Любители на котки - Тема 200

• 24 244
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Е, аз не я пляскам силно, но с няколкото пръста потупване по муцунката след като съм й извикала и разкарала от ръката си, защото захапката е толкова силна, че без хващане с ръце и премахване, тя не пуска :/

По крачетата просто напада леко като игра докато се движим наляво, надясно.

Иначе когато стърже по дивана, вмето по дръскалото, само "Мими НЕ!" върши работа и се маха Simple Smile

# 706
Здравейте!
Ако закупя Каракал ( до 18 кг . ) от чужда държава какви могат да бъдат правните последствия?
Казаха ми разбира се , че има " правни документи " и европейски паспорт, но не зная в България колко минават за легални.
Нямаш право да го отглеждаш като домашен любимец И на мен са ми мечта.И още някои от подобните породи,но са забранени.
Преди 4-5 години имаше случай в Пловдив точно с каракал, който искаха да конфискуват. Не знам дали успяха, защото все пак имаше някакви документи, с които беше регистриран, макар и не съвсем законно. Беше си отворил сам вратата и излязъл да се разхожда някъде около панаира. Simple Smile Тогава минувачи го бяха забелязали и заснели.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sobstvenichkata-na-karak … -da-go-dam-844384

И да се посмеете малко - https://www.facebook.com/reel/414756418095523  Simple Smile  Всякакви спа процедури, ама с белезници. Simple Smile

Уау!
🙊
На мен продавачката два пъти ме уверява , че животното е с "правни документи" , че са изпращали такива котки в България, нямало проблем, тъй като Lufthansa Cargo имали разрешително и носили котката директно до дома ти.
Също ми казаха че, имали разрешение Cites, но тези неща на мен не ми говорят нищо и затова питам за Каракалчетата.

# 707
  • До хладилника, който обичам
А дали е истински каракал? Каракалът не е защитен в Червената книга, мисля, но си е диво животно (законът забранява домашно отглеждане на диви животни). Освен ако нямаш голям обезопасен с мрежи двор, какъв е планът ти за потенциалното му отглеждане така, че да не страда?

# 708
И какъв е този зор да се гледат диви животни, та чак и от чужбина ще си ги внасяме? Като онези м@#гали, които гледаха алигатор в една локва зад блока. Природата си е разпределила различните видове къде да живеят, та да има равновесие, но не, човекът трябва всичко да обърка.

# 709
  • Варна
Поми, у дома Женя е шефката на прайда.
Много е умна и строява по същество.
Мила ѝ е подчинена, но Маги е след нея и я тормози. Затова са разделени. Женя не тормози Магито. Ако иска да се покаже като шеф, може да я перне и Мага си знае. Докато Мила е свирепа с Маги.
Тигрето от няколко дни по цели нощи и отгоре прекарва вътре. Учим се на обноски. Женя се завие да спи и докато мърда, Тигре се впуска да играе. Женя хъсне и готово.
Давам храна. Първо е Женя-Тигрето се спуска да яде. Неее.
После е другата бабка, Мила. Тигре пак се спуска да яде. Неее.
После е Тигре. Grinning

# 710
  • София
Хм, котешката дипломация е много сложна работа CloseJoy

# 711
  • Варна
Тигре спинка до моя мъж. Печката на дърва бумти.

Много е смешна някой път, нали пази територия на двора.
Огромна е, обаче още е детенце по акъл.
Някой път прогонвам чужда котка и чак тогава Тигре пеави двойна опашка и се спуска след чуждата котка.

# 712
Здравейте!
Ако закупя Каракал ( до 18 кг . ) от чужда държава какви могат да бъдат правните последствия?
Казаха ми разбира се , че има " правни документи " и европейски паспорт, но не зная в България колко минават за легални.
Нямаш право да го отглеждаш като домашен любимец И на мен са ми мечта.И още някои от подобните породи,но са забранени.
Преди 4-5 години имаше случай в Пловдив точно с каракал, който искаха да конфискуват. Не знам дали успяха, защото все пак имаше някакви документи, с които беше регистриран, макар и не съвсем законно. Беше си отворил сам вратата и излязъл да се разхожда някъде около панаира. Simple Smile Тогава минувачи го бяха забелязали и заснели.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sobstvenichkata-na-karak … -da-go-dam-844384

И да се посмеете малко - https://www.facebook.com/reel/414756418095523  Simple Smile  Всякакви спа процедури, ама с белезници. Simple Smile

Уау!
🙊
На мен продавачката два пъти ме уверява , че животното е с "правни документи" , че са изпращали такива котки в България, нямало проблем, тъй като Lufthansa Cargo имали разрешително и носили котката директно до дома ти.
Също ми казаха че, имали разрешение Cites, но тези неща на мен не ми говорят нищо и затова питам за Каракалчетата.

От къде е каракала?
Прочети,има си законодателство.Не са разрешени.Дорини кръстоските им.Тук ще забраняват и бенгалите.Аз си мечтаех за сервал.В Русия си гледат,амамтам май е разграден двор.

# 713
  • София
Много актуално при създалата се метеорологична обстановка тези дни 🤣

# 714
  • София
Тук ще забраняват и бенгалите.
Защо?

# 715
Red Soul  - от Франция. Отглеждат ги на някакъв остров.
Предложиха ми и саванска котка, хибрид м/у домашна котка и сервал, голямо сладурче.
Dara888 Мъжа ми пита и разучава, от тоя зор.

# 716
Аз съм във Франция и тук е незаконно отглеждане на каракал . Тя не знам как така има редовни документи.

# 717
  • Между гори и планини
Фотосесия пред камината. Лео е много фотогеничен с тези изписани очи ❤️

# 718
Арчо днес беше на ветеринар за оченцето. Както и предположих, роговицата е наранена, има дупчица и затова не се прибира клепачът. Докторката каза, че зеницата реагира и най-вероятно окото ще се възстанови, най-много една точка да остане. Ще капя Тобрин и Aptus очен гел поне два месеца, докато се регенерира роговицата. Арчо иначе е пушка, много много хубаво коте, социално, не мяука, гушлив е. Търсим му неговия човек и място!

# 719
  • Между гори и планини
Добре, че вижда с окото. Ти къде пусна обяви, че му търсите дом? Зара ще страда като се разделят .
Новини от Хели има ли? Как се възстановява малката душичка?

Общи условия

Активация на акаунт