Любители на котки - Тема 200

• 24 263
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Заради проблемите със стомаха първите дни изцяло бяхме махнали гранулите, после от време на време давам по няколко. Давам му по малко и често, общо за 24ч може би изяжда около 2- 2 и половина консерви от 70гр ( applaws, изчистени) и по няколко гранулки. Проблемът е, че съм почти постоянно вкъщи и той просто не спира да мяука и да търси храна. Нощем също ме буди, въобще, доста е лаком и настоятелен.
Казаха да няма гранули на свободен достъп, защото е лаком и не умее да се саморегулира
Лакома котка не се променя. И моята е такава. Побърква ме вкъщи. Примирете се просто. Часовете не помагат.

# 691
Аз все още се лутам в информация и въпроси.
Знаете ли дали е удачно непосредствено след ваксинация да се вземе кръв за ПКК и биохимия?
Чудя се дали не е повлияла ваксината на кръвните изследвания?

Не разбирам (все по-често, уви!). Лекарят Ви е казал, че показателите на кръвта са в норма. Той знае реактивите и нормите за КОНКРЕТНАТА лаборатория. Вие започвате да четете в интернет и съпоставяте резултатите с референтни стойности, валидни за други лаборатории. Решавате да подложите едно страхливо коте на нов стрес, за да избиете собствените си страхове! После то ще отключи  цистит от стрес и ще влезете в омагьосан кръг. Виждате, че поведението и активността на котето са нормални. Защо е това разпъване на кръст?!

Извън темата, но все още ми е пред очите мъченичето от  "спа процедура". Пренасяме компенсаторно себе си върху тях. Ако не можем да разберем, че са друг вид, със свои потребности, хич да нямаме животни!

# 692
  • София
Аз все още се лутам в информация и въпроси.
Знаете ли дали е удачно непосредствено след ваксинация да се вземе кръв за ПКК и биохимия?
Чудя се дали не е повлияла ваксината на кръвните изследвания?

Обикновено ПКК се прави преди ваксинация.
Вие ли пожелахте да се направи ПКК на котето или лекарят препоръча?
Няма смисъл да се лутате и да изпадате в паника, наблюдавайте си котето... но щом яде и няма промяна в поведението, би трябвало всичко да е ОК.

# 693
Ох, като Ви гледам чудните котешко-котешки и кучешко-котешки приятелства Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts

Аз още незнам как ще реаргира моето Злобно Мими като дойде моментът, в който трябва да я запознавам с Хели. Frowning1

Вчера пак, докато се галехме сладко, сладко с мъркане, докато лежахме, Мими изведнъж така ми скочи на ръката със захап (без абсолютно никаква провокация) и тръгна да ме ръфа все едно иска да разкъсва мишка Cry ... Постоянно го прави но с една идея по-леко .. Постоянно сме с рани по ръцете.

Много ме е страх да не разкъса малката Хели като я срещне (когато Вета каже че е ок) ...

# 694
ПКК е планирана още от миналата година. Бяхме решили да е в деня на ваксинацията, с цел профилактика и за да е "с един коршум - два заека", едно водене при ВЕТ и т.н.
Той първо направи ваксината и тогава взе кръв.
Наблюдавам и си гледам животинчето, някои неща ми правят впечатление, задавам си въпроси, но не аз съм компетентна в тая област...
Четейки в интернет с тези показатели на тромбоцити, би следвало котенцето да има някакъв проблем, а тя си е активна, жизнена и нищо не ме е притеснявало в нея, дори се изненадах, че има завишени и понижени стойности. Мислих, че си ми е здраво животинчето.
Засега нищо няма да предприемам, но продължавам да си я наблюдавам и да се притеснявам...

# 695
  • Между гори и планини
А ти как реагираш като те ръфа? Аз бих пернала през муцуната и казала нещо с много остър тон. Вярвай ми, разбират всичко! Защо моите не ни дерат, хапят и не се качват на масата? Защото ясно им е показано , че не трябва.

# 696
А ти как реагираш като те ръфа? Аз бих пернала през муцуната и казала нещо с много остър тон. Вярвай ми, разбират всичко! Защо моите не ни дерат, хапят и не се качват на масата? Защото ясно им е показано , че не трябва.

Сложи си камера😂
И аз се кълнях в Зак,и бях 90% сигурна.Но дойде бенгала. Те се учат един от друг.Пред мен пазят поведение,обаче на плота и печката малките лапички се виждат много добре😊
На дивани и столове,обаче наистина не лежат.Винаги са си в леглата.Фин беше обучен.Дори отворен хладилник заобикаляше.Зак също,но Сакура я взех голяма.Ако я бях взела от бебе,щях да си обуча и нея на моите правила Така се живее по-лесно.

# 697
  • Между гори и планини
То няма нужда, аз съм 99% от времето у дома. А когато ме няма, те са вън 😊
Храна по плотове не оставям, за да няма изкушения.

# 698
Аа,аз също не оставям никъде храна Не само по плота.Те не се катерят,защото са гладни,а защото са любопитни калпазани.
В твоя случай пазят поведение пред теб,а иначе нямат достъп.
Моите са си все в къщи.

# 699

Всеки път и крещя "МИМИ и НЕ " первам я, хваща я и я махам от себе си. Ако след няколко минути пак дойде да ми се милва и казвам на Висок тон "НЕ" , че и се сърдя, усеща и се маха. Но това с крещенето на името и, пляскането и хвърляне, го практикувам, откакто почна да хапе, което е повече от година, но не е спряла да го практикува ;/
*и го прави след като сме почнали да се галим сладко, докато си лежим гушнати на дивана, мърка и изведнъж решава да ми нападне ръката :/

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 11:03 от AniNe

# 700
  • София
Извън темата, но все още ми е пред очите мъченичето от  "спа процедура". Пренасяме компенсаторно себе си върху тях. Ако не можем да разберем, че са друг вид, със свои потребности, хич да нямаме животни!
Ако реша да направя същото това нещо върху Преслава или Богдана, със сигурност ще е мъчение на животинката. Но има и други характери. Например Киро ще се разтопи от кеф. Сигурна съм! Не че ще опитвам. Simple Smile Същото беше с шапките на Мъро. Когато съм показвала снимки с шапки, получавах упреци, че мъча котето. А той обожаваше да си топли ушите с шапка. Сваляше я след часове, когато му се стоплят добре. Simple Smile

По повод на възпитанието- Гери е нетърпима, когато става дума за храна. Снощи няколко пъти се карахме и я сваляхме от масата по време на вечерята и накрая я затворихме в другата стая. Май ни е обидена. Simple Smile Нито вечерта дойде при нас, нито тази сутрин. Simple Smile Стои си там. Joy Идва за храна, но не спи около нас, както е обикновено. Simple Smile

Пред мен пазят поведение,обаче на плота и печката малките лапички се виждат много добре
Това си го знам още от котките, които гледах като ученичка. Joy

# 701
Минито си играе с нас и ни скача по краката, “хапе” лекичко. На детето обаче явно усеща, че надвива и я тормози повече от нас. 🤣 Карам се и я плесвам по дупето, ако много прекали. Всички чорапи на малката са на дупки от нея. Много сладко се крие някъде и като мина, скача с разперени лапи във въздуха. 🤣🤣🤣 Но тя е бебе все още. Надявам се след някой и друг месец да се кротне. Поне с Бебо беше така. Иначе си обикаля по плота, по масата.. В мое присъствие даже. Карам се, но не й пука. Прибирам всичко, което може да изяде и така.

# 702
Повишаване на тон и пляскане като метод за вкарване в рамка на поведение и изграждане на хармонични взаимоотношения.? Ако има резултат, едва ли ще е желания. Един пулверизатор с вода е хуманен и достоен ( и за двете страни) метод за прекратяване на нежеланото поведение.

# 703
  • Между гори и планини
Аз не казах плясване, а перване. Така както съм видяла, че котките правят една на друга, без сила и без болка. Предупредително.
Примерно Чери като нахалства за храна от масата, го потупвам с пръст по главата между ушите, и казвам - не, не, не. 2-3 пъти и това му е знак, че е прекалил .
Сега Лео доста нахално скача по Чери и Точка, на краката им и ги хапе. Него первам и ги разделям, казвам строго - Лео, не! И той спира и се оттегля . Ако съм далеч, само му казвам името строго и пак действа . Не ги бия, не ги пръскам с вода, не им крещя. Но ги възпитавам. С някои от тях въобще не се е налагало, с други е трябвало. Много хора ми предричаха и съборени саксии, защото Лео се буташе в тях. След няколко пъти - Лео, не! Като отиде и веднага слизаше, вече не се и сеща. Обикновено и с коледната украса е така. Оставям няколко украшения долу не чупливи, да си ги закачат. Нагоре всичко е стъклено и е оцеляло вече 16 години.

# 704
............., го потупвам с пръст по главата между ушите, и казвам - не, не, не. 2-3 пъти и това му е знак, че е прекалил .

Абсолютно същия метод ползвам и аз. Това на котешки език означава да престане с това, което прави. Ако сте гледали повече котки знаете, че те така се тупват по главата.
Иначе много добре знаят какво е позволено и какво не. Но в повечето случай не им пука, че правят пакост. Ако мине. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт