Любители на котки - Тема 200

• 24 257
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Малко от сезона е. Simple Smile Вчера и аз се загледах как са се оформили и моите, красивичко, де... Даже си казах "къща без котка през зимата е като къща без камина" Simple Smile

# 661
И нашите външни са се ошишкавили. Минито е на хърбалет, че сега расте. И тя все гладна, все на купата ме води. 🤣

# 662
  • София
cardhu, от сезона е.
Аз им се радвам на моите. Понякога ме плашат обаче.
Мократа храна (от два магазина) излезе към 300 лв. Като хич нямам представа за колко време ще им стигне.
Ама нека папкат.

# 663
  • София

Тук се вижда какво коремче си има вече, не яде повече от преди, но само си спи, мързи я да играе.

# 664
  • До хладилника, който обичам
От сезона, от сезона. Зимата повече ядат и повече спят, по-малко се движат. То и хората са така.
Минка нещо си беше наранила лапичката - оня ден имаше кървави следи, не разбрах от коя котка и реших, че Цура е уловила нещо, но си бяха ОК и двете котки. Вчера Минка куцаше на три крака и пазеше лапата, имаше малко място със запечена кръв на едната възглавничка, но до следобеда си беше пушка и сега пак търчи и тормози Цура. До оная седмица и двете се бореха за леглото на радиатора, сега леглото до прозореца е любимо и кой превари, той завари. Ако Цура спи там, Минка понякога се примъква тихо и се навива на кравай до нея. Ако другата спи или я мързи, я оставя, ако е будна и се възмути, става и си тръгва. Обратното не се случва, ако Минка вече спи на леглото, Цура не отива - поглежда, подушва и търси друго място за сън. А някой път нахалната Минка иска цялото легло и тогава отива и почва да се бори с Цура, която се разкрещява и си тръгва. Победа за нахалницата. Леглото на радиатора е напълно нежелано - пръсках спрейове, разпухвах възглавницата, каня ги - не и не.
Много са ми добри момичетата. Вчера в една моя група някой пусна котенца, едното шарено сладурче, разутпа ми се сърцето, но още малко време трябва да мине, за да убедим и мъжа ми, че е ни достигат котките. Ето, той не искаше котка, аз исках котка, така че поговорихме и достигнахме до компромис и имаме две котки Grinning

# 665
  • Между гори и планини
AnyHr, къде е тази бяла прелест? Аз чакам снега с нетърпение, за сега само ситно вали при нас.
За ошишкването - всички ядат по много, като най видимо е при Памук. Той зимата налива месцето, пуска козина. Лятото е като кощрамба.
Вчера мъжът ми ходи и купува храна на котките и кучето. Правим го веднъж месечно, бая сума е. Купил любими консерви. С една такава моите четири са щастливи за деня и суха храна, разбира се .
Ако не сте пробвали тези консерви, препоръчвам ги

# 666
  • София

Доня,
Скрит текст:
В Перник, в полите на Голо бърдо.
Ама на мен ми е прелест само защото днес съм почивка. 😁
Още се чудя тук ли да оставам тази нощ или да се прибирам към София, че утре и вдругиден съм на работа 🤔 Но в София не мога така да я докарам...

С Блеко пак се борихме с хапчето... вчерашната стратегия не проработи днес.

# 667
Стривай цистона в мокра храна.

# 668
  • София
Стривай цистона в мокра храна.

Не я яде. Той нали не чува, та явно другите му сетива компенсират и обонянието му е по- развито...

# 669
Сина безотказно лапа и пита за още.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 17:10 от cardhu

# 670
  • До морето...
Аз пък забелязвам от край време, че Тоби си държи и кг и еднакъв апетит целогодишно, поне засега.На 2,5 години е.
Ето го и него/така си изглежда от година и половина някъде/.Единствено като бях почнала да му давам няколко месеца диетични гранули и му личеше по едно време ,че почна да сваля.
Ии Тобии 😊

# 671
Здравейте!
Ако закупя Каракал ( до 18 кг . ) от чужда държава какви могат да бъдат правните последствия?
Казаха ми разбира се , че има " правни документи " и европейски паспорт, но не зная в България колко минават за легални.

# 672
Здравейте, следя темата отдавна, изправена съм пред дилема и имам нужда от помощ. Имам домашна женска котка на 10 години, която е кастрирана като малка, гледаме я е апартамент, кротичка е ..е има си своите лудости, много се обичаме и разбираме. Само на мен дава да я пипам и правя масаж Joy спи в краката ми вечер и като цяло сме супер комбина.

На селото на мъжа ми има едно котенце, което също идва там, когато има хора от вече доста години. Проблема е, че сега зимата няма да има никой, и много се притеснявам за него. Вече е на възраст, въпреки че е много оправен и доста зими е изкарал, има комшии, които го хранят чат пат, ..  но не е като да си имаш стопани Disappointed Мъжки е, много в кротък към нас, възпитан и разбран, въпреки че е голям побойник с другите котки... но вече е на възраст, има проблеми със зъбите, трябва да яде само мека храна и предстоящата зима ще е много тежка за него.

Та обмислям да събера двете котки в един апартамент. Няма да се виждат, ще ползват различни стаи и тераси. Ще е голям дискомфорт за всички и се чудя дали не е лудост. Може би ще трябва и да кастриране на стари години селския котарак. Моля ви, посъветвайте ме, да мъча ли изобщо животинките и нас, ако няма шанс да се получат нещата.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 20:31 от *Emerald

# 673
  • Между гори и планини
Две възрастни и от различен пол, мъжкият некастриран... Задължително в различни стаи. Иначе ще е война, епична.

# 674
Здравейте!
Нахлувам много притеснена в темичката ви.
Имам здраво, жизнено и игриво коте на 2.3г .
Днес беше датата за годишна реваксинация и реших да пусна профилактични кръвни изследвания.
Ще прикача тук. Резултатите много ме притесняват, ПКК показва ниски тромбоцити и завишен хемоглобин.
Докторът каза, че няма нищо притеснително и че всичко е наред, но се притеснянам от тези отклонения в резултата. Знам, че не сте специалисти тук, но ако някой се е сблъсквал с подобни резултати, бих искала да обменим опит. Много съм разтревожена.

Общи условия

Активация на акаунт