ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 20 177
  • 316
  •   1
Отговори
# 45
И аз отново за лохиите.
Писах на лекарката и тя не ми отговори, само го прочете.Мъжа ми обаче и е звъннал и казала , че е нормално и да не се притеснявам. Реално точно 2-3 дни съм имала кървене, като по- обилно беше в деня на операцията, след това капки ... Не знам, дано всичко е наред.Уж след месец трябва да отида при нея на преглед, съмнявам се да ме погледне на ехограф, чудя се дали да не отида на друго място, но знам, че до месец след прием в дадена болница , трябва да си отидеш в нея.

# 46
Колко малко бременни останаха в групата ни. Кураж момичета, малко остана.🍀

За лохиите, аз имах по-обилно кървене първите 4-5 дни и след това минах на нормални превръзки. Две седмици и половина по-късно имам леко розово зацапване на ежедневна превръзка.

От няколко дни бебчо има сопол, но поне нослето не е запушено. Най-вече вечер чувам хлипане. Цял ден капя по 2-3 капки физиологичен разтвор във всяка ноздра и вечер издърпвам с тръбичка каквото се е насъбрало в нослето.

При нас кърменето върви много добре. Акушерка идва вкъщи и го мери на няколко дни. Роди се 3040 гр, изписаха ни 2890 гр и за 18 дни вкъщи вече е 3750 гр. Моят съвет за увеличаване на кърмата е бебето да се слага постоянно на гърда за 2-3 дни и гарантирано ще се усети подобрение.

# 47
Ох,то и аз нямам търпение да си прибера моето,но и вкъщи не знам какво ще го правя😂😂😂.Кърма имам малко все още,но не знам то дали ще иска да суче и дали ще може да си "свали"по-обилно количество.Ако трябва да се цедя и да му давам в шише,няма да стане.Снощи пак висях час на помпата,но капка не тръгва.Сега пък имам петна по тениската.
Нито памперс знам как да слагам,нито нищо.В събота с мъжа ми стоим и си го гледаме как повръща,ама никой не се сети да го обърне на една страна.Добре поне,че викнах сестрата и го обърна.Буквално ще навлеза в абсолютно чужди води.По-големи деца съм гледала,ама новородена не съм пипала през живота си.Моят мъж хем реве кога ще го вземем,хем снощи ми вика:"Нали осъзнаваш,че това човече ще е*е майката на цялото ни ежедневие"😬

# 48
Момичета, и аз съм още от чакащите.
По принцип чакам хелоунско бебе. От една страна нямам нищо против да изчака до другата седмица, но от друга не искам и да става тема за индукция.
Преди два дни едва ходех, много се бях преуморила, не бях спала като хората, цял ден тичах по прегледи. Накрая едва се прибрах. На тоновете всичко беше перфектно за бебка, но показателят за контракциите в един момент скочи от 0 на 20. Аз го погледнах само защото в този момент ме пробождаше леко ниско долу. Лекарката нищо не коментира, но и не мисля, че може да прави заключения от тези параметри. Каза само, че е могла да провери за разкритие, меко е отдолу, но не иска да предизвика нещо. Иначе всички ме питат усещам ли подготвителни контракции, но аз не знам какво е това. Имам си разни придърпвания, но за мен това не са контракции. Правя си разни разтягания всеки ден, но те са по-скоро за мен. Пипонка е вече толкова ниско, че едва ли това нещо ѝ помага. Застанала е с гръб на дясната страна, което май не е най-оптималната позиция, но вече и няма как да се завърти.
Е, след този злополучен ден, се наспах едно хубаво и от тогава не съм усещала никакви неразположения.
Не ми се иска да се вкарвам във филми за преносване още.

Опитвам се да съм спокойна и да не мисля със страх. Може би защото съм чела за тревогите след раждането, някакси не мога и да си кажа нека само да мине то.

Skady, успех на теб! Беше ми интересно да прочета историята.

Става ми и много тъжно да прочета за отношението към родилки в държавни болници.

Moonlit, хубаво е, че имате среща с консултант. Сигурна съм, че ще те успокои и ще ти вдъхне доверие за кърменето.

# 49
  • Sofia
Lunatichka питай в неонатологията дали преди изписването ще ти покажат тоалет и хранене. Мен ме викаха два поредни дни преди да го изпишат за да ми показват тоалет и ми даваха аз да го храня.
Оплаквам се, че тази седмица съм в болница, бебето гледат мъжа ми и майка му и изнемогват. Много лошо се получи с моето разболяване и още по-лошо, че не знам дали съм излекувана. Стискайте палци да е наред утре всичко.

# 50
Момичета 😊😊😊,

Да се похваля и аз. На 23 Октомври с планово секцио се роди моята втора любов Преслав- 3250/50 см

Изплака си, но сега е в кувьоз на кислород и антибиотик, по бавно се адаптирал. Та не е при мен. Тъпо ми е. Но днес го видях два пъти. Нядявам се да ни изпишат заедно или поне не с много голяма разлика.
Mommy, в Щерев съм и те чакам ако решиш. 😁😁😁

# 51
Да е жив и здрав Преслав и скоро да сте си заедно!

# 52
airgirl, жив и здрав да е Преслав и бързо да ви изписват! Heart И при мен беше така с първото дете, бяхме разделени, разбирам какво ти е.

С удоволствие ще се присъединя към теб, нооооо при мен май положението леко отива към индукция. Ще се коментира в понеделник, но вероятно ще го чакаме до сряда най-късно. Малчо изглежда не му се излиза, нямам мижава контракция. Гади ми се, криво ми е, тъпо ми е, че и този уикенд ще съм бременна. Много зле се чувствам психически, направо не знам как ще си посрещна бебето в това състояние. Нямам никаква надежда вече, че спонтанно ще родя, като няма и един симптом за него да се хвана. Секс, разходки, тренировки, фурми, ананаси, не работят при мен. Ще си направя един детокс от всякакви социални мрежи този уикенд, ще опитам все пак да се настроя положително. Не ме е страх от индукция, силно се надявам и този път да е успешна и безпроблемна, но не си представях, че чак ще си подмина термина, особено след като се притеснявах да не родя по-рано. Ама иронията е, че първото бебе много бързаше, това сега не иска да излиза.

Дана, успех и на теб, имаш още време до термин, пък и след това. Hug

# 53
Airgirl, честит Преслав, дано бързо се съберете и гушкате. А на теб бързо възстановяване до тогава.

Mommy, ти поне си имаш подготвителни контракции понякога. Хубаво е, че и не ти дават много зор с индукцията, а и вече си минала през това. Аз може би след уикенда ще мина към помощни средства. Разходки, тренировки и неособено успешен масаж на перинеума само правя засега. Е, и акупунктура, ако може да ѝ се вярва. Не съм изпила и една чаша чай от листа на малина, седи си така. Моята лекарка е спокойна и казва, че бебетата излизат ден два преди или след термин, да не го мисля още.

Вафличка, как така пък се случи тази инфекция. Разбра ли се от какво е поне.

Sway, и ти май не се чувстваш в най-добрата форма последните дни.

# 54
Честито, airgirl! Живи и здрави и скоро да се гушкате!

Dana, късмет и на теб в края на месеца!

Mommy, аз и часове преди да родя (нали тръгна нормално) нямах нито 1 симптом, че ще раждам.

Вафличка, бързо да минава! Какво ти е точно?

# 55
airgirl, честит да е Преслав. Да се прибирате скоро у вас! Живи и здрави да сте всички.
D_ana, долу горе съм в твоята ситуация. Термин другата сряда и индукция в четвъртък. Не искам да ме индуцират. Ям ананаси, фурми, разходки, клякания, упражнения, чай от малинови листа. Нищо не помага. Сдобих се само с изприщен език и мускулна треска. Втора нощ подред ме боли главата и не мога да заспя. Една постоянна менструална болка, която не е контракция. Писна ми в общи линии.
Вафличка, а разбра ли се защо е инфекцията. И ти да се оправяш бързо.
Лунатичка, ще се оправите. И ще знаеш, какво се прави. Важното е да се приберете скоро. Ще се напаснете.

