук. При Ване шефа е ясен - кучето с лешниковите очи, Зара. Щом бабатата е скочила на бой значи положението е сериозно ...

При нас още не е ясно кой е шефа. Тя е първа, но е страхлива и шефа вкъщи - майка ми обича него. Сега е битка за място, хора, територии ... А са заедно 3 години вече. Той е на три, тя на 5. Толкова са различни във всяко едно нещо ...

# 638
Бях забравила колко са лакоми малките котета Simple Smile Търчи постоянно в търсене на храна. Опита се да влезе в купата на кучето докато то ядеше. Така изръмжа Зара, че ако не бяхме го дръпнали, щеше само на Арчо да стане. Днес му купих бебешки гранули, в зоомагазина ми викат щом досега ядял мека храна, нямало да ги яде. Моля? Омете ги до шушка. Един шоколад имаше на масата, ръба ръба картонената опаковка да стигне до шоколада. Лелеее, неслучайно ММ го кръсти Прасчо. Подозирах, че има глисти. Два пъти давах паста Panacur, обаче нещо малко количество дадох явно, нищо не изкара. Онзи ден изкарах тежката артилерия и дадох Prazimec. Много зле му подейства, направо залиташе, разшириха му се зениците..  викам си, край, уморих котето..  обаче му мина и на сутринта изкара един много дълъг умрял глист.

# 639
  • Между гори и планини
Поредната доза гушкане и облизване. Този път Памук към Чери. Въобще голяма любов има тази къща 😁

Не е много добро качество снимката, на нощна лампа, толкова.

# 640
Вай, Vanne, той по - малък от купите. 😄 Душичка златна, може и заради глиста все да е бил гладен.
Пожелавам късмет на коте Лола, много сладка!
Днес оставих климатика в стаята да ѝ е топло на Линошката. Като се прибрах от работа, влизам първо нея да видя, да ама не, в стаята не е, навряла се под шалтето на дивана в хола и кърти, а аз обърнах къщата да я търся. Като реших да я извадя, такъв ток ме удари, чак се чу, а козината ѝ щръкна 😁 от завивките много се наелектризира и изглежда смешно. 😄
Сега си е до мен на кравайче.

Доня, много ти се радвам на котачетата!
Уффф писах още и ми се изтри или пък аз натиснах грешно нещо, знам ли...?

# 641
  • София
Цитат
При Гери ми е интересна Преслава,
Точно тези двете нямат никакви взаимоотношения. Нито си играят, нито се ближат, нито се бият.  Не се отразяват изобщо една друга. С Боги също няма взимане-даване. Обаче на момчетата им се е качила на главите. И тримата са добрички и тя се възползва от това. Яде им храната, пъди ги от любимите им места, скача им, гони ги... Пълна програма. Simple Smile А те ѝ отстъпват всичко. Simple Smile За Киро не съм изненадана, но не съм очаквала Рижко да я оставя да прави каквото си иска. Simple Smile

Иначе госпожицата яде (и сере) като невидяла, расте, прави бели. Коремчето ѝ е като на бременна маца. Simple Smile Тази нощ е набарала кутия с печатни платки. Доста събрахме от земята, едната така и не я намерихме. Simple Smile Учи ни да сме по-подредени. Joy

# 642
Таня, ти си с много опит. Мен йерархията ми е важна как се случва но съм с две. Знам че в природата мъжките са водачи. Вкъщи малкия се опитва да надделее.
На Доня Дафина не са кастрирани или са ...?
На Стейси Грей ако не бъркам са кастрирани момичета и пак има проблеми.
На Ване шефа куче Зара поддава.

Природата и йерархията ми е интересно как се случват ...

# 643
  • Между гори и планини
Всички са кастрирани. С изключение на Лео разбира се. Но пролетта и него това го чака. Иначе момчетата нямаше така чинно да се прибират всеки ден, а щяха да бродят с дни в името на любовта. И бебета не искам, та и Точка е кастрирана ( Кети и Биби също бяха).
Не съм сигурна, че в природата при котките има йерархия, защото не живеят на групи. Те са си самодостатъчни.

# 644
  • София
Не винаги може да се разбере кой на кое място е йерархията е. Много време се чудех кой е шефът у нас. Мисля, че е Рижко. Преди него беше Наско. Дори и сега не съвсем сигурна. По-скоро някак са се разбрали и не се бъркат един на друг. Всеки си има любими местенца и не ги смесват. При храненето Наско отстъпва, но напоследък не е толкова лаком и отстъпва и на другите.

Положението на Гери е, че всички я търпят, защото е бебе. Мисля, че когато порасне отношенията ще станат съвсем различни. Но тя е толкова отракана, че със сигурност няма да е последната "дупка на кавала". Joy А може и шефка да стане. Според една съседка всички женски квартални котки са едри, силни и командват мъжките. И тя има няколко котки и тартор на групичката е женска котка. Факт е, че майката на Рижко си брани територията и не допуска никой.

Общи условия

Активация на акаунт