ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 20 210
  • 316
  •   2
Отговори
# 15
Asy, благодаря за новата тема. Hug Вече няма къде да ходят и последните октомврийчета, трябва всички да се разпишем на първа страница.

И то си е време да се обсъждат бебешки новини, повечето мами са родили и това ги вълнува, така че изобщо не се притеснявайте.

На мен ми действа потискащо, че утре ми е терминът и нямам никакви признаци. Започва се с тонове всеки ден, бебето едвам мърда, много му е тясно и ме тревожи. Пък аз нямам грам апетит. Вече се настройвам, че ме очаква пореден уикенд, в който ще съм бременна и леко се отчайвам.

# 16
Снощи и днес бебето започна да ме ядосва вече, още не е 26ти, но какво да се прави, и майките имат право да са раздразнени. А, да не говорим, че днес настроението ми вече хич го няма.

“Мани ти”, pregnancy is a bi*ch! Хич не е лесна работа! Да, забравя се, разбирам, защото носи специален заряд и трепетно очакване. Вниманието на околните през тези 9 месеца, особено непознати, ме впечатли особено, приятно е, но което си е истина си е истина, изпитание си е.

# 17
Момичетата, които са секцио - продължават ли ви лохиите?
При първото ми секцио, почти месец имах лохии .Сега от прибирането на 5ия ден, нямам нищо. На7мия ден, при махането на лепенката, попитах лекарката, но тя толкова бързаше, че май не ме разбра и ми каза да не се притеснявам ако има съсиреци ли нещо такова.
Докато бях в болницата, стриктно проверяваха дали имам и останах с впечатление, че е много важно...
Не , че не ми е хубаво да нямам... Но взех да хо мисля...

# 18
Sugarr55 И при мен около 5-6 сякаш спряха,после след ден два пак имах,но много малко ,смениха си цвета няколко пъти
Имаше дни в които почти нищо нямах,после се появяваше някое петънце малко или по тх след тоалетна.От към 10 ден бях с ежедневна превръзка само, а към 20 и някой ми спряха
Общо взето много странно ,предвид че с първото раждане ,което обаче беше нормално,течах като река бая дълго време
Вчера питах една АГ при която ходих на преглед,тя каза че е нормално след секцио да е по-кратко и по-малко и да чакам цикъла сега

# 19
Sugarr55 И при мен около 5-6 сякаш спряха,после след ден два пак имах,но много малко ,смениха си цвета няколко пъти
Имаше дни в които почти нищо нямах,после се появяваше някое петънце малко или по тх след тоалетна.От към 10 ден бях с ежедневна превръзка само, а към 20 и някой ми спряха
Общо взето много странно ,предвид че с първото раждане ,което обаче беше нормално,течах като река бая дълго време
Вчера питах една АГ при която ходих на преглед,тя каза че е нормално след секцио да е по-кратко и по-малко и да чакам цикъла сега
И аз знам, че след секцио са по- кратки, но 5 дни, даже само първите 2 имах нормално кървене, след това зацапване... Дано всичко е наред и при двете ни, явно изчистват голяма част по време на операцията.

# 20
И аз се чудя на тези лохии… естествено съм, с реално ми е 3 ден и ако броим и самия 21ви е четвърти ден и вече съм с always normal… сменям 4 пъти дневни след тоалет и реално ги сменям зацапани като от последен ден на цикъл, а не яко напоени като втори ден… и на визитация нищо не казват, само пипат корема и казват “е, добре се контрахира, спокойно, Еми нормално е, при всеки е различно”… ама чак пък толкова…

# 21
Не се безпокойте,
Няма да сте все бременни.
Ще се случат нещата.
Стискам палци да е леко
Възможно най-безболезнено
И да си гушкате сладките
Бебчета.

Шишарче, честита радост. 🥰

Нас ни изписаха вчера.
Аз съм родила от 5 дни, днес почва шести.
От тях нито една нощ не съм спала като хората - първата нощ в болницата от притеснение за операцията,  после втората бях в реанимация,  третата беше първа отделението,  и после съм с бебето по цял ден и по цяла нощ още от болницата.
Ами какво да ви кажа - леко се диша, да, родих, мина и страхът вече, болките ги търпя стоически, слагам профенид свещички, инаме не мога да вървя, нооооо сънят ми липсва много а мъничето на всеки два часа и половина - три си иска своето и няма ден, няма нощ. Задачки, документи,  акт за раждане, педиатър, кърмене, акото какво е, повърна,  топло ли му е, студено ли му е, лохиите ми силни, после ги няма въобще, после пак потекат..... - още един милион неща....   Въобще бременна или родила .....Няма лесно.

Да си мама е вълшебство,
Но и най-горямата отговорност и
Натоварване.

# 22
maya, с теб и sway ще се състезаваме за титлата последно октомврийче. Има още няколко момичета, които не пишат вече, не знам дали са родили, иначе само ние останахме. Моят термин е днес, ама това не значи, че първа ще родя. ММ се събуди през нощта като станах до тоалетна и ме пита “няма ли контракции?” Joy Не, то и аз се будя с разочарование, че нищо не ме боли. Някак съм решила, че ако ще започне раждане ще е вечер или нощно време и после цял ден съм унила, че явно и днес няма да се ражда.

Гледам и ноемврийската тема се напълни бебчета, та май вярно скоро ще започнем в декемврийската да пишем. Joy Вижда му се края, ама наистина вече се уморих от чакане, този девети месец продължава колкото цялата бременност.

# 23
Живот и здраве, утре е наш ред. Малко съм се притеснила. Още ми се струва нереално, че от мен ще излезе бебе. Все едно вчера правихме опити.

# 24
  • София
На мен обилното кървене ми беше няколко дни в болницата, тогава бях и с превръзки за след раждане. Вкъщи вече с дамски, имах няколко по-силни протичания. Около 20 дена след операцията вече съм на ежедневни, имам само леко и непостоянно зацапване.

# 25
Не е лесно за никой. Аз бях в понеделник на контролен преглед, оказа се, че матката не ми се е контрахирала както трябва и е пълна с течност. Дадоха ми лекарства. Утре пак съм на преглед.
Днес стават 14 дни от раждането. С предишната ми бременност ме вкараха в болница за спешно абразио на 14тия ден, след като голямо количество лохии и големи съсиреци излязоха изведнъж. Може да са били наистина задържани плацентарни части, а може да е било като сега. Във всички случаи съм на тръни. Постоянно се страхувам, че отново ще ми стане нещо и ще ни разделят с децата или ще сбъркам нещо с кърменето и ще направя мастит и ще приключа....
Направо на хипохондризъм ми прилича всичко това, искам да съм позитивна, да не мисля за нищо и да се радвам на децата, а сърцето ми все е свито. Тези стари травми изобщо ще изчезнат ли!?

# 26
Живот и здраве, утре е наш ред. Малко съм се притеснила. Още ми се струва нереално, че от мен ще излезе бебе. Все едно вчера правихме опити.

Хайде, успех! Няма страшно, ще мине и замине. На мен ми е второ дете и пак ми е нереално. Simple Smile

# 27
mommy22, ако не върви по моя план ще е ноемврийско бебе или последния ден на октомври.
През ноща ставах да пия парацетамол, а днес сутринта повръщах. Не ми е лошо, просто си допивах водата с лимон, и повърнах. Ей така от нищото. Ама оня ден се хвалех, че за цяла бременност не съм повръщала. Мерих кръвно всичко точно. Сега пия кафе и ще излизам с кучетата.
Skady, искам да ти кажа, че те разбирам. Направо не разбрах как мина това време. Все едно оня ден бях на инсиминацията. Дълго не осъзнавах даже, че съм бременна, а камо ли че трябва да го родя. Сега също ми е нереално, че съм бременна. Ако не ходя по прегледи и не го усещам, че мърда все едно съм просто дебела.
Всичко ще мине и ще чакаме добри новини утре.

# 28
Моите лохии (след естествено) вървят 11-ти ден, като ми се струват доста обилни. Първите дни ми беше замотано от кръвозагубата, сега вече не, но все пак си карам със специалните превръзки - обикновените се оказаха още неподходящи.

Моята кърмаческа драма продължава - сега бебето не иска (не може?) да суче ефективно. Наддала е само 60гр за 4 дни, последните дни се храним по 10-12 пъти на ден, но пак няма ефект. Според акушерката ми, кърмата ми не е достатъчно хранителна, защото не ям достатъчно Sad бебето снощи направо проспа нощта, будила съм я по 1 час да хапне, едва преди час хапна и то малко. Много съм притеснена, не ми се струва нормално това. Днес имам консултация с консултант по кърмене, да видим какво ще кажат.

Моми, стискам палци скоро да започнат да се случват нещата. Skady, успех утре! Жужу, разбирам те - и на мен ми преминаха неудобствата от бременността, но почнаха всякакви други тревоги. Май това ще е обичайното вече, тревога за всичко....

# 29
Stasy, как е било допуснато това състояние със задържани лохии? Не те ли проверяваха в болницата? Какво ти казваха като те проверяваха? Казаха ли на този преглед на 14тия ден предположение в кой момент е започнала да задържа матката? Тези неща мен много ме плашат с това оскъдно зацапване…

За чакащите - в денят преди да родя точно такива мисли ме бяха налегнали, как всичко е нереално, като някакъв сън, наистина ли съм бременна и верно ли се случва, някак сюреалистично откъсната от реалността се чувствах и след като си родих бебчето всичко си дойде на мястото.

Между другото не знам за вас, но такъв допълнителен прилив на любов имам към ММ, хем и като идва на свиждане не мога да го прегърна някак си както ми се ще, да се сгуша в него, да ме задържи в обятията си и ме е страх, че изглеждам някаква хладна къч него ама на фоайето той с якето, аз с пижамата по чехли, не мога да се отпусна, а много много искам да го задържа до себе си, много го обичам….

Общи условия

Активация на акаунт