Пиете ли чай?

• 15 253
  • 219
  •   1
Отговори
# 210
А студеният чай продаван в бутилки бива ли го или е химия? Гледам деца и ученици го пият.

# 211
  • София
Точно за деца изобщо не е, защото е на основата на черен чай. Плюс химия.

# 212
Точно за деца изобщо не е, защото е на основата на черен чай. Плюс химия.
Само веднъж пих студен чай. На планински преход. Бяхме си приготвили чай още от вкъщи в термоси. И горе на над 2000 метра надморска височина се изстуди. Приятен е на вкус,когато е студен.

# 213
  • София
Оххх, аман.
Не видях, че ти питаш.
Студен чай от дома и бутилиран от магазина са различни неща, ама много обичам някой да се прави на перде.

# 214
Харесва ми да пия чай в студените дни, дори обичам да си го пийвам с медец.Но на няколко пъти през последните години пробвах да го пия сутрин рано за да заместя кафето и се оказа че ми се гади и то много, дори не си спомням много добре но мисля че повърнах една сутрин и от тогава не го пия рано на гладно.Някой дали знае каква може да бъде причината ?

# 215
Харесва ми да пия чай в студените дни, дори обичам да си го пийвам с медец.Но на няколко пъти през последните години пробвах да го пия сутрин рано за да заместя кафето и се оказа че ми се гади и то много, дори не си спомням много добре но мисля че повърнах една сутрин и от тогава не го пия рано на гладно.Някой дали знае каква може да бъде причината ?
Зависи от чаят, зависи какви билки съдържа. На гладно някои билки дразнят стомаха. Същото като с лекарствата.
На мен на гладен стомах, най не ми понасят горчивите чайове. Така по същия начин, преди повърнах от чай от мечо грозде.
Ама то и кафе на гладно не окей.

# 216
У нас чай може да означава много неща и най-различни... Аз бих пробвала различен чай, ако толкова искам да е чай сутринта. Може и да има някой който да не прави такъв проблем.
Но така общо питане от какво е, без да знаем какъв чай - ще трябва боб да хвърлим.

# 217
Да, например чаят от лайка е приемлив за стомаха, дори и на гладно. Само че защо изобщо трябва да е на гладно!
Аз кафето примерно, също го пия преди закуската, но с него похапвам нещо дребно - бисквити, солети, кексче... Точно за да не ми дразни стомаха. А то не е и само до това. Пиенето на някои чайове или кафе на гладно може постепенно да се отрази зле на лигавицата на стомаха, и дори до язва да доведе в един момент.

# 218
Е, чак и удивителни сега.... Не всеки яде сутрин, камо ли изброените сладкиши и солети. Аз тия неща не ги ям по никое време, камо ли с тях да си започна деня и според мен би било вредно да го правя.
Някои не понасят нито чай, нито кафе на гладно, други могат но ако има мляко или сметана, а трети като мен цял живот не търсят храна сутрин и не им пречи това. Или някои не понасят сутрин определен вид кафе, а с друг нямат проблем (сестра ми казва че еспресото дразни при нея, а от джезве пие без ядове, а е все чисто кафе).
Кафето ми е само с вода до него сутрин, а в по-студените месеци ако съм си вкъщи  след него често идва и голяма чаша билков чай. Понякога са в обратния ред, както дойде. Още не ми е станало лошо или пък да ми раздразни стомаха и нямам проблеми с него и по принцип.
Като на някого нещо не му понася - най-лесното решение е да не го консумира, а не да казва на другите да спрат и те.

# 219
Някои неща могат да се проявят в последствие - гастрит, язва... Не е нужно кафето или чаят да ти дразнят сутрин на гладно, до степен до която ти се гади или те боли стомахът, но в същото време може "тихо" и постепенно да развалят стомаха, без да го усещаш, докато в един момент не се развие даденият проблем.
Точно заради ей такива скапани навици, мъжът ми е на лекарства за стомах, последните три години. Спре ли ги се почва - болка, парене.....

Общи условия

Активация на акаунт