# 56
Доста ви помрънках последните дни, момичета. Много благодаря, че се включвате с окуражителни думи. Hug

Знам, че всичко вече е въпрос на дни и просто ще опитам да си променя нагласата. Най-важното е бебето да се роди успешно и двамата да сме добре. Снощи след като си поплаках преди сън, ми стана по-леко и днес се събуждам в по-бодро настроение. Ще видим как ще потръгне денят.

sweety, твоето първо дете беше закъсняло, нали? И на мен ми казаха, че не е нужно да имам симптоми предварително, не знам защо се чувствам, че трябва да имам.

Само се чудя дали, ако в понеделник 40+4 ми предложат индукцията, да се съглася или да го изчакам максимално до 40+6. Тогава ще ме проверят и за разкритие реално и ще преценим на база на това.

Dana, аз подготвителните ги имам още от началото на втори триместър, но шийката ми си беше напълно затворена преди седмица на прегледа.

sway, ти как си организирала пристигането в болницата в случай, че започне раждане спонтанно? От една страна като постъпваш за индукция ще ти е много по-лесно логистично. Май и ти си се напрегнала като мен. Може би през броени дни ще се родят бебетата ни, ако не решат да излизат спонтанно.

# 57
Airgirl,здраво бебче,да ти е честито и да те радва цял живот.
Вафличке,скорошно възстановяване и по-бързо да си се прибереш вкъщи.
Кураж,момичета!Малко ви остана и на вас!Знам,че чакането напряга още повече,но за тези работи си има ден и час.Не е каквото искаме ние.
Чудя се днес дали да изляза по магазините.Страх ме е да не се разочаровам пак.Иначе трябва да купя почерпка за отделенията и нещо за вкъщи да имам.Едното детенце на приятелска двойка има рожден ден в неделя,та и за нея трябва да купя подарък.Искам да отида някъде и да се подстрижа,че косата ми не е пипана от повече от година.Искам да купя зеле,карфиол и пр да си сложа трушията😁,че после зор с бебето.Искам да "метлосвам"из Плевен.Обаче гласът на здравия разум,ММ,не е съгласен😠

# 58
Термин другата сряда и индукция в четвъртък. Не искам да ме индуцират. Ям ананаси, фурми, разходки, клякания, упражнения, чай от малинови листа. Нищо не помага. Сдобих се само с изприщен език и мускулна треска.
Казват, че сексът и оргазмът помагали Grinning Според мен - колкото и фурмите, но не пречи да се пробва, хаха.

# 59
Термин другата сряда и индукция в четвъртък. Не искам да ме индуцират. Ям ананаси, фурми, разходки, клякания, упражнения, чай от малинови листа. Нищо не помага. Сдобих се само с изприщен език и мускулна треска.
Казват, че сексът и оргазмът помагали Grinning Според мен - колкото и фурмите, но не пречи да се пробва, хаха.
Секса... Е мираж 😂. Самозадоволяването не върши може би същата работа.
mommy22, да леко съм напрегната. Цялото това шофиране вече ме напряга от гледна точка на това,.че се притеснявам да не ми се доходи до тоалетната. А и чакането последните дни уморява психически.  Може би не очаквах да стигна до термин и заради това ми е изнервено.
 Казват, че жената раждала като се отпусне и била щастлива.
Иначе да, чисто логистично ще ми е по лесно. Една приятелка ще ме закара иначе до болницата. Освен ако не тръгна да раждам в неделя, че е в изборна комисия. Тя и за индукцията ще ме закара, че да ми вземе колата да не седи на паркинга.

Общи условия

Активация на акаунт