ОКТОМВРИ почти мина, мама гушка бебче и бременността отмина - тема 10

• 21 596
  • 316
  •   1
Отговори
# 195
Sweety, на теория всичко което казваш е вярно за бибероните, ама няма как да си оставя бебето да гладува само защото трябва да полага усилия. Три хранения поред вместо 80мл изпива само 30-40 и заспива след 1 час положени усилия. Няма как да стане това. Звънях на горещата линия за консултация по кърмене. Казаха, че може и да е от формата на челюстта и устичката ѝ и да не ѝ достига силата на мускулите, затова да имаме проблем и със засмукването от биберон и със засмукването от самото ми зърно. Днес направих както аз си знам - цедих цедих цедих каквото можах с моята помпа, дохраних я и с АМ и си изяде 80-те мл които ѝ се полагат на хранене. Консултантите казаха, че принципно може и да заякне сама след някакво време и ако не започне по-умело да суче, трябва да се видя с консултант и на живо. Ще ѝ дам още няколко дни шанс да видим дали ще се научи, то аз не мога да я приканя, но и нищо не мога да направя като се умори и заспи…гъделичкане, побутване по носле и бузки, сменяне на памперс, нищо не върши работа…

Благодаря за съвета за медела, определено ще я взема и нея да я пробвам, в това отношение не мисля да пестя средства, кърмата е най-хубавото.

Пиер Карден е най-добрият матрак. Всички го потвърждават, но има и още един модел бебешки до колкото знам на Магнифлекс, би трябвало и той да е топ. Изобщо марката е чук.

# 196
Някоя мама от Пловдив родила в държавна болница или пък с дула? Ако може да ми пише.

# 197
Моми, честито бебенце, да е живо и здраво и много усмивки да ви носи💐🥳! Справила си се чудесно! Скади, Авокадо, честито и на вас!!!💐

И моя бебок яде бавно, и ние сме с авент шише втори размер. Аз кърмя, цедя и дохранвам и май ще си водя вече записки, че нз дали го храня достатъчно вече. Понякога едно ядене продължава два часа така и става голяма бъркотия. За акането аз бях писала, че ползвахме медени микро клизми за бебенца, свърши добра работа, но продължана сам да не ака.  
Има още жълтеница на две седмици и кожата му се бели. Сега прави слънчеви бани.

Снощи за първи път спахме. Не знаех да се радвам ли или да се тревожа, че не яде😬.

Кърмата ми още хич я няма, но продължавам да се боря.  

Имаме колики и давам инфакол и омнибиотик панда. При нас работи, но този запек не знам дали нещо от тези добавки го влошава.

По цял ден съм сама и има дни в които не ми слиза от ръцете затова и не пиша. Има ли някой друг с жълтеница на втората седмица? И има ли друго бебе на което кожата да се бели?

# 198
На нашата бебка кожата се белеше,но вече се изчисти и спря беленето знам че е нормално така съм чувала

# 199
Sway, честит рожден ден със закъснение, да си много здрава и щастлива! Как се развиват нещата при теб?

Dana, Maya, как сте вие момичета?

Нас утре ще ни изписват най-вероятно, чакам да ми потвърдят. Бебчо е добре, храни се, кърмим се, но засега дохранвам с млякото от болницата. Аз съм супер, никакви оплаквания нямам, освен че съм недоспала, ама това вече ще ми е нормалното състояние.

Искам да споделя позитивно мнение за престоя ми в Щерев, за втори път съм впечатлена от качеството на услугите и отношението на персонала. С две ръце препоръчвам раждане в частна болница, изобщо не съжалявам. Цялостното ми изживяване е позитивно, има още какво да се желае, но най-важното е, че се чувствам постоянно обгрижена и всички изглежда си харесват работата. Имаме всеки ден консултации с психолог, консултант по кърмене, даже масаж на гърба идваха да ни правят.

И още не мога да повярвам, че след толкова чакане всичко мина за няколко часа. No Mouth Даже казах на ММ веднага като излезе бебето, че съм готова за трето, ако ще имам такова раждане. Забавно е, че са го питали дали иска да си вземем плацентата. Явно има хора, които си я искат. Grinning Това, което не ми хареса е, че веднага ни взеха бебето и го изкъпаха. Също не дадоха на таткото да отреже пъпната връв, ама и той не е казвал изрично, че иска. Щеше да е хубаво да имат въпросник или да ни изискват план за раждане, който да следват. Иначе всичко е въпрос на устна договорка, сигурно ако бях настояла нямаше да грабнат така бързо бебето. Но пък след това ни го донесоха да го гушкаме и да се снимаме, докато лежах в родилна зала.

# 200
Sway, честит рожден ден със закъснение, да си много здрава и щастлива! Как се развиват нещата при теб?

Dana, Maya, как сте вие момичета?

Нас утре ще ни изписват най-вероятно, чакам да ми потвърдят. Бебчо е добре, храни се, кърмим се, но засега дохранвам с млякото от болницата. Аз съм супер, никакви оплаквания нямам, освен че съм недоспала, ама това вече ще ми е нормалното състояние.

Искам да споделя позитивно мнение за престоя ми в Щерев, за втори път съм впечатлена от качеството на услугите и отношението на персонала. С две ръце препоръчвам раждане в частна болница, изобщо не съжалявам. Цялостното ми изживяване е позитивно, има още какво да се желае, но най-важното е, че се чувствам постоянно обгрижена и всички изглежда си харесват работата. Имаме всеки ден консултации с психолог, консултант по кърмене, даже масаж на гърба идваха да ни правят.

И още не мога да повярвам, че след толкова чакане всичко мина за няколко часа. No Mouth Даже казах на ММ веднага като излезе бебето, че съм готова за трето, ако ще имам такова раждане. Забавно е, че са го питали дали иска да си вземем плацентата. Явно има хора, които си я искат. Grinning Това, което не ми хареса е, че веднага ни взеха бебето и го изкъпаха. Също не дадоха на таткото да отреже пъпната връв, ама и той не е казвал изрично, че иска. Щеше да е хубаво да имат въпросник или да ни изискват план за раждане, който да следват. Иначе всичко е въпрос на устна договорка, сигурно ако бях настояла нямаше да грабнат така бързо бебето. Но пък след това ни го донесоха да го гушкаме и да се снимаме, докато лежах в родилна зала.

Mommy, благодаря, че питаш и най-вече споделяш отново 🤗 Дай Боже всекиму такова раждане.

Ами ей на, чакам аз.

Тази работа с плацентата е много интересна. ММ е убеден в теорията, че това е бизнес за по $50000 на плацента, Неминавала през канала за раждане, затова и зор за секцио. Аз съм склонна да приема тази теория, въпреки, че той е привърженик на конспирация теориите, аз обратно и тъкмо онзи ден му обяснявах, че едва ли бизнеса е стигнал и до България, но знае ли се.

# 201
Здравейте и честито на всички нови мами!

Искам да питам родилите вече, дали посетихте педиатър вече? Истината е, че се чувствам много загубена и май усещам, че изпадам в депресия.
Вчера посетих моето АГ, при което раждах. Тя ме пита, дали съм намерила педиатър за малката, а аз не съм. Да добавя, че тя днес започва третата си седмица. Утре ще я заведа в болницата, която родих и там имаме две безплатни консултации. Но въпреки това чета, че бебето трябва да се прегледа малко след изписването от болницата. Сега ми се реве, но не мога да върна времето назад.
Моля някоя мама с опит да ми каже, какво става по време на тези детски консултации и кога се изготвя схемата за ваксинации през първата година. Не искам да пропусна нещо, а просто усещам, че така ще стане. Явно ще водя бебка на частни прегледи, защото не мисля, че ще се вредя за здравна каса.

Благодаря ви за съветите!

