ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 20 199
  • 316
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря ви, момичета! Hug
Още съм на кантар да се откажа и да си остана вкъщи Joy
Знам, че ще е добре, болницата е хубава, условия има, ама аз съм си така с новите неща, като не знам какво ще е точно.
Ако всичко е наред, ще пиша пак тези дни Neutral Face Simple Smile

Успех и здрави бебчета на всички, които ще родят междувременно! Hug Heart

# 31
Mommy, много си сладка 🤭 Благодаря, че писа тук тази сутрин, че воина и сам е воин, но не е лесно.
Ами аз казах неотдавна, че искам Halloween бебе, има го тук даже документирано 🤣 не знам защо сега падам духом.
Сигурно защото чакам в момента пред кабинета, не знам кой ми запиша час, но ме извикаха рано тази сутрин, уж само за консултация, а дано да е така! Та чакам да обсъждаме предизвикване на раждане.

Иначе по техните машинарийки, термина ми е 26 Октомври, по данните на бг акушерка, броиш 270 дни от дена на забременяване си е. 30ти, да пренася 1-2 дни и си скокнах в Ноември 😂

*то даже администраторката на Ноемврийската роди вече в Октомври, да и е живо и здраво бебенцето, що пък не и обратното 😂

Успех Mommy & Sway & Skady

# 32
Не ако,всичко ще е наред и ще чакаме да пишеш.
Шишарче,накара ме да се усмихна.Аз съм точно обратното.Хем се радвам на ММ,хем не го искам,понеже трябва да си деля бебето с него🙄.Не питайте.Обзела ме е някаква вълна,че това дете е само мое,искам да си го взема и да избягам някъде,където да сме само аз и то🤣.
Мен още не са ме преглеждали.Лохии си имам като нормален цикъл и съм с Молпед,които ми вършат идеална работа.
Моят лекар при изписването ми каза да отида на седмия ден за махане на конци и да ме види на ехограф как се прибира матката.Е като отидохме,той беше особено сърдит,на сухо и грубо ми махна конците и още се чудех как да стана от кушетката,а той дръжката на вратата беше хванал вече..Очакваше да му занеса нещо ли..Не знам и не ме и засяга.Мисля повече през живота си да не го виждам

# 33
Успех, момичета! 🍀🍀🍀 Очакваме скоро най-сладките новини! 🥰

Moonlit, при нас също беше така в началото - бебето наддаде недостатъчно на първия профилактичен преглед, който е 14 дни след раждането. Затова взехме везна под наем, за да се ориентираме колко изяжда - мерихме преди и след кърмене. Той бързо се уморяваше като сучеше (заради жълтеницата) и наистина не изяждаше достатъчно милилитра. Започнах да се цедя и да додавам кърма от шише. В рамките на следващите две седмици си навакса и сега на прегледа за 1вия месец вече е качил 800грама от рожденното тегло. Така че бъди спокойна, че нещата се овладяват и бебчо ще навакса качването на грамчета, само трябва да намериш правилния подход за двама ви. Супер е, че ще направиш и консултация.

# 34
Шишарче, сега за 1 седмица е станало. Като ме изписваха всичко беше наред.
Като ме изписваха от Майчин дом никой не ме е преглеждал. Те и визитации не правеха тогава. Съветвам те да си изискаш преглед с ехограф. Забрави колко си възпитана и мила. Изисквай всичко, което ти се полага, иначе никой няма да ти обърне внимание.

Moonlit, бебетата с тежка жълтеница са много сънливи и не се хранят добре. Не знам дали твоето има, но така ми изглежда.
Трябва да им се помага, защото като не ядат, проблемът се влошава. Давайте кърма или АМ с биберон, за да не се мори и да получава калории. Няма нехранителна кърма, просто то не приема достатъчно. Все пак се храни и хидратирай добре! Не давайте вода или глюкоза, защото много влошава положението. Обсъдете с неонатолог вариант за фототерапия.
Преминала съм през това, първото ми дете отслабна с 500гр, докато овладеем положението с жълтеницата.

# 35
Моето бебче е с жълтеница, но макар и мееега сънена си изяжда всичко и си наддава. Назначена ѝ е фототерапия и само за 24 чада и а голяма разлика. Как всъщност се развива това чудо, тя е на АМ, мислех, че само кърмачета имат този проблем? Опитвам се да се храня и пия както генни чайове, още вадя някакви капки коластра, но не са достатъчни да я изхранвам…

# 36
Давай й всяка капка коластра. В нея има повече имунни клетки и антитела, отколкото в литри кърма по-късно.

# 37
Благодаря за темичката.

Skady, стискам палци за утре. Всичко ще е наред. 🍀

Лунатичке, отивай да те приемат и теб при бебето, плати си там каквото трябва и да си при него.

Moonlit, изцеди в шише и виж колко кърма имаш, да не би да е малко?

За лохиите, по принцип след нормално са обилни и дълго време, а след секциото не. При мен обаче с нормалното ми бяха само 2 сед , а сега имам повече от 2 сед. Обаче обилни ми бяха само в болницата, бях с превр. за родилки, после с нощни и отдавна съм си с обикновени и мога и с часове да изкарам с 1, но ги сменям де, просто от хигиенна гл.точка.
Нормално е ту да тече, ту да намалява, но ако сте родили преди 2-3 дни и съвсем няма или са адски обилни с мн съсиреци, тогава не е мн ок и дават хапчета.

Ние бяхме на преглед, бебчо вече 14 дни е със сополи, ще слагаме капки за нос.

Mommy, sway, Maya 🍀🍀🍀🥰

# 38
Аз да питам кърмещите мами - по колко трябва да се дава на бебето? За момента аз се цедя и давам от шише, тъй като са ми много възпалени гърдите и малчо не може да засуче добре. С помпата полека лека се оправят. Обаче на юнака му идва вече малко количеството (60мл на 3ч). Не мога да намеря точна информация. Утре сме при педиатър, но и всеки ваш съвет ми е ценен. Благодаря ❤️

# 39
Ъпдейт от мен.Уцелих много печена докторка за информация в 14ч и ми каза,че бебчето е в списъка,само че за понеделник.Със сигурност.В събота ще ходим на свиждане и ще уточним подробностите.Дано да не се обърка пак нещо,че вече имам чувството,че нямам бебе.Както писах:нито е в мен,нито е при мен.То там,ние вкъщи...Не си е работа така.Не го пожелавам и на най-големия си враг.

# 40
Аз да питам кърмещите мами - по колко трябва да се дава на бебето? За момента аз се цедя и давам от шише, тъй като са ми много възпалени гърдите и малчо не може да засуче добре. С помпата полека лека се оправят. Обаче на юнака му идва вече малко количеството (60мл на 3ч). Не мога да намеря точна информация. Утре сме при педиатър, но и всеки ваш съвет ми е ценен. Благодаря ❤️

# 41

Много много благодаря ❤️

# 42
  • Sofia
Във Вита по 7 хранения ли дават. Или това е само при кърмене?

# 43
Не знам, това съм си го снимала от бг мама като примерен вариант, навсякъде почти е подобна схемата. На ден +10мл, докато стигне 100.

# 44
Здравей те момичета имах много да ви наваксам да дочета всичко до тук.По повод частна или държавна болница ,изразявам само мнение да не се засегне някой .Та аз както знаете вече родих в 32гс в държавна болница и при мен добре че бях в държавната защото неонатологията е там ,а ако това ми се Беше случило аз щях да съм в частната а бебето в неонатологията в държавната.Та държание на сестри доктори санитарки потресена съм под всякаква критика .Няма елементарни отношение от никой ,държанието им беше потресаващо просто .Понеже родих по спешност (според мен по тяхна грешка)РазБира се не мога да го докажа .За 3 дена в АГ-то никой не се появи от госпожиците който ме изродиха (нямаше екип).Аг-то което ми следи бременноста даже не дойде да ме види ей така от елементарно възпитание (обадиха и се по телефона че е станало преждевременно раждане и трябваше да ми донесе всичко изследвания и  дукоменти).Като хигиена и чистота беше доста добре,за бебенцата който бяха при майките си с който бяхме в една стая се грижеха много добре.Винаги топло АМ на която има нужда ,помагаха за кърмене на момичетата също за преобличане на бебчета.Моето си беше в неонатология но всеки ден от 12до 13 имахме право да хо виждаме и да ни дадът информация за състоянието му.След 3 дена мен ме изписаха и ходих само на свиждане при малкия .Та слава богу той много бързо почна да подобрява състоянието си ,мен ми казаха че щя ме приемат при него когато започне да се храни с беберон доста време беше на сонда.Захранването при нас беше доста трудно може би за 10 дена някъде и след това ме приеха при него.И от там след 5 дена ни изписаха.Доста дълго се получи този път.После ще се включа да ви кажа как днес сега вече.

Общи условия

Активация на акаунт