ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 522
  • 316
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,честито на новите мами,и бързо възстановяване.Желая на всички бебчовци да са здрави и бързо да растат и радост да носят само.Имам един въпрос някой дали вече ерязал ноктите и как се справяте с това предизвикателство

# 121
Имам един въпрос някой дали вече ерязал ноктите и как се справяте с това предизвикателство
Да, аз, още първия ден като ми я донесоха в стаята. Ами като видях какви нокти има, и май беше успяла да се одере по лицето, така че нямах грам колебание. Бебешкият хигиенен комплект е вкъщи, МЖ изтрезняваше от купона предната вечер и нямаше как да дойде точно в този ден Smile Така че хванах моята нокторезачка и изрязах ноктите на бейби, а после ги минах и с пилата. Не се получи идеално, но е достатъчно добре. Ноктенцата са ѝ много мекички, като кожички почти, така че нямаше много смисъл от пилата, а и с нокторезачката все едно рязах кожички Sweat Smile

# 122
Skady, честита дъщеричка. Жива и здрава да е! Много радост да ви носи.

# 123
Здравейте и от мен, и аз имам проблем с ходенето след секциото. Операцията не ме опъва и не ме боли, проблема е в кръста. Придвижвам се като бабичка инвалид. Едва стъпвам. Казаха, че до 20тина дена би трябвало да отшуми. Предписаха ми единствено парацетамол. Не са кг проблема, забременях 86, преди раждането свалих още и влязох в болницата 88кг. Явно е от упойката в кръста...

# 124
Здравейте,честито на новите мами,и бързо възстановяване.Желая на всички бебчовци да са здрави и бързо да растат и радост да носят само.Имам един въпрос някой дали вече ерязал ноктите и как се справяте с това предизвикателство

Още на 3 ден, с бебешка ножичка - докато спи. После още 1 път, докато е буден.

# 125
  • София
Ние още не сме рязали нокти Sweat Smile Една педиатърка ни каза да не бързаме, а и те са толкова нежнички и ми се струват като залепени за пръстчетата (дори прорасналата част, която е някак извита). Тя не се е драскала досега, не се и плаши от мятащите се ръчички, та не виждам смисъл от излишни ходове на този етап.

# 126
  • Sofia
Момичета на профилактичния преглед педиатъра каза да не се маже бебето с бебешка олио а с масажно мляко. Бебчо харесва олиото повече понеже го загрява. На вас казват ли ви лекарите подобни неща?

# 127
На мен акушерката, която наблюдава грижата след раждане, ми каза нито с олио, нито с мляко, защото кожата им привиква. Донякъде има логика, защото четох, че на този етап кожата на бебетата е рехава и пропусклива, но все пак ми е малко странно. Както и да е, за момента не мажа, нещата са ок.

# 128
Олиото запарва, лосион е по-добър избор.

# 129
На мен пък ми препоръчаха дефламол. Мажа с него. Хем си го загрява след баня и му харесва масажа, хем е с лечебно действие и ако му е зачервено дупето, минава с едно мазане. Отделно добре му понася и на местата на които се бели кожата.

# 130
Sway, благодаря ти Hug

За мазането, акушерките в болницата казаха бебешко олио през зимните месеци, и нещо хидратиращо през летните. Не смятам за проблем, ако човек прави обратното или не маже с нищо, или маже с нещо трето. Всички казват различно и без това. Явно никоя опция не е фатална.

# 131
На мен пък ми препоръчаха дефламол. Мажа с него. Хем си го загрява след баня и му харесва масажа, хем е с лечебно действие и ако му е зачервено дупето, минава с едно мазане. Отделно добре му понася и на местата на които се бели кожата.

За подсичане може, но иначе си е лекарство и при нормална кожа няма нужда.

# 132
Ние утре вече ще сме трима.Е,четирима със свекървището😂.Днес ми потвърдиха и утре в 12 ще ходим да го вземем.

# 133
Честито, Lunatichka92! Най-накрая Hug Да расте здрав, щастлив, и много обичан Heart

# 134
Момиче днес се появи нашата дългоочаквана принцеса. Малко мъничка, но и за това преминахме към израждане защото спря да наддава и нямаше смисъл да стои още 5дни до термин.

Общи условия

Активация на акаунт