# 202
Фрида, спокойно! Хубаво е педиатър да дойде на домашно посещение до седмица след изписването. Не е жизненоважно за детето, а по-скоро да ти даде напътствия. Не се притеснявай изобщо, че не си го направила.
Консултациите започват от първия месец. Тоест имаш време да намериш педиатър и когато направи месец да заведеш бебчето. Тогава се изготвя и плана за ваксинации.
На консултациите мерят тегло и дължина на детето, преслушват дишането и май това е. На нас ни предстои първата след около седмица.
На всички бебета кожата се бели, защото 9 месеца са били във вода, без значение с какво ги мажем. Нормално и да имат някой лек обрив, докато се адаптират към новата среда.
Относно акнето - имам лош опит с първото ми дете. Като спря да ака по няколко пъти на ден /вече знам, че е нормално през първите седмици, докато свикне храносмилателната система/ свекърва ми се паникьоса, съответно насмете и мен. Как не било нормално, ще му стане нещо на детето. Започнаха се едни клизми, едни термометри, чак до лекар стигнахме - ЗА НИЩО.
Нашия бебко днес се изходи предоволно сам, без помощ. Беше голямо надуване, но съм спокойна, защото си беше нормално като цвят и консистенция, няма запек. Трябва да свикват да си ги вършат тези работи сами. До колкото вече знам е проблем за кърмачетата, ако не се изходи повече от 6-7дни или има признаци на запек /твърди изпражнения илщ/или кръв/.
Вече не си спомням дали споменах, че започнах да пия лактогенен чай и от цедене на 50-60мл, минах на 120-130мл от страна. И малчо заспива, докато яде, за това огладнява по-бързо. Не го насилвам, оставям го да си спи и след час и половина-два пак се храним. Всеки ден си прави една пауза и проспива едно хранене, но за съжаление не през нощта, каквото и да опитвах.
Такива дебели бузи е направил, че въобще не го мисля дали е недохранен, колко кърма изпива и т.н.
Старая се да оставям нещата да се случват максимално естествено. Когато започна много да се вторачвам и да се притеснявам си казвам нещо от сорта : "Тя баба ти цял живот се е цедила с помпата, да знае колко  кърма има" и т.н. 😁
Просто си наблюдавам малкия, ако е спокоен, значи всичко е наред - с хранене, спане, акане, изобщо всичко. Може би имам късмет да имам спокойно детенце и да нямаме сериозно затруднения. Пожелавам го на всички

# 203
  • UK
Аз не съм много привърженик на това бабите ни какво са правили, защото те и кисело мляко са давали, и вода със захар, и на 20 дена са захранвали, така че никак не са ми пример.

Аз имам страшен гладник, нон стоп го кърмя и пак се налага да дохранвам. Претеглих го днес, вече е над кило нагоре. Нищо общо с първото ми дете.

# 204
Благодаря ви момичета.
Mommy, в болница съм вече. Скучно ми е 😂. Аз кога съм оставала толкова време сама. И сега не знам какво да правя.
3 см. разкритие, без болезнени контракции. Утре сигурно ще е манипулацията. Надявам се да свърши работа и да не е голямо мъчение.

# 205
Аз имам страшен гладник, нон стоп го кърмя и пак се налага да дохранвам. Претеглих го днес, вече е над кило нагоре. Нищо общо с първото ми дете.
Кърмя и аз, но не е достатъчно. Още си тече коластра, а детето си заспива на гърда, нормално, будя я, яде и пак заспива. Не се наяжда. И ние докато разберем, днес ни орева живота, милата. Е, след десетото кърмене в рамките на 4 часа, направих едно шише АМ и драмата приключи. Педиатърката каза само на кърма, но това няма да се случи тези дни и това е положението.

# 206
Ljoli и аз съм така. Излизам навън когато искам почивка от кърменето, защото навън спи непробудно по 2-3 часа. Вкъщи все търси да суче. Тъкмо беше разредил храненията през деня на 2-2,5 часа и от вчера пак яде като новородено. Сега е в скок в растежа и скоро ще мине. С първото детенце беше същото положението към края на 1вия месец. И моят вече е 1 кг нагоре от родилното тегло, а чак на 05.11 прави месец.

# 207
Sweety, на теория всичко което казваш е вярно за бибероните, ама няма как да си оставя бебето да гладува само защото трябва да полага усилия. Три хранения поред вместо 80мл изпива само 30-40 и заспива след 1 час положени усилия. Няма как да стане това. Звънях на горещата линия за консултация по кърмене. Казаха, че може и да е от формата на челюстта и устичката ѝ и да не ѝ достига силата на мускулите, затова да имаме проблем и със засмукването от биберон и със засмукването от самото ми зърно. Днес направих както аз си знам - цедих цедих цедих каквото можах с моята помпа, дохраних я и с АМ и си изяде 80-те мл които ѝ се полагат на хранене. Консултантите казаха, че принципно може и да заякне сама след някакво време и ако не започне по-умело да суче, трябва да се видя с консултант и на живо. Ще ѝ дам още няколко дни шанс да видим дали ще се научи, то аз не мога да я приканя, но и нищо не мога да направя като се умори и заспи…гъделичкане, побутване по носле и бузки, сменяне на памперс, нищо не върши работа…

Благодаря за съвета за медела, определено ще я взема и нея да я пробвам, в това отношение не мисля да пестя средства, кърмата е най-хубавото.

Пиер Карден е най-добрият матрак. Всички го потвърждават, но има и още един модел бебешки до колкото знам на Магнифлекс, би трябвало и той да е топ. Изобщо марката е чук.

Когато са мънички бебенцата се уморяват. И неонатолозите също ми казаха, че е ок да заспиват и после да си дояждат. Например изяжда 30-40, после след час си доизпива шишето.

Днес бяхме на втора доза вит.К.

# 208
Голямо приключение е това с кърменето. Аз кърмя по цял ден, като понякога има час-два между кърменията ако спи, но в дни като днешния е от гърда на гърда. Благодарна съм, че има апетит, обаче страшно се притеснявам, че за цялото това сукане не си дърпа достатъчно. Уж вече върна рожденото тегло (ура!), но акушерката хич не е впечатлена и твърди, че можело с повече да наддава. Което е факт, разбира се, но сега е на 28гр. на ден и това си е съвсем в нормите. Но малко се отчайвам, когато иска да суче за милионен път, а точно ми е пресушила гърдите до капка 😂 Дрийм, и при моето бебе най-добрият сън е като сме навън, което е добре дошло тези дни. Зимата ще я мислим по-нататък.

Лейла, какъв чай ползваш? Аз съм с чая за кърмачки на Веледа, чух чудесни неща за Лактеса и съм поръчала да ми донесат. Освен това пия протеин, да е по-хранителна кърмата.

В петък има уебинар за кърменето на Ася Демирева. Аз се записах, изключително са ми полезни нейните видеа. Ето линк ако още някой има желание:

https://www.facebook.com/share/skVmxiJVMqs2bcYx/

Между другото, Ася Демирева има и едно видео за бебешките изпражнения. Много интересно и полезно. Лейла, може да ти е полезно и на теб.

Да ви споделя и за едно чудно приложение, което ползваме да следим нещата около бебето. Казва се Baby Daybook и можем да отбелязваме нааай-различни категории - кърмене, шишета, цедене, памперси, сън, растеж, Абе изобщо - каквото се сетите. Дава и обобщена информация за всеки ден, както и статистики. Въобще - яката работа.

И аз съм в търсене на педиатър. Първоначалният ни вариант хич не ни допадна и сега проучваме алтернативи. Стискайте палци!

И последно към кърмещите момичета, как горе-долу кърмите през нощта? Аз получих най-разнообразни и противоречащи си съвети, та търся добри практики от живия живот.

# 209
Sway 🍀🍀🍀

Беленето на кожата е нормално, ние също имаме. Мажа с лосион на Мустела.

Isibel, Инфакола и всичко със симетикон помага за газовете, но запича.

Фрида, за депресията моля те, поговори с близки, с психолог също.

За педиатър вкъщи, моята каза да дойде, но отказах. Няма смисъл, вкъщи ти казва колко градуса да държиш и т.н общи приказки.
Бяхме на консултация, мерят тегло, см, поглежда пъп, преслушва го. Спокойно. Ваксините са чак към 2 месец. Намери си спокойно доктор.

За храненето кърмя + АМ, почти +1кг е, скоро ще стане на 1 месец.
Използвам шишета Авент Анти колик.

Общи условия

Активация на акаунт