Любители на котки - Тема 200

• 24 249
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Повторете изследванията на друго място

# 676
Арчо vs Зара Grinning

# 677
Повторете изследванията на друго място
Виждате ли нещо обезпокоително?
Котето е много страхливо и всяко извеждане от вкъщи и носи много стрес и неприягни усещания.
Днес я държаха двама доктори, за да може да и вземат кръв и сложат ваксина.
Не искам да я стресирам излишно, но не знам в този случай дали не е наложително...

# 678
  • София
Смелчага е този малък, сладък Арчо! ❤️Колкото едното ухо на Зара е 😃😍
Големи сладури са двамата!

Madlenavega97, не виждам референтните стойности.

# 679
Смелчага е този малък, сладък Арчо! ❤️Колкото едното ухо на Зара е 😃😍
Големи сладури са двамата!

Madlenavega97, не виждам референтните стойности.
Няма ги. И мен това ме изненада страшно много. Наложи се да ги търся в интернет, та от се начетох и на диагнози и ми стана каша в главата. Sad

# 680

Снимката ми оправи куция и крив ден където по - добре да не бях ставала от леглото.

На котешки: Я излез навън да се разберем като мъже!

На кучешки: В тая къща човек толкова ли не може да си имам поне една възглавница и да е само моя? Аман от навлеци!

И накрая мама облизва детето ...

# 681
Две възрастни и от различен пол, мъжкият некастриран... Задължително в различни стаи. Иначе ще е война, епична.

Да, идеята е да не се срещат, ще има и малка буферна зона. Значи, все пак според вас има някакъв шанс да се получат нещата? Това е обнадеждаващо за мен!

# 682
  • Между гори и планини
Некастриран котарак много вероятно да си маркира у вас. Вони ужасно. Да си знаете.

# 683
  • Terra incognita
Здравейте, хора! Някой може ли да ми каже през колко часа трябва да се храни една котка (7,3кг) и по колко грамаж трябва да изяжда за 24ч, за да започне да отслабва?
На 12г е Минчо (вчера беше именяк, да ни е жив и здрав, на този ден си го прибрахме преди 12г). Иска да му направя някакъв точен график, за да спре да проси храна безразборно и нон - стоп, а да свикне и да си чака часа. Откакто му махнах купата с гранули положението е просто нетърпимо 😂 постоянно е гладен.
Преди 20-ина дни изкара някакъв гастроентерит, не беше добре, не се хранеше. Хоспитализираха го и за 1 ден вливки такъв апетит му дойде, че и нас ще изяде. Изкара 3-4 дни на инжекции и се оправи, но ни скастриха да го сложим на диета, защото черният дроб е леко увеличен.

# 684
  • Между гори и планини
И Чери е над 7 кг и е едър котарак , храним два пъти сутрин и вечер с мокра храна, суха храна винаги има 2 купички. От тях ядат ако не могат да си дочакат часа за ядене, или просто 2-3 за снакс. Никой не яде само суха храна за наяждане.
Зимата наистина, по това време увеличават яденето, по- малко се движат и напълняват. Лятото не ядат толкова много и често хвърлям мократа храна на кокошките.
 Можеш да пробваш с половин пауч на ядене и да има суха храна.
П.п Лео се върна с втори улов тази вечер 😊

# 685
  • Terra incognita
Заради проблемите със стомаха първите дни изцяло бяхме махнали гранулите, после от време на време давам по няколко. Давам му по малко и често, общо за 24ч може би изяжда около 2- 2 и половина консерви от 70гр ( applaws, изчистени) и по няколко гранулки. Проблемът е, че съм почти постоянно вкъщи и той просто не спира да мяука и да търси храна. Нощем също ме буди, въобще, доста е лаком и настоятелен.
Казаха да няма гранули на свободен достъп, защото е лаком и не умее да се саморегулира

# 686
Здравейте!
Ако закупя Каракал ( до 18 кг . ) от чужда държава какви могат да бъдат правните последствия?
Казаха ми разбира се , че има " правни документи " и европейски паспорт, но не зная в България колко минават за легални.
Нямаш право да го отглеждаш като домашен любимец И на мен са ми мечта.И още някои от подобните породи,но са забранени.

# 687
  • София
Здравейте!
Ако закупя Каракал ( до 18 кг . ) от чужда държава какви могат да бъдат правните последствия?
Казаха ми разбира се , че има " правни документи " и европейски паспорт, но не зная в България колко минават за легални.
Нямаш право да го отглеждаш като домашен любимец И на мен са ми мечта.И още някои от подобните породи,но са забранени.
Преди 4-5 години имаше случай в Пловдив точно с каракал, който искаха да конфискуват. Не знам дали успяха, защото все пак имаше някакви документи, с които беше регистриран, макар и не съвсем законно. Беше си отворил сам вратата и излязъл да се разхожда някъде около панаира. Simple Smile Тогава минувачи го бяха забелязали и заснели.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sobstvenichkata-na-karak … -da-go-dam-844384

И да се посмеете малко - https://www.facebook.com/reel/414756418095523  Simple Smile  Всякакви спа процедури, ама с белезници. Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 01:05 от Таня67

# 688
Здравейте. Искам да попитам от кои хапчета за вътрешни паразити сте доволни. Ние зимата излекувахме успешно гиардия с панакюр и от тогава давам от тях. Но се замислям дали да не сменя с други.

# 689
Аз все още се лутам в информация и въпроси.
Знаете ли дали е удачно непосредствено след ваксинация да се вземе кръв за ПКК и биохимия?
Чудя се дали не е повлияла ваксината на кръвните изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт